top of page

Yönetici –Koç Burcundaki Güçlü ve Sarsıcı Mars Retrosu Kapıda!

Mars retrosunda, Mars’ın enerjisi içe döner. Gerektiğinde mücadeleyi veren o enerji pasif duruma geçer ve mücadele sevmeyen, barışçıl bir yapı içine girebilir. Ama burada unutulmaması gereken bir konu, kendi hakkını ve savunmasını yapamadığında olumsuz durumların ortaya çıkmasıdır. Çünkü Mars, hakkın olanı talep edebilme gücü verir. Aynı zamanda savaşçı yanı ortaya çıkar ki, bu Retro Mars’ın yönetici burcu olan Koç burcunda gerçekleşecek.



The Triumph of Mars- Antoine Caron, French, 1521–1599


9 Eylül 2020’de durağan (S) olacak, 11 Eylül’de geri hareketine başlayacak olan savaş ve mücadele gezegeni Mars, 15 Kasım 2020’ye (13 Kasım 2020- Durağan (S) konumda) kadar geri harekette olacak. Ancak Mars’ın gölge etkisiyle 7 Ocak 2021’e kadar etkisi devam edecektir. Mars’ın Retro olacağı dönemde 14 Ekim-3 Kasım 2020 arasında Merkür retrosu da yaşanacak. Mars retrosunun etkileri daha da sertleşecek. Merkür retrosu yazımız için takipte kalın!


Yönetici burcunda gerçekleşecek olan Mars retrosunda, hem iş, kariyer alanında hem de sosyal, toplumsal boyutlarda bizi zorlayacak. Alrisha Sabit Yıldızı ile kavuşum olarak Mars geri hareketine başlayarak, gruplarla etkileşimi arttıracak. Anın haritasında yükselen Yengeç burcunda, özellikle toplumsal konularla birlikte, ev-aile ve vatan bütünlüğü konuları gündemde olacak.


Satürn ile kare olarak ikili ilişkiler, diplomasi, evlilik konularında sorumlulukların sınanacağı bir dönem olacak. Aynı zamanda ateşli hastalıklar, miras ve toprak bütünlüğü ile konularda sorunlar yaşanabilir.


Mars’ın içe dönen enerjisiyle yanmak ya da Mars’ın öfke ve savaşçı yanını derinden çalıştırarak etrafımızdakileri yakmak gibi etkileri söz konusu olacak. Sorumluluk almaktan kaçınmayalım. Öfke, sinir, ani duygusal patlamalardan uzak duralım.

Mars aynı zamanda Plüton ile kare açı yapacak. Mars’ın kendi burcunda; Koç burcunda bu geri hareketi ile daha da şiddetli hissedeceğimiz bu etki ile saldırı, savaş, işkence, cinsel taciz gibi durumlar söz konusu olabilir.


Mars retrosunun bir önemli etkisi de, bireysel olarak değer algımızla, para konuları ile ilgili sıkıntı yaşanabilir.


Batı Amerika (San Francisco CA, vs.) ve/ya Afganistan, Özbekistan hattında iç çatışmalar olabilir.



Statue of Ares, Hadrian's Villa,Tivoli, Roman civilization, 2nd century



Bunların dışında, bireysel olarak Mars Retrosunun etkilerini incelersek;

Koç, Yengeç burçları ikincil olarak Terazi ve Oğlak burçları en çok etkilenecek olanlar.

1 Ocak-14 Şubat 2019 yılında gündem konuları Mars retrosunda tekrar karşımıza çıkacaktır. Bu zamanlarda karmanı nasıl çalıştırdınızsa, onun meyvelerini ya da sopalarını şimdi yiyeceksiniz!


Doğum haritalarında Mars’ı Retro olanlar (Değerli Hocam Dharma Astroloji sayfasından bakabilirsiniz: https://dharmaastroloji.com/2019/04/mars-retrosu-tarihleri/) bu Mars retrosuyla güçlerini ortaya koyabilecekler. Yine aynı yorumu Venüs retrolu olanlar için de yapabiliriz. Eğer Mars’ın doğum haritanızda ileri konumda ise, bu Retro zamanlarında sınava çekileceksiniz. Özellikle 1973 ve 1988 yıllarında doğum haritasında Mars retrosu ile dünyaya gelenleri derinden etkileyecek.


Yükselen Burcunuza Göre Mars Retrosunun Etkileri:




Koç Burcu: Mars’ın yakıcı enerjisi ile bireysel olarak derinden etkileneceksiniz. Kaza, kemik kırıkları, ev kazalarına dikkat etmelisiniz. Kolay sinirlenebileceğiniz, öfkenizi kontrol etmekte zorlanabileceğiniz bu dönem, sizi sakinleştirici etkinlikler, nefes çalışmaları, sanata yönelme bu dönemde enerjinizi kontrol altına almanızı sağlayabilir.


Boğa Burcu: Gizli düşmanların ve sırların açığa çıkabileceği bir dönem. Ayrıca Mars’ın enerjisinin içe döneceğinden; depresyonda hissedebilirsiniz. Kendinize iyi hissedecek aktiviteler yapmanız yararınıza olur.


İkizler Burcu: Sosyal ve arkadaş çevresinde, iç dünyasında sıkıntıların ortaya çıkabileceği bir dönem.

Yengeç Burcu: Özellikle arkadaş, yakın çevrede çatışmaların yaşanabileceği bir dönem. Yakın çevremizin tamamen değişebileceği bir dönem. Mars’ın olumsuz enerjisini kontrol ederek karma sorunları yaratmamaya çalışmalıyız.


Aslan Burcu: İş ve kariyer alanında zorlanmalar yaşanabilir. Özellikle agresif ya da otoriter bir patronunuz varsa, sakin kalmanız önemlidir. Ayrıca sağlık konularında da dikkat etmekte fayda var.


Başak Burcu: Yabancı kültürler, din, felsefe, yükseköğrenim gibi konularda zorlanmalar yaşanabilir. Hukuksal mücadeleler içerisine girebiliriz.


Terazi Burcu: Gizli işler yüzünden başınıza belalar gelebilir. Miras, sigorta, prim gibi haklarınızı almak için mücadele verebilirsiniz. Riskli ilişkilerden uzak durmanızda fayda var.


Akrep Burcu: Bu dönem takıntıdan uzak durmanızda fayda var. Ayrıca kaza, yaralanma ve hastalıklara açık halde olduğunuzu unutmadan bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmekte fayda var. İş yerinde tartışmalara açık olduğunuzu da unutmayın. Enerjinizi dengeli harcamaya çalışın.


Yay Burcu: Egosantrik davranışlardan uzak durmanız bu dönem önemlidir. Aşk hayatınızda iniş-çıkışlar yaşayabilirsiniz. Spor yaralanmalarına dikkat edin. Çocuklarla sorun yaşanabilir.


Oğlak Burcu: Mars retrosundan ev, aile konularında derinden etkileneceksiniz. Aile içinde çatışmalar artabilir. Bu tartışmalarda kendinizi kanıtlama peşinde koşmamanız yararınıza olur.


Kova Burcu: Doğru bildikleriniz için kavgaya açık olacağınız, iletişimde sorunlar yaşayacağınız bir dönem. Kardeş, komşu, akrabalarla çatışmalardan uzak durun. Başkalarını ikna etmek için kelimelerle savaşmayın.


Balık Burcu: Maddi konularda sorunların yaşanacağı, masrafların artacağı bir dönemdir. Bu hem satın alma isteğinin artması hem de beklenmedik gelişmeler şeklinde olabilir. Bu dönem aşırı cimrileşme de meydana gelebilir. Risk almadan hareket edip, maddi konularda hesabınızı iyi yapmanız gereken bir dönem.


Kaynak:

Dharma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü, Ders Notları

Astroloji Haritası Horoskop, Asude Argun, 2019

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page