top of page

Zorlu Ekim Ayına Hazır Mısınız?

Güncelleme tarihi: 10 Eki 2020

1 Ekim itibariyle eli sopalı öğretmenimiz Satürn, en güçlü konumunda Oğlak burcunda retrodan çıkıyor ve 17 Aralık’a kadar bu güçlü konumunda kalacak; sorumlulukları yerine getirmemizde bizi zorlarken, 2020’nin ilk aylarındaki gündem konuları yeniden ortaya çıkacak. Özellikle gökyüzünde Mars’ın şiddetli retrosuyla birlikte Ekim’in ortalarına kadar bu sorumluluklarda bizi zorlayacak. Bu ay, Mars’ın retrosuna ilaveten Merkür’ün retrosu da gelerek işleri daha da kızıştıracak.




Ekim Ayında Gökyüzünde Neler Olacak?


Merkür: Ufuktan fazla yükselemeyecek ve giderek gökyüzündeki konumu Güneş’e yaklaşacak olan gezegen bu ay gözlenemeyecek. Gezegen ayın sonuna doğru Güneş’in batısına geçmeye başlayacak. Merkür, 14 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Dünya’mızdan geri gidiyormuş gibi gözükecek; Retro hareketinde olacak. Önce Akrep burcunda daha sonra ise Terazi burcunda olacak Merkür, iletişim, haberleşme ve eğitim konularında zorlanmalara, gizli düşmanların ortaya çıkması gibi gündemlere neden olabilir. Bu dönemde ünlülerle ilgili kaza, spekülasyon ve kayıp haberleri de duyabiliriz.


Venüs: Parlaklığından fazla bir şey kaybetmeyecek gezegen gündoğumundan önce 2 saate varan sürelerle ay boyunca doğuda gözlenebilecek. 3 Ekim’de Başak burcuna geçecek olan Venüs, ilişkilerde seçicilik, detaylara takılmak, titizlik, eleştirellik ve mükemmeliyetçilik ön planda olacak. Sevgi konularında Başak’ın gölge yönleri olan hizmetkar konumuna kendimizi koymadan ya da eleştirel bir öğretmen olmadan sevgi ve değer algımızı korumalıyız bu ayın 28’ine kadar. Sonra Venüs yönetici gezegeni olan Terazi’ye geçecek ve yücelim konumunda olacak. Ayın 14’ünde Ay ile güzel bir yakınlaşması olacak.


Mars: Ayın başında günbatımından yaklaşık 1 saat sonra doğacak gezegen tüm geze oldukça parlak bir şekilde gökyüzünde kalacak. 9 Eylül’de retroya başlayan Mars, bu ay da etkisini fazlasıyla gösterecek. Mars retrosunun burçlara göre etkisini öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz:

Ayın 29’unda neredeyse dolunay evresindeki Ay ile oldukça yakın görünecek olan gezegen, ay sonuna doğru günbatımından önce doğmuş olacak.


Jüpiter: Gözlem süresi günler ilerledikçe kısalmaya başlayacak gezegen artık günbatımında Satürn ile birlikte gökyüzünün güneyinde yükselecek. Atın sonlarına doğru gece yarısından 2 saat önce batacak gezegenin parlaklığı hala etkileyici olacak.


Satürn: Günbatımında gökyüzünün güney bölgesinde ufuktan fazla yükselmemiş olarak gözlenebilecek gezegenin parlaklığı fazla olmayacak. Ayın 22’sinde parlak Jüpiter ve Ay ile yakın görülecek sonra yaklaşık 4 saat gökyüzünde kalacak.

Bu Ayki Önemli Gök Olayları ve Bize Etkileri Nelerdir?


1 Ekim: Merkür en büyük doğu uzanımında (260)

2 Ekim: Koç Burcunda dolunay. Dolunay yazımızı okumak isterseniz: https://www.makrokozmosastroloji.com/post/2-ekim-2020-ko%C3%A7-burcu-dolunay-%C4%B1

3 Ekim: Venüs ve Regulus birbirine çok yakın konumda. Kraliyet Sabit Yıldızı olan Regulus ile Venüs’ün kavuşumu kendini ifade etmede geçmişten gelen yetenekleri kullandığınız takdirde kariyer alanında başarılı bir girişimi destekler durumda. Venüs aynı zamanda Satürn ve Şiron 144’lük olumlu karmik açısı ile de bu girişimde iletişim ve bilgiyi doğru kullanırsak, iş, çalışma hayatı ya da sağlık alanında şifanın geleceğine işarettir. Tabii ki Mars’ın Retro etkisi ile özellikle Plüton-Satürn-Jüpiter üçlüsü ile de kare açı yaptığı yani zorlanmalar yaşanabileceği unutulmamalıdır. Bugün aynı zamanda Mars ve Ay birbirine çok yakın konumda olacağı için, özellikle evliliklerde ve ikili ilişkiler/ortaklı konularda duygulara kapılmadan bu girişimleri yapmak önemlidir.

3 Ekim: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (406.320 km)

4 Ekim: Uranüs ve Ay birbirine yakın konumda. Saat 13.57’de tam kavuşum halinde olduğunda, ev-aile konularında beklenmedik, egoyu zorlayıcı, özellikle yanlış anlaşılmalara dayalı ani gelişmeler yaşanabilir.

6 Ekim: Mars, Dünya’ya en yakın konumunda (62 Milyon km). Mars’ın yönetici burcundaki Retro hareketi ile yanıcı ve yakıcı etkisi daha çok hissedilecek. Bu hafta dikkatli olmakta fayda var.

14 Ekim: Venüs ve Ay birbirine yakın konumda. Saat 05.54’te kavuşum halinde olacaklar ve bilinçaltında farkındalıklar yaşayacağımız, özellikle iş ve çalışma alanındaki gizli düşmanlarımızın ortaya çıkabileceği, iyi karmamız varsa ödüllerin verileceği bir gün. Ama yine de Mars’ın özellikle ikili ilişkilerde öfke kontrolü sorunlarını görmezden gelemeyiz.

Merkür retrosu başlıyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

16 Ekim: Yeniay. Terazi burcunda gerçekleşecek olan yeniayın etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

17 Ekim: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (357.930 km)

22 Ekim: Satürn, Jüpiter, Plüton ve Ay birbirine yakın konumlarda. Özellikle dürtüler, takıntılar daha da büyüyerek fevri ve duygusal kararlar vererek şiddet eğiliminde olabiliriz. Dikkatli olmakta fayda var.

27 Ekim: Neptün ve Ay birbirine yakın konumda. Saat 12.40’ta Retro konumunda olan Neptün-Ay kavuşumu ile şans bizi korumaya çalışsa da, özellikle maddi konularda aşırıya kaçma, sahtekârlıklara maruz kalma, ticari aldanma ve aldatılmalara açık olacak bir gün.

29 Ekim: Mars ve Ay birbirine yakın konumda. Saat 21.32’de şiddetli bir Mars-Ay kavuşumu meydana gelecek. Ev, aile ve anavatan konularında, ikili ilişkiler ve diplomasiden kaynaklı çatışma, fevri hareket etme, dürtüsel olma gibi şiddet içeren gündemler yaşanabilir.

30 Ekim: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (406.395 km)

31 Ekim: Uranüs ve Ay birbirine yakın konumda.

31 Ekim: Ayın 2. Dolunayı, yani Boğa burcunda Mavi Ay gerçekleşecek. Normalde her ay 1 dolunay ve yeniay yaşanırken, bu ay 2 dolunay yaşayacağız. Astronomide ender olanlar heyecanla yaklaşılsa da, astrolojide bu ender olayların sonuçları daha şiddetli olur. Saat 17:49:10’da gerçekleşecek olan dolunay ile toprak bütünlüğü, maddi konular gündemde olacak. İçimize döneceğimiz bu dolunayda aynı zamanda gizli düşmanlar ile ilgili ani, beklenmedik sonlanmalar, Jüpiter ve Venüs’ün 108’lik ve 144’lük olumlu karmik açıyla desteklenecek.

Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü, Ders Notları

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page