top of page

Sır Perdesi Aralanıyor-10 Haziran 2021 Halkalı Güneş Tutulması

10 Haziran 2021 Perşembe günü saat 13.52’de İkizler burcunun 19. derecesinde Halkalı Güneş tutulması meydana gelecek.


Bu Güneş Tutulması Türkiye’den görülmeyecek, Kuzey Amerika, Atlantik ve Kuzey Kutup bölgesinde gözlemlenecek.


Tutulma Bellatix-Capella hattında olacak. Bellatrix, gücünü kötüye kullanan kadın/erkek ile alakalıdır. Güçle birlikte gelen statünün ahlaki sınavlarını yaklaşık 6 ay boyunca yaşayacağız.


Halkalı tutulmaların genel özelliklerinden biri, kişinin haritası baz alınmak koşuluyla, nişan-evlilik gibi etkileri ortaya çıkartmasıdır. Etkisi 6 aydan 2 yıla kadar sürecek olan bu tutulma, yabancı ülkeler, din, felsefe, yüksek öğrenim konuları, yabancı dil gibi konularda yeni başlangıçları destekleyecek.


Hamal Sabit Yıldızı paraleli, Facies Sabit Yıldızı kontraparaleli etkisinde olacak. Facies Plutonik bir yıldızdır ve karanlık tarafla ilgilenenlerin gündemde olacağı, gizli kalmış konuların açığa çıkacağı bir dönem olacaktır.


Tutulma signifikatörü Merkür’dür ve retro olduğu için iletişimde özellikle aldanmalara, yanlış anlaşılmalara, elektronik aletlerde, araba arızalarına dikkat etmek gerekir.


Merkür aynı zamanda tutulmanın indifikatör gezegeni, 2 Temmuz haftası itibariyle bu Güneş Tutulmasının olaylarını net ortaya çıkaracaktır.


Mars, anaritik derecede olup, Jüpiter ile 150’lik açı yaptığından suyla ilgili kazalara (sel, taşkın, deniz kazaları vs) ve ev kazalarına özellikle çocuklarda kazalara dikkat etmekte fayda var. Evcil hayvanlarla ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Aynı zamanda flört ve ilişkilerde tartışma, saldırı özellikle bıçakla yaralanmalar ve saldırılar gündeme gelebilir. Sakin kalmak bu yoğun enerjide önemlidir. Ayrıca göz hastalıkları ve akciğer hastalıkları olanların kontrollerini yaptırmaları gerekir.


Neptün ile kare açıda olacak bu tutulma ile denizlerle ilgili sorunlar bu 6 ay boyunca devam edecek. Kafa karışıklığı, aldanma, aldatılma, illüzyonlar, dalgınlık, endişeler, gerçek dünyadan kaçma isteği bu dönem gündemde olacak. Yine bu dönem fantastik-bilimkurgu filmleri/dizileri revaçta olabilir.


Satürn ile üçgen açı yapacak, sorumluluk almaktan kaçınmayanlar bu dönem olumlu etkilerini göreceklerdir. Aynı zamanda olgun, tecrübeli insanların desteği bu dönem daha ön planda olacaktır. Ancak Satürn, 14 Haziran’da Uranüs ile tam partil karesi gerçekleşecek. Özgürlüğün otorite ile sınanması, sınırlanması ve eskiyle yeninin çatışmalarını gözlemleyebiliriz.


147. Saros serisine ait bu tutulmada,

* 9 Nisan-Kasım 1965

* 19 Nisan-Kasım 1985

* 30 Nisan-Kasım 2003

Tarihleri arasında hayatınızı etkilene önemli olayları bir düşünün. Bu tutulmayla benzer olaylar yaşanıp, tamamlanması gerekenler tamamlanacak; 18 yıllık döngü kapanacak; yeni başlangıçlar olacaktır.

Tutulmadan en çok İkizler, Terazi, Yay ve Koç burçları (Güneş, Yükselen ve Ay burcu) etkilenecek.


Yükselen Burçlara Göre Güneş Tutulması Etkisi


Koç: İletişim, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler ve online eğitimler gündemde olacaktır.

Boğa: Maddi konular, değer görme ile alakalı gündem maddeleri olup, ek para kaynakları geleceği gibi, haritaya göre kısıtlanmalar da yaşanabilir.

İkizler: Tutulmadan en çok etkilenecek burç İkizler. Özellikle dış görünüşlerinde, kendilerini ifade edişlerinde yenilikler meydana gelecektir.

Yengeç: Gizli düşmanlar, ameliyatlar, kapalı alanlar, yarım kalan araştırma konularının tamamlanması gibi gündem konuları etkili olacaktır.

Aslan: Sosyal çevre, arkadaşlar ile yeni başlangıçlar olup, yeni sosyal çevreyle giriş söz konusu olabilir.

Başak: İş ve kariyer alanlarında bir dönemin tamamlanması, yeni bir mevki, statü ya da iş olanakları ile yeni başlangıçların olacağı bir dönem olacaktır.

Terazi: Yurtdışında seyahat, yükseköğretim konuları gündemde olacak. Aynı zamanda farklı yabancı kültürler, diller ve dini konularda yeni görüşler gündemde olacak.

Akrep: Beklenilen bir mahkeme, ertelenen ameliyat ya da miras gibi konular gündeme gelecek. Bir dönem bitip, yeni bir dönem başlayacaktır.

Yay: Bu tutulmada en çok etkilenecek burçlardan biridir. İkili ilişkiler ve evlilik gündem maddeleri arasında olacak. Halkalı tutulmanın genel etkisini en çok yaşayacak burçtur. Yeni birliktelikler ve ortaklıklarla yeni bir dönem başlayacaktır. Retro bitimine dikkat etmek gerekir.

Oğlak: İş, gündelik hayat, sağlık konuları gündemde olacaktır. Sağlık kontrollerini yaptırmakta fayda var.

Kova: Hobi, flört, ilişkiler alanında yeni başlangıçların olacağı bir döneme giriliyor.

Balık: Ev, aile konularında yeni başlangıçlar, taşınma durumları, ev alım-satımı gibi durumlar söz konusu olacak.


Kaynak:

Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Ekolü

NASA

Astroloji Dersleri, B.İlhan

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page