top of page

Yılın En İyi Ayı- Nisan 2022

Yılın En İyi Ayı- Nisan 2022

2022 yılının en iyi, çoğu burca şans ve yeni başlangıçlar getiren bir ay olacak. Balık burcunda Jüpiter ve Neptün kavuşacak 1856’dan bu yana ilk kez kavuşacak, bu kavuşuma Venüs ve Ay da katılınca, yılın en şanslı, bereketli ve şanslı ayı yapıyor. Bu kavuşum ruhsal anlamda iyileşme, büyüme ve maneviyatı geliştirme adına önemli ve spiritüel bir kozmik zaman. Spiritüel konular başta olmak üzere ilham, sezgi ve eşzamanlılıklar artacak, şifa ve iyileşmeler olacaktır.

Kişisel haritalarınızda Balık, Oğlak, Boğa ve Akrep burçları ile kontak kuran gezegeniniz varsa, o gündem konularında şanslı olup, yeni başlangıç ve atılımlar yapmanız için fırsatlar gelecektir.



Merkür: Geçtiğimiz ay gökyüzünde Güneş’e iyice yaklaşan gezegen yavaş yavaş Güneş’in doğusuna geçmeye başlıyor. Ayın ortasından itibaren gün batımında batıda parlak bir şekilde görülmeye başlayacak ve ufuktan fazla yükselemese de ayın sonuna kadar görünür olacak. Özellikle ayın 17’sinde teleskoplu gözlemciler gezegenin yakınında Neptün’ü gözlemlemeyi deneyebilir.

Venüs: Muhteşem parlaklığı ile yine gün batımında batıda ay boyunca gözlenebilecek. Ayın başında Mars ve Satürn ile birlikte görülecek olacak gezegen, günler ilerledikçe bu ikiliden yavaş yavaş ayrılacak ve doğuya doğru ilerleyerek diğer bir ikili olan Jüpiter ve Neptün’e yaklaşacak. Özellikle 28 Nisan’da teleskoplu gözlemciler için Neptün ve Venüs’ün birbirine yakın görünmesi ilginç olabilir.

Mars: Ayın başında gün doğumundan önce doğuda Venüs ve Satürn ile birlikte güzel bir görüntü veriyor. Özellikle 5 Nisan sabahını astrofotoğrafçılar ve teleskoplu gözlemciler kaçırmamalı. Mars ve Satürn neredeyse birbirine değecek kadar yakın görünecek. Bölgeyi Satürn, Jüpiter, Venüs ve Neptün ile paylaşacak olan Mars, parlaklığını hafifçe arttıracak ve ay sonuna kadar gökyüzünde kalacak.

Jüpiter: Ufuktan fazla yükselmese de ay boyunca gün doğumundan önce doğuda görülebilecek. Yüksek parlaklığa sahip gezegen, günler ilerledikçe gökyüzünde Güneş’ten uzaklaşacak ve gözlem süresini arttıracak. Özellikle 12 Nisan’da Neptün ile gökyüzünde yaklaştıkça Jüpiter’i kameralı teleskobu olan amatörler aynı karede görüntülemeyi deneyebilirler. Ayın son günü de Jüpiter ve Venüs yakınlaşması fotoğraflamaya değer.

Satürn: Ay boyunca gözlenebilir diğer bir gezegen olan Satürn’ün gözlem süresi de giderek artıyor. Gün doğumundan önce doğuda Mars, Venüs, Jüpiter ve Neptün ile aynı bölgeyi paylaşacak olan gezegenin parlaklığında değişim olmuyor. Üstelik teleskoplu gözlemciler için halkalar hala çok uygun konumda.


Gök Olayları

1 Nisan: Koç burcunda Yeniay meydana gelecek. Detayları öğrenmek için tıklayabilirsiniz: https://www.makrokozmosastroloji.com/post/1-nisan-2022-ko%C3%A7-yeniay%C4%B1

2 Nisan: Gün doğumunda Mars ve Satürn doğuda birbirine çok yakın görünümde olacak.

3 Nisan: Merkür Güneş kavuşumu ile iletişimimiz canlı, aktif olacak. Bilgileneceğimiz, yeni başlangıçlar yapabileceğimiz, hızlı haberlerin geleceği bir gün olacak. Ayrıca bugün söylediğimiz sözlere dikkat edelim.

Venüs, Chiron’a yarım kare ve 19 Kasım 2021 Ay Tutulmasına tam kare açı yapacak. Kasım-Aralık 2021’deki gündem maddelerinizi, sizi, ilişkiler, maddi konularda eğitmek için önünüze serecek. Aynı zamanda şifalanmak ya da iyileşmek için aşırı para harcama gibi durumlar içerisinde kendimizi bulabiliriz, dikkatli olmakta fayda var.

Kişisel haritalarda, özellikle sabitlerde burçları bulunanlar (Kova, Akrep, Aslan, Boğa) düşmelere karşı dikkat etmesi gerekirken; global anlamda toprak kayması, uçak kazası ya da çatıların uçması gibi yüksekten düşme vakaları yaşanabilir.

5 Nisan: 22 derece Kova burcunda "En Parlak Şans, Şanslıların En Şanslısı" anlamına gelen "Lucida Fortuna Fortunarum" Sadalsuud sabit yıldızında, Mars ve Satürn kavuşacak. Mühendislik ve teknoloji (başta uzay ve uçak olmak üzere) alanında disiplin ve çabanın sonucu yeni olguların ortaya çıkacağı,yeni girişimlerin başlayacağı bu dönem çıkan teknolojilerin şanslı ve gelişime açık olduğu ve geleceğe dönük etkilerinin olumlu olacağını bilmekte fayda var. Bu dönem başlanılan projeler şanslı bir yatırıma dönüşecektir. Bu etkiden Kovalar başta olmak üzere İkizler ve Teraziler de etkilenecek. Ancak burada iletişimsel anlamda öncü ve lider olma takıntısına girmemek karmik açıdan önem arz ediyor. Aksi takdirde acemice hatalar, yanlış anlamalar meydana gelebilir.

Evlilikler karmik sınavlardan geçerken, sevgi ve tutku arasında seçimler, sorumluluk ve arzular arasında kalma gibi durumlar söz konusu olacak. Bu dönem evlilik ve uzun ilişkiler fırtınalı bir dönemeçten geçiyor. İçsel bağımsızlık güdüsü ve aşk arasında seçimler gündeme gelebilir. Tutku, dürtü ve cinsel çekicilik ile ilgili takıntıya varan ruhumuzu zorlayan durumlar meydana gelebilir. Ruhumuzun ne istediğine, "başkaları ne düşünür?" şeklinde değil, ruhun, öz benliğin istekleri doğrultusunda ilişkileri yürütmek önemli olacak.

Venüs Balık burcuna geçiyor. Detayları öğrenmek için tıklayabilirsiniz: https://www.makrokozmosastroloji.com/post/ven%C3%BCs-bal%C4%B1k-burcunda-1

7 Nisan: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (404.400 km) olacak.

Sorumluluklar konusunda üzerimize düşeni hızlıca, organize bir şekilde halledebileceğimiz, verimli, araştırmacı ve girişken bir gün olacak.

Konuşmalarda, iletişim dilinde takıntılar yapmamaya dikkat etmeliyiz. Özellikle konuşma, yazma ve kısa eğitimlerde detaylıca araştırmadan, acemice ve hızlıca sonuca varıp kuruntu ve vesveselerle ruhumuzu yorabiliriz.

Sylvine Herpin'in dediği gibi:

"Düşündüğünüz, söylemek istediğiniz, söylediğinizi zannettiğiniz, söylediğiniz, karşınızdakinin duymak istediği, duyduğu, anlamak istediği, anladığını sandığı, anladığı arasında farklar vardır. Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için en az 9 olasılık vardır."

Öğle saatlerinde Ay Betelgeuse sabit yıldızı kavuşumu olacak ki, buna Jüpiter-Neptün kavuşum etkisi de eklenince, dua, meditasyon için verimli ve bereketli saatler olduğunu söyleyebiliriz. Fatma'nın Eli, Meryem Ana dediğimiz kutsal kadın mitleri ile gelen yardımlar ve korumalar etkili olacak. Kadınlardan gelen korumayı, bolluk ve bereketi hissedebiliriz.

8 Nisan: Hem iş hem de aşkta girişim yapmak, yeni eğitimlere başvurmak ya da yarım bırakılan işleri tamamlamak için güzel bir gün.

Kova, Aslan, Boğa ve Akrep burçları için karmik ilişki dönemleri olacaktır.

Akşam saatlerinde Ay, Sirius ile kavuşacak. Bugünkü gündem maddelerinizi iyi gözlemleyin, bir ay boyunca ana gündem konunuz bu olacaktır.

Jüpiter Neptün kavuşumu ile dua, meditasyon için, ilahi sevgi ve şansı üzerimizde hissedeceğimiz bu zamanları iyi değerlendirmeye bakmalıyız.

10 Nisan: Bugün sorumluluk üstlenme isteğimiz artarken girişken olma ve tartışmalara açık olma durumumuz da artacaktır. Bu düşünceleri saplantı haline getirme, iğneleyici bir üslup kullanma ve fikirleri zorla benimsetme gibi durumlar içinde kendimizi bulabiliriz. Bundan özellikle Koç, Oğlak ve Yengeçler etkilenecek. Teraziler ise bu etkiden korunan taraf olacaktır.

Zihinsel, sözlü ve eylemsel tartışmalar, öfke patlamaları ve kavgalar tetiklenirken, hafif yer sarsıntıları da meydana gelebilir. Ancak Hanuman ile koruyucu açısı ile bu etkiler hafif atlatılacaktır.

11 Nisan: Merkür Boğa burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

12 Nisan: Dünkü kalbimizi kıran, ruhumuzu yaralayıp, değer duygumuzu azaltan olaylardan sonra, bugün iletişimde yaralayıcı ve iğneleyici bir üslup kullanabilir, daha çok bizi yaralayan cümlelere maruz kalabiliriz.

Ayrıca karmik iletişim krizler içerisinde kendimizi bulabilir, korunmasız hissedebiliriz. Alış-verişte takıntı boyutuna varan bir tutumla harcama yapmamaya dikkat etmeliyiz.

Bugün saat 16.21'de yaklaşık 24 derecede Balık burcunda Jüpiter ve Neptün kavuşacak.

Bu kavuşum en son 17 Mart 1856'da gerçekleşmişti. 18 derece Balık burcunda gerçeklemiş olan 1856'daki bu kavuşum Kırım Savaşı'nı sona erdirirken ıslahat Fermanı ile yeniliklere başlanmış, Mendel'in genetik çalışmaları başlamıştı.

Bu kavuşum ruhsal anlamda iyileşme, büyüme ve maneviyatı geliştirme adına önemli ve spiritüel bir kozmik zaman. ilham, sezgi ve eşzamanlılıklar artacaktır.

Dünya genelinde ise Covid'in etkisini azaltıcı, şifalandırıcı, şefkat ve merhameti ortaya çıkarıcı etkileri olacaktır.

Bugün kavuşum saatlerinde dua ederek, meditasyon yaparak geçirmeliyiz. Merhamet ve korunma istemek için ve dileklerin gerçekleşmesi için bu yaklaşık 160 yılda bir meydana gelen Balık burcundaki Jüpiter Neptün kavuşumunu kaçırmayın!

13 Nisan: Kova ve İkizler burçları otorite konumu kişilerle olumlu gelişmeler yaşanıp, sorumlulukların meyvesini yerken; Balık ve Boğa burçları maddi anlamda zorlayıcı etkiler ve değer duygusunda kayıplar hissedecektir.

Bugün yaşanan olayların sizin gelişiminiz için olumlu adımların temeli olduğunu unutmayın!

14 Nisan: İkili ilişkilerde takıntı ve saplantılı duygular hakim olurken, marjinal ve sosyal boyutlara varan krizler, öfke ve nöbetleri ile birlikte elektrikle ilgili meydana gelecek kazalara karşı dikkatli olmalıyız. Bunlardan en çok Kova, Aslan ve Koç burçları etkilenecek.

Bütün bu gelişmelere karşın iletişim dilimizi iyi kullanıp, ruhumuzun istediğini net bir şekilde ifade edebiliriz. Bundan en çok Boğa ve Başak burçları etkilenecek.

Bugün gördüğünüz rüyalara dikkat edin. Haberci rüyalar ile geleceğe yön veren rüyalar aktifleşecektir.

Ayrıca ilaç ve tedavi yöntemlerinde geleceğe yönelik atılım haberlerini duyabiliriz.

15 Nisan: Mars Balık burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

Lilith Yengeç burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

16 Nisan: Terazi burcunda Dolunay olacak. Detaylar için takipte kalın!

18 Nisan: İletişim dilimiz bugün marjinal, aktif, girişken ve sevimli olacak. Kısa eğitimler, yazı yeteneğini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat içeren göksel sembolizm var.

Aynı zaman insanlığa yardımcı buluşlar, icatlar ortaya çıkarken bu marjinal fikirleri güç savaşları haline getirip acımasızca kullanma eğilimi de veriyor.

Toprakla ilgili sorunlar, yer kayması ve deprem riski de söz konusu.

19 Nisan: Ay Dünya’ya en yakın konumunda olacak (365.100 km) olacak.

Mayıs 2004 ve Kasım 2013 civarını hatırlamaya çalışın. O dönemki otorite ve güç savaşları ile eğitim, bilgi ve girişimlerin bugün olumlu karmik sonuçlanmalarını görebilir, beklediğiniz haberleri alabilirsiniz. Bu etkiden en çok Boğa, Oğlak ve Başak burçları etkilenecek.

20 Nisan: Güneş Boğa burcuna geçiyor. Doğum gününüz kutlu olsun sanatçı, yaşamayı ve keyfi iyi bilen,

Juno Balık burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

21 Nisan: Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler zamanla problem yaşayıp, işlerini vaktinde yetiştirememesi gibi durumlarla karşılaşıp, yanlış zamanda yanlış işler yapma potansiyeli yüksek. Kendilerini kısıtlanmış hissedebilirler.

Özellikle Boğalar, gerilimli, ani krizli gündemlere karşı korunmasız olacaklarından otorite ile güç savaşlarına girmekten kaçınmalı, sevgi ve değer konularında kendinden ödün vermemeli, merhameti ortaya çıkarmada ne aşırıya kaçmalı ne de merhametsizce hareket etmeliler.

23 Nisan: Kadersel, ruhumuza hitap eden ve ruhumuzun sevgi ve aşk lisanını anlayan karmik ilişkiler ve tutkulu aşklar için keyifli, eğlenceli ve romantik bir gün olacak. Aynı zamanda sevgi, para ve değerler konularında olumlu karmik tamamlanmalar yaşanacağından, karmanın ödüllerini yaşayacaksınız.

Eros ve Psyche'nin hikayesini okumak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

24 Nisan: Gün doğumunda Ay ve Satürn doğuda birbirine yakın görünümde olacak.

İletişimde bugün içe dönebilir, konuşmak istemeyebilir, gereğinden fazla mantıklı, soğuk ve olumsuz düşünceler baskın gelebilir. Geleceğe dönük olarak maddi anlamdaki düşüncelerinizi, fikirlerinizi bugün yazıp, yarından itibaren gözden geçirebilir, 27’sindeki Jüpiter ve Merkür’ün olumlu açıları olacak olan özel günde harekete geçirebiliriz.

25 Nisan: Hayallerinizi ortaya koymaya hazır mısınız? Bugünden itibaren 3 gün boyunca hayalleriniz, yaratıcı yeteneğiniz, edebi ve sanatsal yönünüz aktifleşecek. İlham perilerinizi dinlemeyi unutmayın! Bu etkiden en çok özellikle Balık, Boğa, Yengeç ve Oğlak burçları etkilenecek.

26 Nisan: Gün doğumunda Ay ve Mars doğuda birbirine yakın görünümde olacak.

Sabah baş ağrısı ile uyanabilirsiniz. Özellikle Balık ve Başak burçları etkilenebilir.

İletişimsel kaynaklı sorunların çözümü karmik olarak tamamlanacak. Beklenilen haberler yardımlarla gelecek ve şans verip konuyu kapanacaktır.

Aynı zamanda, başlayan girişimler ruhumuza iyi gelip kişiliğimizi de yansıtmamıza yardımcı olacaktır.

27 Nisan: Gün doğumunda Ay, Venüs, Mars ve Jüpiter doğuda birbirine yakın görünümde olacak.

Jüpiter Neptün kavuşumuna Venüs ve Ay da eşlik edecek. Yılın en şanslı günlerinden biri olacak. İlahi sevgi, yardımlaşma, Tanrısal koruma ve şans bizlerle birlikte olacak. Dua ve meditasyon ile ruhsal büyüme ve gelişmeyi sağlarken; yaratıcı ve sanatsal faaliyetler ile hayalleri gerçekleştirici ve yaratıcı etkiler de söz konusu olacak.

Bugün yaşanan olaylar, atılan adımların meyvesi 24 Mayıs’ta ortaya çıkacaktır.

Bu dönem yazı kabiliyetimiz artarken, iletişim ve öğrenme becerileri de genişliyor. Yeni bir eğitime başlamak, seyahate çıkmak, yazı yeteneğimizi ortaya çıkarmak için uygun zamanlardayız.

28 Nisan: Bugün saat 21.35’te Plüton durağan konumuna geçiyor ve 30 Nisan’a kadar Plüton durağan “S” konumunda olacak. 30 Nisan’da ise Retro hareketine başlayacak ve 10 Ekim’e kadar Plüton Oğlak burcunda geri hareketine devam edecek. Bu Retro döneminde Ocak-Nisan 2022 ayları boyunca otorite konumundaki kişiler, iş kariyer alanındaki gelişmeler ve haritanızda 24-29 derece Oğlak burcu hangi evinize düşüyorsa, o gündem maddeleriyle ilgili olarak güç savaşları, manipülasyonlar, güçsüzlükten korkma, bastırılmış öfke ve içe dönme, derinlemesine araştırma, saplantı ve dürtüler ile değişim ve dönüşümün etkilerini sorgulayarak hissediyor olacağız. Ayrıca bu dönem Plüton’un temsil ettiği konularda gecikmeler de yaşanacaktır. Bu etkiden en çok Oğlak, Boğa ve Başak burçları etkilenecek.

Gündüz saatlerinde olumsuz ve dar kafalı düşüncelerden, endişelerden uzak durarak, amaçlarımıza odaklanarak hareket ettiğimiz takdirde, zihinsel ve iletişimsel anlamda güçlü, ikna edici ve derin araştırmacı etkiler bizi bekliyor olacak.

29 Nisan: Merkür en büyük doğu uzanımda (21 derece) olacak.

Yanlış anlaşılmaların, iletişimde krizlerin, eğitimde aksamaların, uçuşlarda rötarların olacağı bir gün olacak. Bu etkiden Başak burçları korunurken, Boğa ve Akrep burçları bu krizlerden en çok etkilenen burçlar olacak.

30 Nisan: 10 derece Boğa burcunda Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Venüs, Neptün ve Jüpiter Balık burcunda kavuşuyor. Gökyüzünde aşk, şans ve bereket var. Detaylar için takipte kalın!

Merkür İkizler burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

Pallas Boğa burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

Gün doğumunda Venüs ve Jüpiter doğuda birbirine çok yakın görünümde olacak.


Makrokozmos Astroloji

Pinhan’dan Ayan’a Sınıfı

Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Akademisi


KAYNAK:

Tübitak 2022 Gök Olayları Yıllığı, Tübitak Ulusal Gözlemevi (TUG)

Karmik Astroloji ve Ezoterizm Işığında 2022-O.Ceyhan

Akışta Kal-V.Delek

Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Akademisi -Pinhan’dan Ayan’a ve Zümrüd-ü Anka Ders Notları

Dharma Astroloji Ders Notları


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page