top of page

Yılın En Zorlayıcı Aylarından Biri-Şubat 2022

Zorlu geçen bir Venüs retrosu bu ay sona eriyor. Bize maddi ve manevi kayıplar yoluyla öğretmeye çalıştığı dersleri almışızdır umarım. 2,5 sene sonraki retrosuna kadar, sevgi, değer ve maddi konularda harekete geçebiliriz. Ancak ekonomideki zorlanmalar ve belirsizlikler nedeni ile riskli yatırımlardan uzak durmakta fayda var. Bu ay hala devam eden Merkür retrosu da sona erince, daha rahatlayacağız. Ancak yılın en zorlu günlerinden biri olan Güneş-Satürn kavuşumu bu ay gerçekleşiyor ve bu ayki dolunay ve yeniaylar da Şubat’ın soğuğuna yakışır bir zorlukta geçirmemizi sağlayacak.



Merkür: Güneş’ten iyice uzaklaşmış görünen Merkür’ü gözlemek için iyi bir zaman. Sabahları gün doğumundan önce doğuda bir saati geçen sürelerde gökyüzünde. Parlaklığı fazla olmayan ve ufuktan fazla yükselemeyen gezegeni görebilmek için temiz bir gökyüzü ve yüksek bir gözlem yeri gerekiyor.

Venüs: Gün doğumundan önce doğuda yükselen gezegen çok parlak. Bölgeyi Merkür ve Mars, ay sonuna doğru da onlara katılacak olan Satürn ile paylaşan gezegen ay boyunca iki saate varan sürelerle ve parlaklığından bir şey kaybetmeden gözlenebilir. Ayın 27’sindeki Ay, Mars ve Venüs birlikteliği astrofotoğrafçılar için güzel fırsat olabilir.

Mars: Sabahları gün doğumundan önce Venüs ile birlikte doğudan yükselecek olan kızıl gezegen, tüm ay boyunca yerini fazla değiştirmeyeceğinden aynı bölgede gözlenebilir. Parlaklığı Venüs’e göre düşük olan Mars, ufuktan fazla yükselemeyeceği için temiz bir gökyüzü ve yüksekçe bir gözlem yeri avantaj olacaktır.

Jüpiter: Geçtiğimiz ay boyunca Güneş’e gökyüzünde gittikçe yaklaşan gezegen bu hareketine devam ediyor. Ayın ortasına kadar gün batımından sonra batı ufkunda kısa sürelerle oldukça parlak bir şekilde görülebilir. Daha sonra gökyüzünde Güneş’e yakın bir konuma geleceği için görülmesi mümkün olmayacak.

Satürn: Geçtiğimiz ayın sonunda gökyüzünde Güneş’e çok yakın bir konuma gelmiş olan gezegen yavaş yavaş Güneş’in batısına geçmeye başlıyor. Güneş’ten yeterince ayrılması ve ufuktan yeterince yükselmesi için gelecek ayı beklemek gerekiyor. Yine de temiz bir gökyüzü ve yüksek bir gözlem yeri bulunabilirse gün doğumundan önce yakınındaki Merkür ile birlikte doğu ufkunda görülebilir.



Bu ayki önemli Gök Olayları

1 Şubat: Kova burcunda gerçekleşecek yeniay yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz:

3 Şubat: Gün batımında Ay ve Jüpiter batıda birbirine yakın konumda olacak. Bu ayki Ay-Jüpiter kavuşumu, Mars, Venüs ve Uranüs’le de olumlu açı yapacak. Şans ve korumadan ziyade ilişki ve değer konularında beklenmedik sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Bugün aynı zamanda Üç Aylar’ın başlangıcı olduğu için, dua ve meditasyon gibi kendi içsel yolculuğumuza çıkmak için güzel bir gün.

Juno Kova burcuna geçti ve 20 Nisan’a kadar Kova burcunda hareket edecek. Detaylar için takipte kalın!

4 Şubat: Güneş-Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Yılın en zorlu günlerinden biri. Mars-Jüpiter altmışlık açısı olsa da, Satürn’ün zorlayıcı açısı baskın gelecektir. Tehlikelere karşı, kaza-belalara karşı, otorite konumundaki kişilerle iletişimde, sorumluluk konusunda dikkat etmemiz gereken bir gün. Bugün ve yarın Satürn ve Hanuman mantralarını dinleyebilirsiniz.

5 Şubat: Merkür retrosu sona erdi! 20-29 derece Oğlak burcu ve 0-15 derece Kova burcu haritanızda hangi evinize düşüyorsa ve hangi gezegeninizle iletişim halindeyse, o gündem maddeleriyle ilgili gözden kaçırdığınız, göremediğiniz gündem maddeleri çıkmış, geçmişe yolculuk etmiş gibi olmuş ve eski gündemleriniz ortaya çıkmış olabilir. Sizde neyi değiştirmesi ya da neyi değiştirmeniz gerektiğini göstermiştir. Bu dönem yaşadıklarınızı farkındalıkla, bize verilen mesajı anlayarak ve mantıksal süzgeçten geçirerek tekrar değerlendirin.

Merkür Oğlak burcundaki ileri seyrine devam edecek. 15 Şubat’ta tekrar Kova burcuna geçiş yapacak. Retro dönemi boyunca beklettiğiniz tüm başvuru, yazışmalar ve başlangıçlara başlayabilirsiniz. Ancak retrodaki gölge etkisi 10 Mart’a kadar süreceğinden, bu süreçte yazışma, iletişim ve anlaşılma durumlarına dikkat etmemiz yerinde olur.

8 Şubat: Bugün Mars-Uranüs üçgen açısı ve Venüs-Eros altmışlık açısı olacak gökyüzünde. Romantik ve ani bir karşılaşma veya tanışmalar olabileceği gibi, mühendislik ve teknolojik gelişmeler anlamında da özelikle Başak, Oğlak ve Boğa burçları için yaratıcılıkların yüksek olacağı bir gün. Ancak Merkür-Plüton kavuşumu ile takıntılı, saplantılı düşüncelere kapılıp intikamcı bir ruh haline bürünmeden detaylı araştırmalar yapabiliriz.

9 Şubat: 31 Temmuz’da İkizler burcunda seyrine başlayan Ceres, 8 Ekim 2021-16 Ocak 2022 tarihleri arasında önce İkizler burcunda, sonra Boğa burcunda geri harekette (Retro) bulunmuştu. Şimdi tekrar İkizler burcuna geçiyor ve 15 Mayıs’a kadar İkizler burcunda hareket edecek.

Ceres yani Demeter İkizler burcunda, iletişim, bilgi ve kardeşlerle iletişim yoluyla beslenmeyi ifade eder. Akrabalar, komşular ve kardeşlerle kısacası yakın ile üyeleri ile iletişim artacağından, bu dönem Covid-19 tedbirlerini unutmamakta fayda var. Kısa eğitimler, entelektüel konular, araştırmalar, her türlü iletişim ihtiyacımız da artacaktır bu dönem. Tartışma, düşüncelerde manipülatif olma, dedikodu gibi gölge yönlerine özellikle Merkür’ün de İkizlere geçtiği Mayıs ayından itibaren daha dikkat edelim.

11 Şubat: Merkür Plüton kavuşumu gerçekleşecek. Manipülatif olaylar, söylemler, gizli ve okült konularda derin araştırmalar yoğun olmakla birlikte bunların takıntı ve saplantıya düşmemesine dikkat etmek gerekir. Juno ile de 11 orb ile kavuşum halinde olacak. Sosyal ve arkadaş çevresi kanalı ile yeni tanışmalar gerçekleşirken, Plüton’un her şeyi yakıp yıktıktan sonra dönüştüren bir gezegen olduğunu unutmamak gerekir. Ezoterik Astroloji’de Panferik Juno dediğimiz bu Oğlak yoğun göksel konumda başlayan ilişkilere dikkat etmek, haritanıza özel yorumlanması gereken bir konu olduğunu hatırlatmak isterim.

Dün gördüğünüz rüyalar bilinçaltınızın yansımasıdır, iyi okumak; yorumlamak, anlamak gerekir. Merkür’ün Kuzey Ay Düğümü ile üçgen açı oluşturduğundan, hem rüyalar kanalı ile hem de iletişim kanalı ile bizi destekleyen ve ileride olumlu etki verecek yol göstericilerle karşılaşabiliriz.

Ekim-Aralık 2021 civarında harekete geçip, beklediğiniz konularla ilgili haberler gelebilir.

Ayrıca bugün Akşam saat 20.22’den sonra Ay-Betelgeuse kavuşumu olacak. Dua ve meditasyon için etkili zamanlar. Kadınlardan gelen yardım, destek ve şanslara açık olun.

Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (404.900 km) olacak.


12 Şubat: Kuzey Ay Düğümü Plüton üçgen açısı ile geleceğe dönük ve sonucu bize olumlu gelen derin araştırmalar, dönüşümler, otorite ve sorumluluğu yüklenerek hedeflere ulaşma, alınan derslerle dönüşüm söz konusu olacak.

Aynı zamanda Mars ve Venüs Oğlak burcunda kavuşması da, güç ve statünün destekleyen, haritası uygun olanlara da sevgi ve değer konusunda yeni adımların atılacağı bir konumu söz konusu.

İş ve kariyer alanında terfi, zam gibi durumlar yaşanırken, yeni tanışmalar, ilişki başlangıçları da yaşanabilir.

Oğlak, Balık ve Yengeç burçları iş ve kariyerde başlangıçlar, terfiler söz konusu olabilir.

13 Şubat: Kurt yıldızı olarak da adlandırılan Sirius Sabit yıldızı, sabah saatlerinde Ay ile kavuşum halinde olacak. Bugünün nasıl geçtiğini iyi gözlemleyin. Bir ay boyunca kişisel gündem maddeniz bugün yaşananlar olacaktır.

14 Şubat: Pallas Koç burcuna geçiyor. Detaylar için takipte kalın!

Karma asteroidi ve Eros 108’lik tamamlanma açısı verirken, Venüs ve Mars kavuşumu ile gerilimli bir açıda olacak. Karmik ilişkilerde tamamlanma ve boyut değişimi meydana gelecek.

15 Şubat: Merkür, Retro öncesindeki konumuna, Kova burcuna tekrar geçiyor. 2 Ocak’ta Kova burcunda seyrine başlayan Merkür, geri hareketi sebebiyle, önce Kova, sonra Oğlak burcunda hareket etmişti. Retro bitimiyle birlikte tekrar Kova burcunda hareket edecek ve 10 Mart 2022’ye kadar Kova burcunda olacak.

2 Ocak-14 Ocak tarihlerindeki girişimlerin, başvuruların sonucu 15-24 Şubat arasında beklediğimiz haberler gelebilir.

16 Şubat: Aslan burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay yazımızı okumak için takipte kalın!

Merkür en büyük batı uzanımında (26 derece) olacak.

Güneş, 19 Kasım 2021’deki Ay Tutulması ile kare açı yapacak. Bireysel haritalarınızda tutulma etkisinin yansımalarını göreceğiniz, tutulma olaylarının ortaya çıkacağı bir gün olacak. Haritanızdaki etki alanına göre, baba hastalıkları ve kaybı, statü kaybı, otorite konumundaki kişilerle gerilimli ilişkiler ve ego savaşları içinde kendinizi bulma gibi durumlar söz konusu ya da tutulmadan olumlu etki aldıysa haritanız yetenek ve yaratıcılığınızı gösterebilme olanakları ile liderlik konumuna gelebilme durumlarını yaşayabilirsiniz.

18 Şubat: Jüpiter Uranüs altmışlık açısı ile özellikle Balık, Yengeç, Akrep ve Boğa’larda marjinal değişimleri destekleyen bir konum mevcut. Hünerli olabilir, özgür ve orijinal fikir ve davranışlarda bulunabilirsiniz.

Güneş, Karma asteroidi karesi ile kibir ve egodan uzak durmaya, gücünüzü kötüye kullanmamaya ve kendinizle ilgili abartılı davranış ve söylevlerde bulunmamaya çalışın. Bu alanlarda zorlanabilirsiniz.

19 Şubat: Güneş Balık burcuna geçiyor. Doğum gününüz kutlu olsun duygusal, merhametli, sezgi gücü yüksek, dalgın Balık burçları!

Jüpiter Hanuman asteroidi 150’lik kriz açısı mevcut. Manevi değerlerde sahtekarlık, ikiyüzlülük ve manevi değerleri kötüye kullanma gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Destek, koruyuculuk ve şansın pek de yaver gitmeyeceği bu gün yeni bir girişimde bulunmamaya, yeni bir şeyler almamaya dikkat edelim.

21 Şubat: Merkür Neptün arasında 45’lik zorlayıcı bir açı mevcut olacak. Dalgınlık başta olmak üzere, aldatılma ve aldanmalara karşı dikkat etmekte, kuruntu ve hayallere fazla kapılmamakta fayda var.

22 Şubat: Hanuman- Uranüs 150’liği ile Hanuman’ın destek ve koruyuculuğunu alamadığımız, 6-16 derece Terazi ve Boğa burcu hangi evinize düşüyorsa o ev konularıyla ilgili ani gelişmelerin yaşanabileceği bir gün olacak.

4 Aralık 2021 Güneş Tutulması -Jüpiter karesi gerçekleşecek. Haritanıza özel tutulma etkileriyle ilgili gündem maddeleriniz her ne ise, o konularda kibir, abartı ve gösterişten uzak durmaya, etik ve ahlak ilkelerinden uzaklaşmamaya özen gösterin. Tutulma etkisi ile yasal ve dini konularda anlaşmazlıklar yaşanabilir.

Ancak bunun yanında, Neptün-Eros kavuşumu ve Merkür – Psyche 108’lik açısı ile ruhumuzun ne istediğini, kendi öz benliğimizin sesini duyabileceğimiz, manevi ve şefkatli bir sevgi ile hayallerimizi yaşayabileceğimiz bir gün olacak. Yaratıcılığın aktive olup, sanatsal aktivitelerle uğraşmak için uygun bir gün.

23 Şubat: 19 Kasım Ay Tutulması etkisi, Merkür 108’lik açısı ile haritanızda tutulma hattı hangi evinize düşüyor ise, o konularla ilgili düşünceler netleşecek, iletişim ve haberler gelecek ve tamamlanması gereken tüm konular konuşulmuş olacaktır. Bunu Güneş-Hanuman 108’lik açısı da desteklediğinden, Retro döneminde ertelediğiniz tüm konuşma, başvuru ve girişimleri bugün yapabilirsiniz.

24 Şubat: Jüpiter Plüton 45’lik zorlayıcı açısı özellikle Balık ve Oğlak burçlarını zorlayacak durumlar, güç mücadeleleri ve abartılı talepler içerisinde kendilerini bulabilirler.

Venüs ve Neptün arasındaki sekstil açı da, sanatsal girişimler, galeri açılışları, lansmanlar için ideal bir gün. Yaratıcılık ve manevi sevgiyi hissedebileceğimiz bir gün. Merkür’ün Chiron (Şiron)‘la da yaptığı sekstil açı ve Hanuman ile üçgen açısı; sosyal yardım kuruluşları ile iletişime geçip yardım yapmak için, konuşarak, dertleşerek şifalanmak, başvuru ve girişimlerimizle destek görebileceğimiz ideal bir gün.

26 Şubat: Uranüs Peacock sabit yıldızı etkisindeki Venüs ve Mars ile 108’lik iyi karma hak ediş açısı ile özellikle süslü, bakımlı kişilerin ya da kuaför gibi makyaj sanatçılarının sevgi ve maddi/manevi değer konusunda beklenmedik olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir gün.

27 Şubat: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (367.800 km) olacak.

Gün doğumunda Ay, Mars ve Venüs doğuda birbirine yakın görünümde olacak. Sabah baş ya da diş ağrısı ile uyanabiliriz. Gün boyu aşırı fevri hareket etmemeye, kadın-erkek ilişkilerinde duygusal çatışmalara girmemeye çalışalım. Bugün yapılan yemekler yanabilir, dibi tutabilir. Ekstra dikkat etmekte fayda var.

Psyche- Jüpiter karşıtlığı ve Psyche- Merkür 150’liği ile iç sıkıntısı gibi durumlar artarken, kendimizi ifade etmekte, iletişimde anlaşılmama ve iletişim kazaları ile ruhu yaralayan konuşmalar içerisinde kendimizi bulabiliriz. Kova, Başak ve Balık burçları iletişimde bugün daha özenli olmalılar.

28 Şubat: Bugün Eros Uranüs 45’lik açısı ve Kuzey Ay Düğümü sekstil açısı mevcut. Özellikle Balık burcunun son günlerinde doğan ya da Venüs’ü Balık olanlarda duygusal ilişkilerde ani bitişler ya da krizler yaşanabilir. Ama bu olan kriz ya da sonlanma aslında olması gereken ve sizi bir adım öteye taşıyacak olumlu bir gelişme olduğunu unutmayın.



KAYNAK:

Tübitak 2022 Gök Olayları Yıllığı, Tübitak Ulusal Gözlemevi (TUG)

Karmik Astroloji ve Ezoterizm Işığında 2022-O.Ceyhan

Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Akademisi -Pinhan’dan Ayan’a ve Zümrüd-ü Anka Ders Notları

Dharma Astroloji Ders Notları

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page