top of page

Sarsıcı Bir Temmuz Ayı Bizi Bekliyor-Temmuz 2021


Ayın ortalarına kadar Uranüs-Satürn-Mars T karesi ile yoğun, sarsıcı ve zorlayıcı etkiler söz konusu.


Orta ve üstü şiddetli depremlerin olacağı bu dönem, deprem çantanızın hazır olmasında, “yaşam üçgeni” denilen deprem anındaki korunma pozisyonunu öğrenmekte ve yattığımız yerde üzerimize düşebilecek eşyaları sabitlemekte fayda var.




Gezegenlerin konumlarına ve gün ben gün yaşanacak gök olayları ve bunların astrolojik yorumlarına gelecek olursak etkiler şu şekilde olacak:

Merkür: Ay boyunca sabah ufkunun tek gezegeni olan Merkür’ün parlaklığı oldukça yüksek. Ayın başından son çeyreğine kadar gün doğumundan önce doğuda gözlenebilir olacak. Ayın son haftasına girerken konumu Güneş’e yaklaşmaya başlayacak ve gözlenemeyecek.

Venüs: Gün batımında batı gökyüzünün en parlak gezegeni olarak ay boyunca bir saati geçen sürelerle gökyüzünde kalacak. Gökyüzünde Mars’a yaklaşmayı sürdürecek ve özellikle 13 Temmuz akşamı Mars ile adeta birbirlerine değecek kadar yakın görülecek.

Mars: Gün batımında batı ufkunda iyice alçalmış olan gezegenin parlaklığı da azalmış durumda. Ayın ortalarına kadar Venüs ile yakınlaşmaya devam edecek. Özellikle 13 Temmuz akşamı Venüs ile yakınlaşması astrofotoğrafçılar için güzel bir fırsat olabilir. Gezegen, ayın ikinci yarısında gökyüzünde yaklaşım bir saat kalacak.

Jüpiter: Ayın başlarında gece yarısından önce doğudan yükselmeye başlayan gezegen parlak bir şekilde gün doğumuna kadar gözlenebilecek. Günler ilerledikçe daha erken yükselmeye başlayacak. 25 ve 26 Temmuz’da Ay ile güzel bir yakınlaşması var. Temmuz sonuna doğru gün batımından bir saat sonra doğuda yükselerek sabaha kadar gökyüzünde kalacak.

Satürn: Halkalı gezegen ayın ilk günlerinde gün batımından iki saat sonra doğudan yükseliyor. Geçtiğimiz aylara göre parlaklığı hafifçe artmış olan gezegen gün doğumuna kadar gözlenebilir. 24 Temmuz gecesi dolunay evresindeki Ay ile oldukça yakın görünecek ve kendisine aynı bölgede yine parlak Jüpiter eşlik edecek. Gezegen ayın son haftasından itibaren artık gün batımından kısa bir süre sonra doğmaya başlayacak ve tüm gece gökyüzünde kalacak.


Bu ayki önemli gök olayları ve astrolojik yorumları ise şöyle:

1 Temmuz: 20 Haziran’da etkisi başlayan ve 10 Temmuz’a kadar etkisi devam edecek olan Mars-Satürn karşıtlığı bugün saat 15.36’da keskinleşecek. Bastırılmış öfkenin ortaya çıkması, otorite, yaşça büyükler, babalarla ilgili sorunlar, kısıtlanmalar gündemde olacak. Özellikle yurtdışı, uluslararası diploması, yükseköğretim alanlarında iletişim ve sosyal medya yoluyla bu çatışmalar yaşanabilir. Bu etkiyi kişisel anlamda planlı, düzenli başlangıçlar için de itici güç olarak kullanabiliriz.

Bu 10 günlük süreçte Türkiye’de ekonomik zorluklar, borç, uluslararası hukuk gibi konularda beklenmedik gelişmelerle, karmik bedeller yaşanacaktır.

2 Temmuz: 19 Haziran’da etkisi başlayan ve 14 Temmuz’a kadar sürecek olan Mars-Chiron üçgen açısı bugün saat 11.36’da keskinleşiyor. Sağlık konularında ve manevi kapanmayan yaralar konularında bizi cesaretlendirip atılım yapmamızı sağlayacak gelişmeler yaşanabilir. Chiron yaralarımızı saracak yeni başlangıçlar ve girişimlerde bulunmak kolay olacaktır.

4 Temmuz: Merkür en büyük batı uzanımında (22 derece).

Mars-Uranüs karesi ile beklenmedik, ani gelişmeler, kışkırtıcı olaylar, kazalar söz konusu olacaktır. Mars’ın aceleciliğine kapılmadan, öfke ve agresif olmadan sabırlı ve sakin olmamız gereken bir dönem. Özellikle Tayland, Malezya, Peru, Küba ve Dominik Cumhuriyetinde büyük ölçekli depremler söz konusu olabilir.

5 Temmuz: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (405.300 km) olacak.

5 Haziran haftasında neler olduğunu hatırlayın. Keskinleşen Merkür-Neptün karesinin arka plandaki etkileri, görülmeyen etkiler, söylenen yalanlar bu dönem su yüzüne çıkacaktır. Neptün geri harekette olduğu için kurulan hayallerin, göremediğimiz gerçeklerin asıl yüzlerini zor da olsa görebiliriz. Bu olayların perde arkası asıl 18 Mart 2022’de ortaya çıkacak ve bu konuyla ilgili tamamlanmalar yaşayacağız.

Venüs, hem Kuzey hem de Güney Ay Düğümleri ile olumlu açılar yapıyor. 1 Temmuz’da etkisi başlayan ve 7 Temmuz’a kadar etkisi devam edecek olan bu etki ile geçmişten gelen ve gelecekte de hayatımıza olumlu etkiler getirecek olan karmik, kadersel ilişki başlangıçları söz konusu. Bu hem ilişki, ortaklı ve evlilik konularında hem de parasal kaynaklar konusunda yeni kapılar aralayacak insanlarla görüşebilirsiniz.

Yarın saat 07.43’te Güneş-Sirius Sabit Yıldızı kavuşumu olan, Eski Mısır’da Sodep/Sothis günü denilen, 1 yılın kaderinin görüldüğü gündür. Günü iyi temennilerde, yardımla, dua ve meditasyonla geçirmekte fayda var.

6 Temmuz: Dünya Güneş’e en uzak konumunda (152 milyon km) olacak.

Bugün saat 07.43’te Güneş-Sirius Sabit Yıldızı kavuşumu olan, Eski Mısır’da Sodep/Sothis günü denilen, 1 yılın kaderinin görüldüğü gündür. Günü iyi temennilerde, yardımla, dua ve meditasyonla geçirmekte fayda var.

Bugün aynı zamanda, 14 Mayıs’tan bu yana devam eden Merkür-Neptün karesi keskinleşecek. 11 Temmuz’a kadar devam edecek olan bu etki ile bu dönem konuşma ve önemli toplantılarınız varsa, konuşmanızın özeti yazılı metinlerle elinizde bulunsa iyi olur. Kafa dağınıklığı ve yanlış anlaşılmalara dikkat etmeniz gerekecek.

7 Temmuz: 1-13 Temmuz arası etkili olacak Venüs-Satürn karşıtlığı bugün keskinleşecek. Sevgide yetersiz hissetme, reddedilme, kimsesizlik ve değersizlik hissi, maddi sıkıntılar, maddi imkanlarda kısıtlanmalar, para ve ilişkilerde bereketin kısıtlanması gibi gündemler bu dönem söz konusu olacak. Venüs’ün sembolü olan altın takmak bugün iyi gelebilir.

8 Temmuz: Ay ve Merkür sabah saatlerinde gökyüzünde yan yana görünecek. Bu kavuşum ile duygularımızı ifade edebileceğimiz, sosyal zekamızı konuşturacağımız bir sabah olacak.

2-14 Temmuz arasında etkili olacak Venüs-Uranüs karesi, bugün tam kare halini alıyor. İlişkilerde, maddi konularda ani değişimler, yıkımlar, dengesizlikler söz konusu. Bitcoin gibi dengesiz para yatırımlarında skandallar söz konusu olabilir. İlişkilerde boşanma, dengesiz ilişkiler, bağlanma ve özgürlüğün çatışması ile özgürlüğün ifade ediş tarzında farklılıklar meydana gelebilir.

10 Temmuz: 18 derece Yengeç burcunda Yeniay gerçekleşecek. Ev, aile ve anne temaları gündemde olup, bu alanda değişiklikler, yeni başlangıçlar yapabiliriz. Özellikle kişisel haritalarınızda Yengeç burcuna hangi evinize düşüyorsa, bu alanda değişiklikler yapabilirsiniz. Detaylı etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

11 Temmuz: Merkür Yengeç burcuna geçerken, Merkür-Betelgeuse sabit yıldızı kavuşumu olacak. Özellikle iletişim alanında aile üyelerimizdeki kadınlardan destek göreceğiz.

12 Temmuz: Merkür Yengeç burcuna geçiyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

Ay, Venüs ve Mars gün batımından sonra batıda birbirlerine çok yakın görünümde olacak.

7-17 Temmuz arasında ekili olacak olan Merkür-Jüpiter üçgen açısı ile iyimser düşünceler etkili olup, yeni şeyler öğrenmeye büyük heveslerle başlayabiliriz. Yazı, dil, konuşma kabiliyetlerimiz desteklenip bu alanlarda çalışma yapanlara olumlu etkiler söz konusu olacak.

13 Temmuz: Mars-Venüs kavuşumu ile ilişkilerde ani başlangıç ve bitişlerin yaşanacağı, dürtülerin kontrol edilmesi gereken gerilim dolu bir gün olacak. Eril-dişil çalışmaları yapabiliriz. Burada en önemli kritik nokta uyum (harmonia) ve dengedir.

14 Temmuz: 21 Aralık’a kadar devam edecek olan Chiron (Şiron) Koç burcunda geri hareketine başlıyor. Atladığımız, ihmal ettiğimiz, görmezden geldiğimiz sağlık konularını, bilinçaltımıza attığımız, unuttuğumuz acılarımızı, travmalarımızı su yüzüne çıkartacak. Şifalanmak için acılı bir süreçle sınava tabi tutulacağımız bir dönem olacak. Özellikle Koç burcu hangi evinize düşüyorsa, o gündem maddeleri, hangi gezegeninizle kavuşum halinde ise, o etkilerde Chiron yaralarını hissedebiliriz. Hayatımızda değiştirmek istediklerimiz için kendimizi ve kimliğimizi tanımamız, içe dönmemiz gerektiğini hatırlatacak. (bir ben var benden içeri)

18 Temmuz: Lilith İkizler burcuna geçiyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

Bugün aynı zamanda 8-27 Temmuz arasında etkili olacak Güneş-Plüton karşıtlığı tam açı verecek. Güç çekişmeleri, takıntılı ve mafyavari, manipülatif olaylarla karşılaşabiliriz. Kişisel patlamalar, güç savaşları ve hayatta kalma sınavlarının yoğun olacağı bu dönem ihtiraslı olmadan, benliğimizi korumakta fayda var.

19 Temmuz: Vesta Terazi burcuna geçiyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

16-24 Temmuz arası etkili olacak olan Merkür-Şiron (Chiron) karesi bugün tam kare veriyor. Konuşmalarımızla başkalarını yaralamamaya, incitmemeye dikkat etmemiz gereken bir dönem. Kelimelerimizi özenle seçmeliyiz.

20 Temmuz: Bayramın neşesi ve sevincini her alanda hissedeceğimiz bir gün. Ay-Chiron (Şiron) üçgeni ile özellikle kadınlardan gelecek manevi şifa bulabileceğin yardımlar söz konusu olabilir. Bugün aynı zamanda Merkür-Sirius sabit yıldızı kavuşumu ile merhametli, şifalı ve destekleyici konuşmalar yapabiliriz.

21 Temmuz: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (364.500 km) olacak. Aynı zamanda Ay-Mars üçgeni ile duygularımızı cesur bir şekilde ifade edebileceğimiz bir gün. Hızlı, enerjik ve girişken olabilir, mücadele etmekten kaçınmayacağımız bir gün olacak.

Hygeia Başak burcuna geçiyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

22 Temmuz: Güneş Aslan burcuna geçiyor. Doğum gününüz kutlu olsun Aslan’lar!

Venüs Başak burcuna giriyor. İlişkilerde detaycılık, eleştirellik ön planda olurken, mantıksallık ön plana çıkacak. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

24 Temmuz: Ay-Satürn kavuşumu ile duygularımızın kısıtlanmış hissedebilir, karamsar ve depresif hissedebiliriz. Dolunay’ın gerginliğini üzerimizden atmak için toprakla uğraşmak temiz hava alarak nefes çalışmaları yapmak iyi gelebilir.

1 derece Kova burcunda Dolunay gerçekleşecek. 11 Şubat haftası meydana gelen yeni başlangıçlarınız nelerdi, hatırlayın! Bu dönem onların meyvelerini toplayacaksınız. Olgunlaşanları toplayacak, bitmesi gerekenleri bitireceksiniz. Özgürleşme temalarının yüksek olacağı bu dolunayda aşk ve ilişkilerde riskli hareketlerden kaçınmalı, bireyselleşme ile tüm köprüleri yakma arasındaki ince çizgiyi korumalıyız.

25 Temmuz: 22-28 Temmuz arasında etkili olacak Merkür-Plüton karşıtlığı ile düşüncelerde güç savaşlarının, düşünce ve algılama tarzının dönüşümü engellemesi, algıların takıntılarla kapanması, sırları aleyhte kullanma gibi etkilerin söz konusu olacağı bir dönem. Takıntılı düşüncelerden uzak durmakta fayda var.

26 Temmuz: Ay ve Jüpiter birbirlerine yakın görünümde olacak. Aynı zamanda Ay Fomalhaut sabit yıldızı ile saat 13.19’da kavuşum halinde olacak. Kalbimizden güzel düşünceler geçirelim. Gandhi’nin söylediği gibi “Söylediklerine dikkat et; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerine dikkat et; duygularına dönüşür. Duygularına dikkat et; davranışlarına dönüşür. Davranışlarına dikkat et; alışkanlıklarına dönüşür. Alışkanlıklarına dikkat et; değerlerine dönüşür. Değerlerine dikkat et; karakterine dönüşür. Karakterine dikkat et; kaderine dönüşür.

27 Temmuz: Ay-Neptün kavuşumu ile önsezilerimiz güçlenecek. Dönüşüm ve değişim için Uranüs ve Plüton’la olumlu etkiler altında gerçekleşecek bu kavuşum bırakılması gerekeni bırakmakta bize yardım edecek. Unutmayalım ki, bırakmak ve affetmek bu hayattaki önemli sınavlarımızdandır aynı zamanda.

28 Temmuz: Merkür Aslan burcuna geçiyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

29 Temmuz: Jüpiter geri hareketine Kova burcunda devam edecek. Balık’ın koruyucu ve şifacı özelliğini artık hissedemeyeceğimiz bir Jüpiter retrosu bizleri bekliyor. Yılın başında başlattığı etkileri tamamlamak için geri gelmiş olacak. Mars Başak burcuna geçerken, Jüpiter’in abartısı ve aşırı olma halinden uzak durarak, çalışmayla iş kolikliği, yaratıcı olmakla detaycılık arasındaki farkı göz ardı etmemeliyiz.

30 Temmuz: Mars Başak burcuna geçiyor ve 15 Eylül’e kadar Başak burcunda kalacak. Düzenli, titiz ve sıkı çalışma temposuna girmeye hazır mısınız? Etkin, girişken, çalışkan ve verimli bir döneme giriyoruz. Ancak Başak’ın gölge yönleri olan eleştirel olma ve aşırı mükemmeliyetçiliğe kapılmadan, stres ve gerginlikten uzak durmamız bu dönem önemli. Özellikle stres kaynaklı sindirim ve mide sorunlarına karşı dikkatli olmakta fayda var. Hızlı sporlar ya da dans bu dönem iyi gelecektir.

31 Temmuz: Ceres İkizler burcuna geçiyor. Etkilerini öğrenmek için takipte kalın!


Kaynak:

Tübitak 2021 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Karma ve Oğuzhan Ceyhan ile Zümrüd-ü Anka Yoldaşlığı Ders Notları

Astroloji Dersleri, B.İlhan


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page