top of page

Tutulmalarla Dolu Bir Haziran Ayı Bizi Bekliyor!

Hermes der ki; "Gökyüzünde ne varsa, yeryüzünde de o vardır". Hermes hakkında detaylı bilgi için tıklayınız:

5-6 Haziran 2020 Parçalı Ay Tutulması

Ülkemizden gözlenebilecek 2020 yılının 2. Ay tutulması ise, Türkiye saati ile 20.43-00.06 saatleri arasında gerçekleşecek. Tutulma ayrıca Avusturalya, Antarktika, Asya, Afrika, Avrupa, Hint Okyanusu, Atlantik Okyanus’unun güneyi ve Pasifik Okyanusu’nun batısından gözlemlenebilecek. Tutulmanın ortası Türkiye saati ile 22.25’te gerçekleşecek.

Sonlanma enerjisinin yoğun olduğu ve özellikle duygusal konularda, ikili ilişkilerde bitişlerin başlayacağı bir dönem.


Foto: Tam Güneş Tutulması örneği


21 Haziran 2020 Parçalı Güneş Tutulması: Genel zaman ile 03.46-09.34 saatleri arasında gerçekleşecek bu tutulma ülkemizden de gözlenebilecek. Bazı illere göre tutulmanın zamanları (Türkiye saati) aşağıdaki tablodan görülebilir. Ülkemiz bu tutulmanın merkez hattında olmadığından Güneş’in az bir kısmı Ay tarafından örtülecek. Bu tutulmanın merkez hattı Afrika, Arabistan, Hindistan, Çin ve Tayvan topraklarından geçecek.





Özellikle sosyal anlamda göç, mülteci gibi ayaklanmaların artacağı, arkadaş ve sosyal çevrede gerginliklerin artacağı sorumluluklar ve görevlerin, yasaların yerine getirilmemesi halinde karma sorunlarının açık olacağı bir tutulma.

Astronomi ve gök gözlemcileri tarafından tutulmaların izlenebiliyor olması heyecan ve mutluluk kaynağı olsa da, astrolojik olarak tutulmaların gözlemlendiği yerlerde o tutulmanın etkisi daha çoktur. Örneğin, eğer ki tutulma açıları iyi değilse, yani olumsuz etkileri yoğun bir tutulma ise, Tutulma sırasındaki astrokartografi haritasında, görünen yerlerde yani tutulmanın gözlemlendiği yerlerdeki olumsuz etki de maalesef ki artış gözükür. Olumlu açısı varsa, tam tersi, olumlu etkisi daha fazla görülür.


2002'de yaşanan Güneş ve Ay Tutulmalarındaki aynı Saros döngülerinde olacağı için, o dönemki benzer etkilerin görüleceği, karmik döngülerin yaşanacağı bir dönem bizleri bekliyor.

Haziran ayındaki tutulmalarının etkilerini ilerleyen günlerde yayınlanacak yazılarımızda okuyabilirsiniz.


Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page