top of page

KARMANIN EFENDİSİ GERİ HAREKETTE…

Güneş sistemimizin en uzak, tartışmalı gezegeni Plüton, 26 Nisan 2020 saat 21.54’te Oğlak burcunda geri hareketine başladı.


Aslında hiçbir gezegen “geri hareket” etmez. Sadece dünyadan gözlemlediğimizde ekliptik düzlemlerinden dolayı gezegeni geri gidiyormuş gibi görürüz. Bir gezegen Retro ise, (Retrograde, Rx) onun temsil ettiği konularda yavaşlamaları beraberinde getirir.


2 Ekim 2020 tarihine kadar sürecek Plüton’ün Oğlak burcundaki geri hareketinde, yaşanılan değişimlerle kamusal düzende farklılık yapmayı gerektiren gelişmeler yaşanacağı gibi, kişisel anlamda da “güçsüzlükten” korkma, gördüğü doğruları söylemekten çekinme duygusu ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, büyük bir gücü deneyimlerken alçakgönüllüğe yol açabilir ya da başarma korkusu getirebilir. Bastırılmış arzu, öfke; patlamaya hazırdır. Kendisine zarar verebilen; enerjiyi içe yönlendiren durumlar ortaya çıkabilir.


Bu Plüton retrosuna, Satürn ve Jüpiter kavuşum halinde eşlik ederken, 15 Mayıs 2020’den sonra Satürn ve Jüpiter retrosu ile birlikte ortalık daha da karışacak :) Plüton’un kontrolsüz gücü, Satürn ve Jüpiter’in retrosu ile içsel derinleşmeler, depresyon, yetersizlik hissi gibi duygular uç noktalarda yaşanabilir. Bu kavuşum ve toplu Retrolar, maddi anlamda yaşanacak sıkıntılara sebep olurken, Merkür’le yaptığı kare açı, tehlikeli takıntılara neden olabilir.


Plüton’un Juno astreoidi ile yaptığı 108’lik açı ile kariyer alanında yaptığınız olumlu karmanın sonucunu maddi bir ödül alabilir, tahmin edemediğiniz sanatsal bir başarıyı elde edebilir ya da sahip olduğunuzu hiç düşünmediğiniz bir gücü ortaya çıkarabilir olumlu bir karmaya, kadersel etkilere sebep olabilirsiniz.


Bunun yanında, Jüpiter’in de retroya gireceği 15 Mayıs-11 Eylül 2020 döneminde kısıtlanmış hissi, iç dünyanın derinleşmesi takıntılı bir hal alabilir.



PLÜTON RETROSUNDA NELER OLACAK?



15 Mayıs-20 Haziran 2020 döneminde, egosantrik davranmadan, gücü elinde tutmak yerine teslim olmayı öğrenme deneyimini yaşanmalıdır.


20 Haziran-13 Temmuz 2020 döneminde, endişeli ruh hali baskın olacağından rahatlatıcı meditasyonlar yapılabilir.


5 Temmuz-24 Temmuz 2020 döneminde, Güneş-Plüton karşıtlığı ile özellikle ev ve iş konularında zorlayıcı büyük dönüşümler, tercihler gündeme gelebilir. Güç çekişmelerin yaşanabileceği, yüksek gerilimli, krizli geçecek bu süreçte, Plüton’un o yıkıcı gücünü sakin kalarak yaratıcı ve olumlu bir enerjiye çevirmeye çalışılmalıdır.


13 Temmuz- 1 Eylül 2020 döneminde, Plüton-Mars karesiyle özellikle üst düzey insanlarla ilgili ya da derneklerde fiziksel şiddet, cinsel taciz gibi gündemler artabilir.


9 Ağustos- 29 Ağustos 2020 döneminde, güzel karmaların ödülleneceği zaman. Uranüs’ün de retroya gireceği bu dönemde, maddi anlamda aniden ortaya çıkan sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Ayrıca kariyer konularında yeni başlangıçlar, mesleki dönüşümler söz konusu olabilir. Ancak burada gizli düşmanlıklar ve rakipler söz konusu olduğu için, maddi durum gözetilerek temkinli kalmakta fayda vardır.


29 Ağustos-24 Eylül 2020 döneminde, ahlaki ve dini konularında güç savaşları yoğunlaşabilir, tehlikeli takıntılara neden olabilir. Hukuksal süreçlerde zorluklar artabilir.


24 Eylül- 4 Ekim 2020 döneminde, ortaklık, miras gibi ani gelişen olumlu sürprizler, olumlu bir karmaya sahipseniz sizi bulacaktır.

Güzel bir Atasözümüz vardır, “Ne ekersen, onu biçersin”… Unutmayın ki, bu sene tüm ekilenlerin biçilme senesi. Ve unutmayın ki her yeni bir gün, karmanızı değiştirmek için yeni bir başlangıçtır. İyi karmaların artacağı günler diliyorum…




Foto:

Anonim, Pinterest


Kaynak:

Dharma Karma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Ekolü ders notları

Astroloji Dersleri, Barış İlhan

İçinizdeki Gökyüzü, Steven Forrest

Astroloji Haritası-Horoskop, Asude Argun

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page