top of page

Sirius Kavuşum Temalı Bir Merkür Retrosu…

17 Haziran 2020 Saat 07.58 itibariyle 14 derece Yengeç burcunda, gökyüzünde Güneş’ten sonra en parlak yıldızı Sirius kavuşumunda Merkür önce “S” durağan pozisyona, 19 Haziran 2020 saat 07.59 itibariyle de geri hareketine başlayacak ve 13 Temmuz 2020’ye kadar sürecek.





Merkür Sirius sabit yıldızı tam kavuşumu 26 Temmuz 2020’de olacak ve Plüton ile karşıt açısı, 4 Temmuz’daki Ay Tutulması ile birlikte duygulardaki yoğunluğa, dürtülere, tahrik ve manipülasyonlara açık olduğumuz bir dönem. Ani çıkışlardan, mantık dışı duygusal karar vermelerden, hırs, öfke, fanatizm ve agresiflikten uzak durmamız; sonlanmalarla ilgili ani kararları vermememiz gereken bir dönem.


Özellikle, başta yaklaşık 125 derece Doğu Boylamında olan Kuzey ve Güney Kore, Endonezya, Filipinler olmak üzere, İtalya, Lübnan, İngiltere’nin kuzeyi, ABD’nin batısı gibi ülkeler, Sirius ile birleşen Merkür’ün gölge etkisi altında kaldıkları için, Retro sonrasında bu ülkelerle ilgili negatif yönde hırs ve diktatörlük gibi konularda şaşırtıcı gelişmeler duyabiliriz.


Özellikle 17-19 Haziran 2020 ile 11-13 Temmuz 2020 günleri, yani Merkür “S” durağan pozisyonda ilen deyim yerindeyse başımızı kuma gömmekte fayda var.

Özellikle Ay, Yükselen ve Güneş burcu Yengeç, Oğlak olanlar; ikincil olarak da Koç ve Terazi olanlar etkilenecek.






Eğitim, kültürler, felsefi/dini konular ve özellikle de iş ve kariyer hayatında zorlukları net bir şekilde ortaya çıkaran olaylar yaşanabilir. Bu süreçte tartışmalardan uzak durmak, mantıklı, sağduyulu ve profesyonelce hareket etmek, bu dönemde çok önemlidir.


Ev, aile konularında hayaller uğruna savaşırken yanıldığımızı fark edebiliriz. Ani çıkışlar yapmamak, kontrolümüzü kaybetmemek önemlidir. Kararlarımızı Merkür retrosundan sonra vermekte fayda vardır. Aşırı dalgın ve dışsal ayrıntıları algılamakta zorluk çekeceğimiz bir dönem. İş hayatında da hırs, öfke, dedikodu ve kıskançlık gibi temalara kapılırsak, Merkür retrosunda ailesel sorunlarla yüz yüze gelebiliriz.


12.evde Yengeç burcunda gerçekleşecek retroda, sezgisel aklımız ön planda olacak, yani sezgiler mantığın üstünde olacak. Ancak bu konularda yanlış anlamalar, anlaşılmalar meydana gelebilir. Duygusal kararlar alındığı için akıl karışıklıkları, çözüme yönelmekten çok içgüdüsel davranışlarda artış meydana gelebilir.


Tüm 1 ay boyunca tutarsız ve dağınık bir zihinde olmamak için hedefler koyarak çalışmakta fayda var. Özellikle iş hayatındaki çalkantılarla, kişi kendini analiz etmeli, öz eleştiri yapmalıdır. Bunların yanında ego ve id sorunlarına yönelmek için de uygun bir zamandır. Kişinin toplumdan, dedikodudan, fesatlık, kıskançlık ve boş konuşmalardan uzak, kendi iç dünyasına yönelmesi, meditasyon yapması, içindeki ilkelliği, saldırganlığı, düşmanlığı durdurmaya çalışması yararına olur. Tüm bu süreçte doğayla iç içe olmakta fayda vardır. Gerekirse sufi nefesi gibi nefes teknikleri ile iç dünyamızı sakinleştirmeye çalışmalıyız. Özellikle şiir, roman ve edebiyatla ilgilenenlerin ilham perileri tam kadro çalışacaktır.


Kaynak:

Dharma Karma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Ekolü, Ders Notları

Astroloji Dersleri, B. İlhan

Astroloji Haritası Horoskop, A. Argun

Asteroidlerin Büyülü Dünyası, S. Eriçdem

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page