top of page

Karmik Düğümlerin Çözüleceği Merkür Retrosuna Hazır Mısınız?

İletişim gezegeni Merkür 13 Ekim 2020 Salı günü saat 04.04’te durağan (S) pozisyonda olup, 15 Ekim 2020 Perşembe günü saat 04.04’te geri hareketine başlayacak ve 4 Kasım’a kadar devam edecek.



Merkür retrosu dönemlerinde iletişim, teknoloji, bilgi alış-verişi konularında doğum haritasında Merkür’ü Retro olmayanlar sorun yaşayabilir. Mailleri gönderirken, yanlış anlama/anlaşılma konularında sorun yaşamamak için hele ki Mars’ın da Koç burcundaki Retro hareketi ile daha çok özenli, sabırlı hareket etmeliyiz. Merkür’ü doğum haritasında Retro olanlar ise, daha az etkileneceklerdir. Ama kaçış yok, hele ki bu kadar karma ödülleri ve cezaları verileceği bir retroda!

Akrep burcunun 11 derecesinde Akkrum Sabit Yıldızı ile kavuşumda Retro hareketine girecek olan Merkür bu sabit yıldızın etkisiyle, astrolojiye ve metafiziğe ilgiyi arttıracak, maneviyata yönelip fedakarlık gündemlerinin artmasını sağlayacaktır.


Anın yükseleni 16 derece Başak burcundaki Mizar Sabit Yıldızı ile kavuşumda olduğundan ve Merkür Uranüs ile karşıt açı olduğundan, kitlesel felaketler, yangınlar ile ilgili beklenmedik, ani gündemler olacaktır. Uranüs’ün bu etkisi karmanın sonucu şeklinde tezahür edecektir. Retro halinde olan Mars da karmanın evi olan 8. Evde Güneş ile karşıt açıda. Ego sorunları ile ani öfke ile karma sorunu yaratmamaya çalışmak önemli.


Gizli kadın düşmanları simgeleyen Lilith, 9 orb ile 8.evde Koç burcu ile kavuşum halinde. Özellikle yurtdışında merhameti olmayan kadın liderlerden karmik sorunlar yaşatacak gündemler meydan gelebilir.


Merkür 3 orb ile Juno ile kavuşumda olacak. Yanlış anlaşılmalarla ya da nefretle başlayan tutkulu aşklar başlayabilir!


Mars retrosunun etkisini daha da arttıracak olan Merkür retrosunun bir olumlu açısı da, Venüs ile gerçekleşiyor. Spiritüel konulara eğilim ile bireysel olarak dış görünüşümüze ilgi artabilir. Mars’ın yakıcı etkisinden uzak durabilirsek, olumlu karmanın meyvelerini yiyebiliriz. Bu Merkür retrosu ile aynı zamanda gizli düşmanları fark etmiş olacağız. Şiron ile yapacağı 144’lük açı ile ikili ilişkiler, evlilik gibi konularda olumlu karmanın ödülleri, kötü karmanın ise cezaları ortaya çıkacak. Özellikle aldatma konuları, gizli yapılan her türlü olayların su yüzüne çıkacağı bir Merkür retrosu olacak. Aldanmalara karşı da bu dönem dikkatli olmalıyız.

En çok etkilenecek burçlar arasında Akrep, Boğa, Başak ve Balık burçları olacak.


En çok etkilenecek ülkeler ise, İspanya, İngiltere, Orta-Batı Amerika, Moğolistan’ın doğusu, orta-Çin, Myanmar ve Kuzey-Batı Afrika bölgesi.


Bu ayın mottosu: “Mümkün olduğunca sakin kalmalı, ani karar vermemeli, iletişim konularında dikkatli ve kelimelerinizde seçici olmalısınız”





Kısaca yükselen burçlarınıza göre nasıl etkileneceğinize gelirsek;

Koç Burcu: 1.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile benlikleriyle ilgili sorunlar yaşarken, ikili ilişkiler, borçlar, miras, eşten kaynaklı sorunlarla da boğuşacaklar.


Boğa Burcu: 12.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile gizli düşmanlıklar ve bilinçaltı ilgili sorunlar yaşarken, ikili ilişkiler, anlaşmalar ve evliliklerinde sorunlarla da boğuşacaklar.


İkizler Burcu: 12/11.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile gizli düşmanlıklar, sosyal çevresi ve bilinçaltı ilgili sorunlar yaşarken, günlük işlerinde, iş hayatında ve sağlıkla ilgili sorunlarla da boğuşacaklar.


Yengeç Burcu: 11.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile sosyal ve arkadaş çevrelerinde sorunlar yaşarken, çocuklarla, hobilerinde ve flörtlerinde sorunlarla da boğuşacaklar.


Aslan Burcu: 10.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile iş ve kariyer hayatlarında sorunlar yaşarken, ev ve aile konularında sorunlarla da boğuşacaklar.


Başak Burcu: 9.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile din, felsefe, yurtdışı ve eşle ilgili sorunlar yaşarken, iletişim, yakın çevresi ile ilgili sorunlarla da boğuşacaklar. Merkür retrosundan en çok etkilenecek burçlar arasındasınız. Bu ayın mottosunu unutmamanızı tavsiye ediyorum.


Terazi Burcu: 8/7.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile ikili ilişkiler, borç, miras ve eşten kaynaklı sorunlar yaşarken, maddi ve değer algılarındaki sorunlarla da boğuşacaklar.


Akrep Burcu: 6.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile günlük işlerinde, iş hayatında ve sağlıkla ilgili sorunlar yaşarken, kendi benlikleriyle ve imajlarıyla ilgili sorunlarla da boğuşacaklar. Merkür retrosundan en çok etkilenecek burçlar arasındasınız. Bu ayın mottosunu unutmamanızı tavsiye ediyorum.


Yay Burcu: 5.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile çocuklarla, hobilerinde ve flörtlerinde sorunlar yaşarken, gizli düşmanlıklar ve bilinçaltı sorunlarıyla da boğuşacaklar.


Oğlak Burcu: 4.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile ev ve aile konularında sorunlar yaşarken, iş ve kariyer alanlarında da sorunlarla boğuşacaklar.


Kova Burcu: 3.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile iletişim, yakın çevresi ile ilgili konularında sorunlar yaşarken, din, felsefe, yurtdışı ile ilgili konularda da sorunlarla boğuşacaklar.


Balık Burcu: 2.evlerindeki Mars retrosu etkisi ile maddi konularda ve değer algılarıyla ilgili sorunlar yaşarken, borç, miras ve eşten kaynaklı konularda da sorunlarla boğuşacaklar.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page