top of page

Gorgon Kardeşler Geliyor: Medusa - 19 Kasım 2021 Parçalı Ay Tutulması

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2021

19 Kasım 2021 saat 11.56’da 27 derece Boğa Burcunda, Algol Sabit Yıldızı etkisi altında parçalı Ay tutulması meydana gelecek. Ay’ın %97’ sinin Dünya’nın gölgesinde kalacağı tutulma; 3 saat, 28 dakika ve 23 saniye sürecek. Son 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulması olacak. Bu da demek oluyor ki, etkisi 3 yıldan fazla zaman sürecektir. Amerika, Kuzey Avrupa, Doğu Asya, Avusturalya ve Pasifiklerden görülecek.




Tutulma, Algol sabit yıldızı üzerinde olacaktır. Algol, Beta PerseiTakımyıldızının alfa sabit yıldızıdır. Seferit yıldız dediğimiz 3’lü şeytan yıldızıdır. Şimdiye kadar keşfedilen ilk tutulma yapan yıldızdır. A ve B yıldızlar birbirlerinin etrafında dönerek 68,88 saatte (2,87 günde) bir kaybolur ve yeniden parlar yani tutulur. Bu tutulma sırasında 6- 8 saat ışıkları yükseliyor ya da düşüyor. Işığın zayıfladığı bu zamanlar Algol’ün etkisi azalıyor. Evrendeki uzay-zaman kumaşı, ışığın kırınımlarına göre bize etki eder. Algol’un ışığı zayıflayacağı için, olumsuz etkisi de azalıp şifa tarafını çalıştıracaktır.


Medusa’nın mitolojik hikayesini okumak için tıklayabilirsiniz: https://www.makrokozmosastroloji.com/post/medusa-n%C4%B1n-gizemi



Tutulma Etkileri

Arkeik iç güdülerle yapılan, yozlaşma, kafa kesilmesi, boğazlarla ilgili temaları ortaya çıkartır, cinayet, adam öldürme, başın kesilmesi gibi gündemleri ortaya çıkartır. Şeytan başı yıldızı olarak da geçer.


Tutulmanın gelen gündem maddeleri sınır güvenliği, kökler, ev ve aile konuları, taşınma ile iş ve kariyer konularında istifalar, işten çıkarılmalar ve iş değişikliği konularıdır.


Ay, tutulma esnasında yavaş hareket ettiğinden, olaylar yavaş yavaş etkisini gösterecek. Tutulma esnasında, Venüs günü, Mars saati. Dolayısıyla bu iki kişisel gezegen tutulmada önemli rol oynayacak.


Ay- Arcturus paraleli de, iş ve kariyerde özellikle sanatsal alanlarda başarı, dizle ilgili sorunlar yaşanabileceğini gösteriyor. İnci yıldızı olarak da adlandırılan bu tutulmada inci kolye takmak etkilerini hafifletir.

Güneş-Arcturus ve Zosma kontraparaleli olacak. Yanlış kişilerle görüşme, kibirli insanlarla, ahlaksızlıklarla karşılaşma, yozlaşma, panik atak ve kaygı bozuklukları getirir. İlişkilerde sorun yaratır.

Satürn-Arcturus kontraparaleli ile de bu tarz karşılaşmalarda etik, ahlaki ve insani değerlerden yoldan çıkarsak, karma yaratmaya daha çok meyilli oluruz.

Mars-Alphecca kavuşumu ve Venüs- Alphecca kontraparaleli ile covid mutasyonları artar, bulaşıcı hastalıklar çoğalır. Ayrıca rahim ve prostat kanserleri de artabilir. Avusturalya, Yeni Zelanda’da yer sarsıntıları, volkanik faaliyetler meydana gelebilir. Mars’ın Neptün ile olumlu açısı, covid ile ilgili ilaçların çıkacağını da göstermekte.

Mars- Alhena, Aldebaran kontraparaleli ile, aşil tendonu ile yaralanmalar, sakatlanmalar yaşanabilir. İflaslar, skandallar ve mahkemelerde yaşanan büyük sorunlar ile ölüm tehlikeleri görülür.

Mars-Zuben Elgenubi paraleli ile taciz, zina, tecavüz, kadın cinayetleri, saldırı ve şiddet olayları artacak.

Tutulma yönetici gezegeni; signifikatörü Venüs, Nunki sabit yıldızı etkisinde, açık deniz ve denizcilerle ilgili sorunlar, uçak ve gemi kazalarında artışlar yaşanabilir.

Venüs-Antares paraleli ile bencil arkadaşlıkları, sırtımızdan bıçaklayan, gizli işler çeviren arkadaşlıkları etrafımızda çokça göreceğiz. Deklinasyon sınırını aştığı için de, sevgi, değer görme, maddi konular, para işleri ile ilgili sıkıntılar, sorunlar yaşanacaktır.

Venüs-Mars sekstil açısı, Juno ile Cupido’nun kavuşumu ve tutulmaya olumlu açısı olması sebebiyle, özellikle Oğlak ve Yengeç’lere evlilikle ilgili gündem maddeleri getirebilir.

Merkür, Unukalhai sabit yıldızı etkisinde kronik hastalıklar artarken, depresyon ve bilinçaltı sorunları su yüzüne çıkabilir. Kız çocuklarına saldırılar artabilir.

Merkür-Mirzam paraleli ile köpeklerden gelen yardımlar görülürken, haberci ile gelen imkan ve olanakları iyi değerlendirmekte fayda var. Özellikle haberci rüyalar iş-kariyer alanında ve sağlık alanında bize yol gösterici olabilir. Ancak Merkür’ün Jüpiter ile karesi ve Mars ile kavuşumu yanlış anlaşılmaları büyütmesine, sivri dilli, agresif bir iletişim diline, kibirli, küstah konuşmaların artmasına, abartılı ve patavatsızca düşünmelere sebep olur. Özellikle iş-kariyer alanlarında seyahatlerin artmasına sebep olur.

Merkür-Diadem kontraparaleli ile saç dökülmelerinde artış yaşanabilir.

Jüpiter-Denebola kontraparaleli ile çevreden görülecek ikiyüzlülükler, gizli düşmanlar, yurtdışı ile sıkıntılar, iftiraya uğrama ve hapse girme olaylarında artışlar yaşanacaktır.

Ay Jüpiter karesi ile abartı ve aşırı iyi niyetli ve kontrol edilemeyen dürtü getirir.

Ay Plüton üçgen açısı başta olmak üzere Uranüs-Plüton arasındaki 108’lik tamamlanma açısı, Merkür ve Güneş’le sekstil açıları tutulmanın belki de tek olumlu tarafı. Dönüşüm ve değişim için kendimizi güçlü hissedebiliriz. Güçlü ve nüfus sahibi insanlarla etkileşim halinde olabilir, harekete geçmek için emin adımlarla ilerleyebiliriz. Değişime karşı direnmemek, tutulmanın en önemli mottosu olacak.

Ay-Vesta karşıtlığı ile eğitim, seyahat, uluslararası ilişkiler ve yabancı ülkeler, diller konusunda yardım göremeyeceğiz. Yine bu alanlarda ihanetler de söz konusu olacak.

Karma Asteroidi Princeps sabit yıldızında, bu da kibrine, hırsına, korkularına yenilenleri, dürtüleriyle hareket edenleri, başkalarının gizemli/gizli bilgilerini şantaj olarak kullananları karmanın cezaları bekleyecek.


Ezoterik Astrolojiye Göre Tutulma

Okült astrolojide Ay tutulmasında Danjon ölçeği kullanılarak tutulma rengiyle birlikte görülen etkiyi anlama sanatı da kullanılır. Bu nedenle tutulma rengini, anca tutulma saati, tutulmanın görüldüğü yerlerde dürbün/teleskop ile gözlemlenebilir.


19 Kasım 2021’deki Parçalı Ay Tutulması Simülasyonu (NASA's Scientific Visualization Studio), https://moon.nasa.gov/news/168/an-almost-total-lunar-eclipse/



Ancak NASA’nın sayfasında yayınlanan simülasyonda görüldüğü üzere, L3 sınıfında olduğu tahmin ediliyor. L3- Danjon sınıfındaki tutulmalar genelde iç savaş, yangın, patlama, terör gibi büyük olayları gösterirken, kişisel anlamda da kişileri değişime sokan olaylar, cinayet ve sapıklarla ilgili gündem maddeleri yaratır.


126 Saros Döngüsü ve Akrep-Boğa Tutulmaları

Bu tutulma, 126 Saros döngüsünde olacak. 9 Kasım 2003 civarını ve 28 Ekim 1985 civarını hatırlayın. Hayatınızda önemli ne değişimler söz konusu oldu? Hangi bitişler, hangi başlangıçlar yaşandı? Benzer olaylar şimdi yaşanacak ve o zaman başlayan olgular, bu dönem sonlanacak.


Aynı zamanda 28 Ekim 2023’te sonlanacak Akrep-Boğa tutulmalarının da ilki meydana gelecek. Dolayısıyla bu tarihe kadar kollektifte maddi kaynaklar, gelirler, derin ve gizli olgular krizlerle bizi dönüştürmeye başlayacak.


Boğa-Akrep tutulmalarıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz:




Tutulmalarla Kehanet Yapmak

Tutulmalar, gökyüzünde birer çentik bırakır. O çentiğe yaklaşan gezegenler, tutulma konularını hızlandırır, olayları su yüzüne çıkartır. Bu, tutulma avcısı olan bizlerin kehanetlerimizin dayanağıdır. Çünkü Hermes’in dediği gibi: “Gökyüzünde ne varsa, yeryüzünde o vardır


· 26-27 Nisan 2022’de ve 9-10 Haziran 2023’te tutulmanın indifikatörü Merkür, 27 derece Boğa burcuna gelmiş olacak ve bu tutulmanın etkilerini hızlandıracak olaylar yaşanacak.

· Tutulmanın signifikatörü Venüs’ün 27 derece Boğa burcuna geldiği 20-21 Haziran 2022’de ve 8-9 Nisan 2023’te ise, tutulmanın tüm etkilerini yaşamış olacağız.

· 26-27 Nisan 2023’te tutulma indifikatörü Juno, 27 derece Boğa burcuna gelmiş olacak ve başta evlilik ve ilişkilerdeki sadakat olmak üzere, tutulma temalarını yeniden ortaya çıkartacak.

· 15-16-17 Haziran 2022’de tutulma indifikatörü Vesta, 27 derece Boğa burcuna gelmiş olacak ve kendimizi adadığımız konularla ilgili karar almamızı zorlayacak, tutulma temalarını yeniden ortaya çıkartacak.

· Ve son olarak da 15-16 Ağustos 2022 tarihlerinde, tutulmanın indifikatörü Mars, 27 derece Boğa burcuna gelerek, Marsiyen olaylarla yani şiddet, kaza içeren olaylarla tutulma etkilerini göreceğiz. Olumlu açıları olanlarda da evlilik konuları gündeme gelebilir.


Bu tutulmanın devamı 16 Mayıs 2022’deki tam karşısında gerçekleşecek 27 derece Akrep burcundaki Stenoid Ay tutulması olacak ki, bu tutulmadaki gündem maddelerine son noktayı koyacak.


Genel anlamda Ay tutulmaları, kuvvetli dolunaylar olduğundan, sonlanma enerjileri yüksektir. Dişil gücü, yaşam enerjisini zorlar; depresyon, aksiyete, duygusal gel-gitler, cinsel dürtüler ve kavgalar hat safhada olur. Ay tutulması esnasında su yükseldiği için; ödem, tansiyon, migren gibi rahatsızlıkları olanların şikayetleri artar. 3 gün öncesinden gıda rejimine, az tuz tüketmek, lifli gıdalar yemek ve yeterli miktarda su alınması önemlidir.


Tutulmanın Burçlara Etkisi

Tutulmada en çok etkilenecek burçlar, Boğa, Akrep, Oğlak, Yengeç’ler, Kova ve Aslan’ların son günlerinde doğanlar olacak. Ancak Boğa, Akrep, Kova ve Aslan’lar en çok zorlanacak burçlardan olacaktır. Özellikle 22-29 derece arasında bu burçlarda gezegeniniz varsa, o gezegenin konularıyla ilgili de direkt tutulmadan etkileneceksiniz. 26 ve 27 derece Başak, Balık, Oğlak ve Yengeç’te olumlu gezegenleriniz varsa, bu tutulma size yarayacaktır.



Yükselen Burcu Koç Olanlar: Bu tutulma ile maddi kaynaklar, değer konuları, borç, miras, tazminat, ameliyat gibi konular gündemlerinde olacak.


Yükselen Burcu Boğa Olanlar: Sen-ben kavgaları, biz olma ile ben olma savaşları verilecek, pek çok evlilikler sınanacaktır. Kişinin sağlıkla ilgili gündem maddeleri de artabilir.


Yükselen Burcu İkizler Olanlar: Çalışanları ile sorunlar, sağlık sorunları ile bilinçaltı konuları, gizli düşmanlarla ilgili gündem maddeleri olacaktır.


Yükselen Burcu Yengeç Olanlar: Yeni ilişkiler, flörtler getirirken, arkadaş ve sosyal çevreleri, hobiler, çocuklar ve sanatla ilgili gündem maddeleri olacaktır.


Yükselen Burcu Aslan Olanlar: İş kariyer alanlarında zorlanmalar, iş değişikliği gibi gündem maddeleri olurken, ev ve aile ilgili taşınma, tamirat gibi işler de gündeme gelebilir.


Yükselen Burcu Başak Olanlar: Yurtdışı bağlantılar, eğitimler, felsefe ve dini konular ile akraba, kardeş ve komşularla ilgili gündem maddeleri olacaktır.


Yükselen Burcu Terazi Olanlar: Bu tutulma ile maddi kaynaklar, değer konuları, borç, miras, tazminat, ameliyat gibi konular gündemlerinde olacak.


Yükselen Burcu Akrep Olanlar: Sen-ben kavgaları, biz olma ile ben olma savaşları verilecek, pek çok evlilikler sınanacaktır. Kişinin sağlıkla ilgili gündem maddeleri de artabilir.


Yükselen Burcu Yay Olanlar: Çalışanları ile sorunlar, sağlık sorunları ile bilinçaltı konuları, gizli düşmanlarla ilgili gündem maddeleri olacaktır.


Yükselen Burcu Oğlak Olanlar: Yeni ilişkiler, flörtler getirirken, arkadaş ve sosyal çevreleri, hobiler, çocuklar ve sanatla ilgili gündem maddeleri olacaktır.


Yükselen Burcu Kova Olanlar: İş kariyer alanlarında zorlanmalar, iş değişikliği gibi gündem maddeleri olurken, ev ve aile ilgili taşınma, tamirat gibi işler de gündeme gelebilir.


Yükselen Burcu Balık Olanlar: Yurtdışı bağlantılar, eğitimler, felsefe ve dini konular ile akraba, kardeş ve komşularla ilgili gündem maddeleri olacaktır.




KAYNAK:

Oğuzhan Ceyhan Pinhan’dan Ayan’a ve Zümrüd-ü Anka Ders Notları


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page