top of page

Plüton ve Chiron Etkili Venüs Retrosu

18 Aralık 2021 günü saat 13.36’da Venüs durağan “S” pozisyonuna gelecek ve 2 gün sonra 20 Aralık’ta Venüs Retro hareketine başlayacak. 30 Ocak 2022’ye devam edecek olan Venüs retrosu, gölge etkisiyle birlikte 6 Mart 2022’ye kadar Oğlak burcundaki Venüs etkisi devam edecek.




Genel anlamda Venüs Retrolarında estetik ve güzellikle ilgili hiçbir işlemin yapılması tavsiye edilmezken, Plüton kavuşumlu, Chiron (Şiron) durağan konumlu gökyüzü, geçmişteki takıntılı, kavgacı, ayrımcı ve güçlü konumdaki birinin beklenmedik bir şekilde ortaya çıkışı ve manevi olarak özellikle iş-kariyer ve yurt dışı, yabancılar, eğitim konularında sizi zorlayıcı, dönüştürücü etkileri söz konusu olabilir. Venüs’ün Oğlak burcundaki retrosunda, bize özellikle sevgi ve değer anlayışımızın bastırılması, sorumlulukların artması ve yaralayıcı duygusal ve psikolojik acılar gündeme gelebilir. Evlilikle ilgili sınanmalar, kısıtlanmalar ve romantik duygularda zorlanmalar yaşanabilir.


Terebellum Sabit Yıldızı üzerinde başlayacak olan Venüs retrosu gücün yanlış kullanılması etkisini gösterecek, kamu kurumu gibi kurumsallaşmış yapıların ya da yöneticilerin ya da olgun, statü sahibini insanların iletişimde, maddi kaynakları ve değer olgusu bakımından geri dönülmez yanlışların yapılabileceği vurgusunu öne çıkartıyor.


Evlilik ya da flört ilişkilerinizde özellikle bu dönem mali harcamaları abartmamaya çalışın.


Meme ve rahim kanseri geçmiş olanların ya da özellikle ailesinde tanı konmuş olanların mutlaka muayene ve kontrollerinin yaptırmalarını tavsiye ediyorum.

Kişisel anlamda Aralık 2013-Ocak 2014 zamanlarınızı hatırlayın. Yine o zamanda Oğlak burcunda retroya girmişti. Kişisel anlamda hangi alanlarda sizi etkilediğini hatırlamaya çalışın. Bu Retro da yine aynı gündem maddeleri meydana gelebilir.


Toprak grubu olan burçlar; Oğlak, Başak ve Boğa Venüs retrosu etkilerini en çok hissedecek ve geçmiş deneyimlerini hatırlayacak olan burçlardan olacak.


Retro zamanları karma astrolojisinde inziva zamanlarıdır. Bir nevi detoks gibi düşünebilirsiniz. Aynı zamanda karma hesaplarının kesildiği zamanlardır. Venüs’ün Oğlak burcundaki retrosunda maddi kaynaklar, değerler (maddi ve manevi) ile aşk-sevgi konularında temkinli hareket etmek, mevcut durumu korumak, geçmiş hatalarımızla yüzleşmek, gelecek planlarını yapmak (ama Retro döneminde harekete geçmemek), kendi iç benliğimizi ve öz değerimizle ilgili öz değerlendirme yapmak, içimizdeki eril ve dişil yönlerimizi fark edip dengelemek için hayata kısa bir moladır.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page