top of page

KARMANIN YÖNETİCİSİ SATÜRN GERİ HAREKETİNDE (12 Mayıs-27 Eylül 2020)

Satürn, karma astrologların muzip terimiyle, “halkalı manyak” sorumluluklarımızı hatırlatan eli sopalı bir öğretmendir. Zorlukları, çabayı, salt gerçekleri, zorluklarla baş etmeyi, otoriteyi, tereddütleri aşmayı, ödev ve yükleri anlatır.


Satürn geri hareketinde ise, kendine yetme konusunda içsel bir özgüvenle birlikte gelişen yalnızlık hissi söz konusudur. Değişime kapalı olunan bu dönemde, olumsuz düşünce ve depresyona eğilimli olunduğundan kendi kendine motive etme azmini göstermek önemlidir.





Satürn önce, 2 Temmuz 2020’ye kadar geleneksel yöneticisi olan Kova Burcu’nda, ardından da tekrar Oğlak Burcu’nda geri hareketini yapacak. Bu tarihlerden 2 gün önce ve sonra Satürn durağan “S” pozisyonda olacak. Bir gezegen durağan “S” pozisyonda iken stratejik olarak önemli bir konumdaysa, ki bu retroda karmanın yöneticisine eşlik edecek Jüpiter ve Plüton Retroları da olacak, o gezegenin konularında zorlu etkiler söz konusu olur.


Yoğun mücadelelerle dolu bir 4 ay bizleri bekliyor. Yaptığımız girişimlerin pek de dikkate alınmadığı bu süre zarfında, birikmiş sorumlulukları yapmak için uygun bir zaman. Bu Retro süresince, 19 Eylül 2019-22 Mart 2020 arasında başlanılan, yarım kalan işler tekrar gündeme gelip, bu konuları kapatmak için uğraşabiliriz. Ve bu esnada olgun ruhların yol göstericiliğini alabiliriz.


12 Mayıs’ta başlayan Satürn retrosu ile, 22 Mart’tan sonra oluşan gündemimiz, 18 Aralık 2020’den sonra tekrar açılmak üzere erteleniyor.





12 Mayıs’tan 2 Temmuz 2020’ye kadar Kova burcunda geri hareketinde olacak Satürn, sosyal izolasyonda gerilemeler yaşatabilir. Sorumlulukları unutarak, özgürlüğe düşkünlük verebilir.


Altair sabit yıldızına yakın olacak olan bu Retro başlangıcında Satürn, teknolojik gelişmelerde durağanlığa, bilgi alma ve vermede sorunlara, cesaret eksikliğine yol açarken, Plüton’la da 4 orb ile kavuşumda olduğundan, aileyle ilgili sorunlar, dürtüsel hareketlerde artış, duygulardaki tıkanıklıklara sebep olabilir.


Karma astrolojisinde Kova burcunda gerçekleşen Satürn retrosu, teknolojik gelişmeler, bilim, astroloji, uzay ve gökyüzü gündemleri, toplumsal hareketlenmeler konularında tıkanıklıklara sebep olurken, yine bu konularla ilgili yaşanılan kriz, sonlanma ve dönüşümlerin bedelinde bir düzeltme şansı getirir. Özellikle Merkür’ün de olumlu açısıyla, iletişim anlamında bizi destekler pozisyondadır. Tabii ki 18 Haziran-12 Temmuz arasında gerçekleşecek olan Merkür retrosunda bu olumlu etkinin azalacağı unutulmamalıdır.

2 Temmuz’dan 27 Eylül 2020’ye kadar ise, Satürn Oğlak burcunda geri hareketinde olacak. Hedeflere ilerlemekte, kararlı adım atmakta zorluklar ve bunları yaparken sorumluluk, disiplin bilincinde gerileme söz konusu olacaktır.


Plüton ve Jüpiter retrosunun yanında, Neptün retrosu da eşlik edeceği bu dönemde, hayal gücü ve ilhamlarda gerileme söz konusu olurken, Jüpiter ile olumlu açısı az da olsa koruma altında olduğumuzu, ama buna rağmen bu gerileme etkilerin artacağını söyleyebiliriz.


Mars ile olumlu açı yaparak başlayacak Oğlak retrosunda, iş ve kariyer alanında sorumlulukları yerine getirmede etkili olacaktır.

Karma astrolojisinde Oğlak burcunda gerçekleşen Satürn retrosunda, kuşku, cimrilik, kuralcılıktan ve aşırılıktan uzak olunduğu takdirde zorluklar, sorumluluklar karşısında kendinden emin ama mesafeli, dürüst, azimli olgun ruhlarla karşılaşabilir olacağını; otorite ve baba figürleriyle ilgili kayıplara ya da çok büyük değişikliklere hazır olmamız gerektiğini gösterir.

Ancak şu unutulmamalıdır ki, yaklaşık her 20 günde bir, güçlü karmik derslerdeki gündem konuları değişmektedir. Aylık yorumlarda bunlardan bahsedeceğimiz için, takipte kalmaya devam edin.



Kaynak:

  • Dharma Karma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Ekolü, Ders Notları

  • İçinizdeki Gökyüzü, S.Forrest, Barış İlhan Yayınevi



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page