top of page

Oğlak Burcundaki Retro Venüs Lucifer Konumuna Geçecek

Bugün Güneş Venüs kavuşumu gerçekleşecek ve Venüs artık Güneş’ten önce doğacak; doğu ufkunda "Işık Getiren" anlamına gelen Lucifer konumuna geçecek.



Lucifer (The morning star), G.H. Frezza, 1704


Mitolojide Zeus (Güneş)’ten önce eve gelen Venüs (Lucifer hali)’ü temsil eder. Dolayısıyla bu dönemler hiçbir disipline uymayıp, dürtüleriyle hareket eden, baskıcı ve Venüs’ün uyum ve dengesinden yoksun halde eril olarak çalışır. Yaklaşık 13 Ocak 2022'ye kadar Venüs’ün gölge yönleri ortaya çıkacaktır. En karanlık bilinçaltımızdaki dürtüler, bakılar, eril yönler ortaya çıkacaktır. Oğlak burcundaki Venüs retrosunda gelen bu Lucifer, özellikle para, mevki, statü için sevgi ve değer duygularını hiçe sayma, ilişkilerde sorumluluktan kaçma, olgun insanlardan beklenmedik davranışlar, maddi güvence için davranışların ahlaksal boyutlarımdaki çöküşler bu dönem ortaya daha çok çıkacaktır.


Bu dönem, gökyüzünde kibirli ve hırsına yenik düşen Lucifer olduğundan, üzerinizde negatif enerji olduğunu hissederseniz, çeşitli arınma ve kurtulma yollarına başvurmak ve olumlu sonuç almak için mükemmel zamanlardır, kaçırmayın.


Venüs’ün mitolojisi ile birlikte bunun astrolojiye ve psikolojiye yansımalarını, “Mitolojik Astroloji” başlığı altında “MİTOLOJİLERDE AŞK VE GÜZELLİK TANRIÇALARI ve ASTROLOJİYE YANSIMALARI” yazımızda, aşağıdaki linke bulabilirsiniz:



Venüs gezegenini ve Heliak Döngüsünü incelemek için tıklayabilirsiniz:



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page