top of page

Venüs Kova Burcunda

Venüs, 1 Şubat 2021 günü saat 17.05’te Kova burcuna geçiyor ve 25 Şubat’a kadar Kova burcunda kalacak.




Gökyüzünde Satürn ve Jüpiter gibi kolektifteki gezegenlerle birlikte Merkür, Güneş ve Venüs’ün de Kova burcunda olması, Kova temalarını ortaya çıkaracaktır.


Hümanist, özgürlükçü, marjinal, bağımsız, arkadaş canlısı ve gölge yönleriyle de ukala, isyankar ve tuhaf davranışlar artabilir. Venüs Kova burcundayken, ilişkilerde düşünce biçimleri, arkadaşlıklar ön plandadır.


Sahiplenicilikten uzak, ilişkilerde kişilerin bağımsız alan yaratmasını önemseyen bir yapıya bürünecektir. Kayıtsızlık ve güvenilmezlik durumlarına dikkat etmekte fayda var. Kova her ne kadar marjinal görünse de, sabit burçta olması sebebiyle gelenekselci bir yapısı da söz konusudur.


Satürn ve Jüpiter’in de Kova burcunda olmasıyla birlikte, sosyal ve arkadaş çevremizde hareketlenmeler artarken, sosyal statü için kurulan ilişkiler ve ilişkilerde sorumluluk olguları artabilir. Yaş farkı olan ilişkiler, evlilikler gündemde olabilir.


7 Şubat tarihlerinde Uranüs-Venüs karesinin etkisi kesinleşeceğinden, marijinal, beklenmedik ve dengesiz bir ilişki başlayabilir. Bireyin kendi özgürlüğü ile bağlılık duygusu çatışmaları yaşanabilir. Merkür’ün de Kova burcunda retroda olduğu unutulmadan, duygularımızı ifade ederken dikkatli olmamızda fayda var.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page