top of page

Sirius'un Helyak Doğuşu-Güneş-Sirius Kavuşumu

Bugün Eski Mısırlıların Sothis denilen, Güneş'in Sirius Sabit Yıldızı ile kavuştuğu gün. Ezoterik astrolojide yeni yılın başlangıcıdır.



Gökyüzüne bakınca görebildiğimiz en parlak yıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı’nın alfa yıldızı, Sirius'tur. Venüs ve Jüpiter sıklıkla daha parlaktır ancak onlar yıldız değil, gezegendir.



Sirius'un helyak doğuşu. Dogon çiziminde Sirius ve Güneş birlikte gösterilmiştir.

Sirius Gizemi-Robert Temple


Sümerler, Babilliler, Asurlular başta olmak üzere Yahudi ve Arap kültürü de bu yıldızın ihtişamıyla ilgili araştırmalar yapmıştır.

Afrika'nın Güney Sahra halkları, Sirius hakkında ilk ilginç bilgi kaynağını oluşturan ve kendilerine Dogon adını verenler, bugünkü Mali'de yaşıyorlar. Gökteki en önemli yıldızın Sirius B olduğuna inanıyorlar ve henüz astronomlarca keşfedilmemiş önce kabilenin çizimlerinde Sirius A,B ve nadir görülen C çizimleri mevcuttur. Dogonlar Mali yerlileri olmadıklarını, kutsal Sirius tradisyonundan aktarıldıklarını iddia ediyorlar.



Sirius Gizemi- Robert Temple


Ezoterik astrolojide ve Mısır astrolojisinde bu kavuşumu dua, meditasyon, ibadet, inziva, biraz yalnız kalıp manevi değerleri hatırlamak için uygun bir gündür. Her türlü iş başlangıcı, evlilik, nişan gibi süreçlerde kararlar verilebilir. Bu dönem evlenmek, nişanlanmak veya bir ilişkiyi iyileştirmek için çok uygundur.




Mısır Panteonunun başında yer alan ünlü tanrıça İsis'in (Sothis/Sodep) Sirius ile özdeşleştirilir. Ve ezoterik inisiyasyonlar, ruhun tekamülü için meditasyonlar ve özel ritueller bugünlerde yapılır.


Bugün aynı zamanda, yaklaşık 8,5 ışık yılı uzakta bulunan Sirus'un, helyak doğuşu ile 8,5 yıl önceki yaptıklarımızın hesap kesim tarihidir. İslam'da Kadir gecesi nasıl ki günahların affı için dua edip, "bin aydan daha hayırlıdır" deniliyorsa, bugün de ibadet, dua ve iyiliklerle geçirelim.


Makrokozmos Astroloji

Pinhan’dan Ayan’a Sınıfı

Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Akademisi


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page