top of page

Yılın En Sert Tutulmasından Biri: Sthenno Tutulması-16 Mayıs 2022 Tam Ay Tutulması

16 Mayıs 2022 günü saat 06.12’de 25 derece Akrep burcunda Zuben Elakrab sabit yıldızı üzerinde Tam Ay Tutulması olacak.


131. saros serisinde gerçekleşecek bu kuvvetli tutulmanın benzerleri, etkisi yaklaşık 1,5 yıl kadar süren Nisan 1986 ve Mayıs 2004 yıllarında yaşandı. Bu tarihlerde hayatınızdaki önemli değişimleri hatırlamaya çalışın. Benzer etkileri bu tutulma ile tekrar yaşayacaksınız.

Aynı zamanda bu tutulma 19 Kasım 2021’deki 27 derece Boğa burcundaki; Algol sabit yıldızı üzerindeki Parçalı Ay Tutulmasının kardeş tutulması, yani mitolojideki üç gorgon kardeşlerin Sthenno Tutulması olacak. O dönemki olaylar kesin bir çözüme kavuşup, geri dönülmez bir şekle girecektir.

(Medusa’nın Gizemi isimli yazıyı okuyarak Gorgon kardeşler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz: https://www.makrokozmosastroloji.com/post/medusa-n%C4%B1n-gizemi )

Zuben Elakrab yıldızı ile değişip dönüşebileceğiz. Ama her dönüşüm gibi, acı verici olaylar, sıkıntılar, ızdıraplar yaşanacak ama sonunda arınır ve yepyeni bir kimlik, kişilik çıkartırız. Ve bu değiştirilemez bir değişim sürecidir.

Tutulma, Amerika’nın güneyi, orta Avrupa’nın bir kısmı ve Afrika’dan görülebilecek.

Merkür retrosu etkisinde olacak olan bu tutulma, geçmiş ama tamamlanmamış hesaplaşmaların sonlanacağı, sonlanmaların, vefatların yoğun olacağı bir tutulma olacak.

Bu sonlanmalar için güç, teşvik ve harekete geçme enerjisini elde etmiş olacağımız için, çoğu bekleyen işimizi de tamamlamış olacağız. İçten içe çürümüş, bitmesinin, sonlanmasının vakti gelen çoğu şey Akrep’in dönüşümü ile acı ile çok büyük bir dönüşümü simgeler. Dönüşüp, yeni forma girecektir. Kartalların 50 yaşına geldiklerinde yaptığı seçimlerden biri olan, uzun süre yaşayabilmek için pençe, gaga ve tüylerindeki değişimin acılı sürecine benzer.

Duygu, dürtü ve öfke kontrolünü bu dönem çok iyi yapmalıyız. Patavatsız, sinirli, eleştiriye karşı hassas, dedikoduya yatkın ve önemsiz işlerle vaktimizi harcamaya yatkın olabiliriz.

Otorite konumundaki kişilerle isteklerini, kimliğini gösterememekten kaynaklı, egosal sorunlar yaşanabilir. Bundan dolayı da ya korkak ya sert ve acımasız bir işkolik olma durumumuz söz konusu olabilir.

Bütün bu değişimi destekleyen, Plüton, Mars ve Jüpiter ile girişken, değişime karşı adapte olabilen ve içsel gücü kendimizde bulabileceğimizi unutmayalım.

Kanser, üreme ve boşaltım bölgesi hastalıklarına karşı kontrollerinizi ihmal etmeyin. Sağlık sorunları bu dönem daha da artacaktır.

Maddi kayıplardan kaynaklı, kıtlık, beslenme sorunları ve toprakla ilgili sorunlar meydana gelecek.

Doğum haritalarınızda 24-29 derece Boğa, Akrep, Kova ve Aslan burcunda gezegenleriniz varsa, o gezegenin ve evin konularıyla ilgili dönüşümler yaşayacaksınız.

Kişisel doğum haritalarında, tutulmaya olumlu açı alanlar, bu dönüşümü daha az hissedip, iyileşme ve iyileştirme gücünü, affetme ve affedilme gücünü daha fazla hissedeceklerdir.

Bu tutulmadan en çok Akrep, Boğa, Aslan, Kova ve İkizler burcu etkilenecek. Balık ve Oğlak burçları daha az etkilenecek olan burçlar arasında olacak.

Tutulmanın etkisi yaklaşık 1 ay öncesinden başlamış olup, genelde 6 Ay kadar etkili olan tutulmalar, bu tutulmayla 1,5 yıl kadar etkisini azaltarak gösterecektir.



NASA tarafından yapılan Tam Ay Tutulmasının simülasyon görüntüsü


Burçlara olan etkisine bakacak olursak;

Koç Burcu: Borç-alacak, kredi ve parasal kaynaklarla ilgili zorlanmalar, beklenmedik ameliyat gibi durumlarla karşılaşabilirler. Arkadaş, sosyal çevre alanında zorlanırken, iş hayatında ve bilinçaltında önemli değişimlerin de habercisi olacak.

Boğa Burcu: İkili ilişkilerde sonlanmalar meydana getirirken, yepyeni bir kimlik oluşturmak için dönüşümü en çok hisseden burçlardan biri olacak. İş hayatlarında zorlanmalar yaşarken, arkadaşları, sosyal çevresi ve farklı kültürler, uzun seyahatler, yükseköğretim konuları kendisine iyi gelecek.

İkizler Burcu: İş hayatı ve günlük işlerinde değişim meydana gelirken, bilinçaltı ve gizli düşmanları da aktif olacak. Yükseköğretim, farklı kültürler, mahkemeler ve yurtdışı konularında sorunlar yaşarken, iş-kariyer alanında girişimlerde bulundukları konularda fayda sağlayıp, alamadıkları borç ve kredileri alabilecekler.

Yengeç Burcu: Çocuklar, hobi ve flört ilişkileri ile sosyal çevre ve arkadaşlarında değişim yaşayacaklar. Beklenmedik kayıplar, ödeyemeyecekleri büyük borç ve kredilere girme gibi zorluklarla karşılaşırken, farklı kültürler, yabancı ülkeler, yükseköğretim ve mahkeme alanlarında destek ve ikili ilişkiler, evlilikler konusunda değişimi destekleyen olumlu etkiler alacaklar.

Aslan Burcu: Aile hayatı, iş kariyer alanında önemli değişimler yaşayacaklar. İkili ilişkiler, evlilikler alanında zorlanırken, karmik destekler alacak, borç, kredi ve miras konularında olumlu gelişmeler yaşayacaklar.

Başak Burcu: İletişim alanı, komşular, kardeş ve akrabalar ile yurtdışı, felsefe ve yükseköğretim konularında değişim yaşayacaklar. Günlük işler, çalışma hayatıyla ilgili zorluklar yaşarken, ikili ilişkiler, evlilik, flört, hobi ve çocuklarından destek göreceklerdir.

Terazi Burcu: Maddi konular, borç ve kredi ve ameliyat gibi gündem konularında değişimler yaşayacaklar. Flörtler, hobi ve çocuklar alanında zorluk yaşarken, aile, günlük işler ve çalışma hayatından olumlu destekler görecekler.

Akrep Burcu: Tutulmadan en çok etkilenecek burçlardan biri. Bu tutulma ile birlikte, 1,5 yıl sonraki halleri ile tutulma öncesi ve sonrasındaki kişi aynı olmayacak. İkili ilişkiler ve evliliklerinde sonlanmalar ve değişimler yaşayacaklardır. İletişim alanı, kardeşler tarafından zorlanırken, yine de en büyük destekçileri ailesi olacaktır.

Yay Burcu: Bilinçaltı korkuları ve düşmanları ile yüzleşecek, günlük işler ve çalışma hayatında değişimler meydana gelecektir. Maddi konularda zorlanacakken, kardeşler, iletişim ve sosyal medya desteği de alacaklardır.

Oğlak Burcu: Sosyal çevre, arkadaşlar, flört, hobi ve çocuklar konularında değişim meydana gelecektir. Kendi içsel dönüşümleri, bilinçaltı kimliğinde ve egosunda kırılmalar ile sert geçecekken, maddi konularda yeni kaynaklar elde edebilecekler.

Kova Burcu: İş-kariyer alanları ile aile hayatlarında, ev konularında değişim yaşayacaklar. Kendi içsel dönüşümlerinde zorlu dönüşümler yaşarken, bilinçaltından ve rüyalarından haberci rüya gibi destekler görecekler.

Balık Burcu: Yükseköğretim, yurtdışı, uzak seyahatler, mahkeme konularında ve iletişim konuları ile komşu, kardeş ve akrabalarda değişim yaşayacaklar. Bilinçaltı, korkular, gizli düşmanlar ve korkulu rüya gibi konularda zorlanmalar yaşarken, sosyal çevre ve arkadaşları ile sağlık konusunda destekleyici etkiler alacaklardır. Makrokozmos Astroloji Pinhan’dan Ayan’a Sınıfı Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Akademisi #makrokozmosastroloji #tutulma #aytutulması #sarosdöngüsü #boğaburcu #akrepburcu #kovaburcu #aslanburcu #balıkburcu #başakburcu #ikizlerburcu #yayburcu #koçburcu #oğlakburcu #yengeçburcu #teraziburcu #karma #karmaaastroloji #astroloji #astronomi #nasa #barışilhan #dharmaastroloji #pinhandanayana #oğuzhanceyhankarmaastrolojiakademisi #oğuzhanceyhanekolü

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page