top of page

URANÜS ETKİLİ SARSICI BİR AĞUSTOS AYI BİZLERİ BEKLİYOR

Ağustos 2021


Kova burcunda mavi dolunay yaşayacağız, Uranüs’ün aykırı, marjinal, sarsıcı ve beklemedik etkilerini derinden hissedeceğimiz, krizleri çift etkili olarak yaşayacağımız sarsıcı bir Ağustos ayı bizleri bekliyor.




Merkür: Ayın başında gökyüzünde Güneş’e yakın konumda olan gezegen, günler ilerledikçe ayrılığını artırıyor ve ayın ortasına doğru akşamları gün batımından sonra batıda olan Mars’a yaklaşıyor. Özellikle 18 ve 19 Ağustos’ta daha parlak bir şekilde Mars ile yan yana görülebilir. Yine de ufuktan fazla yükselmediği için temiz bir gökyüzü ve yüksekçe bir gözlem yerinden ay sonuna kadar gözlenebilir.

Venüs: Gün batımından sonra batı gökyüzünün en parlak gökcismi olmaya devam eden gezegen bir saati geçen sürelerle gökyüzünde kalacak. Gezegenin parlaklığı ay sonuna doğru biraz daha artacak.

Mars: Ayın sadece ilk haftası gün batımından hemen sonra batı ufkunda sönük olarak gözlenebilecek. 18 ve 19 Ağustos’ta parlak Merkür ile çok yakın görünecek olsa da bu olayı görebilmek için temiz bir gökyüzü ve yüksek bir gözlem yerinde el dürbünü gerekli olabilir. Ayın son haftasına doğru artık gökyüzünde Güneş’e yaklaşmış olan gezegeni görmek mümkün olmayacak.

Jüpiter: Geçtiğimiz aya göre parlaklığını daha da artıran gezegen neredeyse tüm gece gökyüzünde kalacak. Ay sonuna doğru gün batımında doğuda yükselecek ve bu aydan itibaren yavaş yavaş Oğlak (Capricornus) Takımyıldızı bölgesine geçmeye başlayacak.

Satürn: Gün batımında doğudan yükselmeye başlayan gezegenin parlaklığı bir kademe daha artmış durumda. 20 Ağustos akşamı Ay ile yakın görünecek, bu sırada gezegenin doğusunda parlak Jüpiter bulunacak. Ayın son haftası gün batımından iki saat öncesine kadar gözlenebilir olacak.


Bu Ayki Önemli Gök Olayları


2 Ağustos: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (404.400 km) olacak. Güneş-Satürn karşıtlığı ile otorite figürleri ile karşı karşıya gelebilir, kendimizi kısıtlanmış hissedebiliriz.

7 Ağustos: Bugün saat 02.48’de Güneş-Uranüs karesi kesinleşti. 28 Temmuz’da etkisi başladı ve 15 Ağustos’a kadar devam edecek.

Bu süreçte doğayla ilgili yangın, sel, deprem, hortum gibi afetler çıkarken, vahşi, şaşırtıcı, kazaya açık her türlü olay tetiklenecektir. Patron, baba, aile büyükleri ve otorite figürleri ile beklenmedik ayrılıklar, tartışmalar çıkabilir. Özgürlük ve isyan temaları yükselebilir. Bu dönemde sinirli, ne yapacağını bilemez, anarşik tutumda olabiliriz, dikkatli olmakta fayda var.

8 Ağustos: 16 derece Aslan burcunda Merküryen yeniayın etkileri için takipte kalın!

10 Ağustos: Venüs-Neptün karşıtlığı ile ilişkilerde aldatılma ve aldanmalar ile yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir, para konularında gereksiz harcamalar ya da aldatıldığımız alış-verişler gündeme gelebilir.

11 Ağustos: Ay ve Venüs gün batımından sonra batıda birbirlerine yakın görünümde olacak.

Merkür ve Jüpiter karşıtlığı ile de dürtülerimizle hareket edip, aşırı abartılı söylemlerden kaçınmamızda fayda var.

12 Ağustos: Merkür Başak burcuna giriyor. Etkileri için takipte kalın!

16 Ağustos: Venüs Terazi burcuna geçiyor. 11 Eylül’e kadar Venüs yönetici olduğu Terazi burcunda hareket edecek. Aşk, sevgi ve değer anlayışımız artacak, uyum, denge ve adalet duyguları yoğunlaşacak. Estetik, güzellik gibi konularda uygun zamanı bekleyenler bu zamanı değerlendirebilirsiniz. Bu süreçte alma-verme dengesini korumalı, aşırı trend düşkünlüğü ile kendi zevklerimizi göz ardı etmeye ve birilerini kırmamak için çekinceli tavırlar içinde bulunmamaya özen göstermeliyiz.

17 Ağustos: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (369.100 km)

19 Ağustos: Merkür ve Mars gün batımından sonra batıda birbirlerine çok yakın görünümde olacak. Merkür-Mars kavuşumu ile düşünce ve iletişimde hızlı, düşünmeden hareket ettiğimiz ve cesaret bulduğumuz bir zaman olacak. Ay ve Uranüs ile üçgen açı yapması ile düşünce ve yaratıcılığımızı net ifade edebileceğiz. Ancak Chiron ile kriz açısı olan 150’lik açısı mevcut olacak. Özellikle mahkeme, miras, ameliyat gibi konularda beklenmedik sorunlar yaşanabilir. Chiron yarasını hafifletmek için, iyi araştırma yapmalı, yurtdışı gibi farklı olanakları değerlendirmeli, yükseköğretim gibi kurumlardan destek almalı, sorun yaşadığımız konuyla ilgili makaleler okuyup hoşgörü ve inancımızı kaybetmemeye çalışmamız yararımıza olur.

Uranüs retrosu başlıyor. 2 gün boyunca durağan (S) pozisyonda olacak. 20 Ocak 2022’ye kadar Retro hareketini sürdürecek. Uranüs diğer gezegenlerden farklı yörüngeye ve kutuplara sahiptir. Dönüş eksenindeki 98 derecelik eğim nedeniyle yörüngesindeki hareketiyle yuvarlanıyormuş gibi dönüş yapar. Diğer gezegenlerin aksine Retro yani geri harekette gidiyormuş gibi görünmesi, aslında diğer gezegenlerin normal dönmesi gibidir. Yani düzü retro, retrosu düz olan tek gezegendir. Aykırı gezegen olmasının bir nedeni de buradan gelir. Dolayısıyla bu süre zarfında isyan ve farklılıklardan doğan ayrıştırmalar azalacak, kişinin değer anlayışı ve para kazanma konularında geleneksel sistemlerden özgürleşme isteği artacak, pratik ve kullanışlı buluşlar ortaya çıkacaktır.

20 Ağustos: Ay ve Satürn birbirlerine yakın görünümde olacak.

22 Ağustos: Dolunay. Mavi Dolunay dediğimiz üst üste aynı burçta olan dolunay meydana gelecek. 29 derece Kova burcunda olacak ikinci dolunay çok yoğun, dönüştürücü ve marjinal etkilere sahip olacak. Aneretik derecede olacak bu dolunay ile Kova burçları bu dolunay ile birlikte bir süreci tamamlamış olacaklar. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

Ay ve Jüpiter birbirlerine yakın görünümde olacak.

23 Ağustos: Güneş, Başak burcuna geçiş yapıyor. Doğum gününüz kutlu olsun Başak’lar!

25 Ağustos: Merkür-Neptün karşıtlığı ile yazışmalarda aldanma, aldatılma gibi sorunlar yaşanabilir. Maillerinizi göndermeden tekrar kontrol edin, hesap hatalarına karşı dikkatli olun, sözleşme imzalayacaksanız, iyi analiz ederek dikkatli okuyun, iletişimde yanlış anlaşılmalara mahal vermeyin. Şair ve yazarlar için ilhama açık bir gün olsa da, mantıklı düşünmekten ödün vermememiz gereken bir gün.

26 Ağustos: Venüs-Chiron karşıtlığı ile sevgi ve değer anlayışımızdaki yaralarımızı görebilir, sevgimizi daha da hissettirebileceğimiz bir gün.

30 Ağustos: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (404.100 km) olacak.

Merkür Terazi burcuna geçiş yapıyor. İletişimde diplomatik, zarif, adaletli ve dengeli olacağımız bir dönem. Düşünce alış-verişinin yoğun, farklı görüşleri anlamaya yönelik, konuşmak için değil anlamak için dinlediğimiz bir dönem olacaktır. Sanatsal yetenekler de bu dönemde ilhama açık olacaktır. Gölge yönüyle, denge yaratmak için aşırı muhalif olmaktan, her şeye karşıt düşünce oluşturmaktan kaçınmalıyız.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page