top of page

JÜPİTER RETROSU 15 Mayıs-11 Eylül 2020

Şans, bereket ve genişlemenin sembolü Jüpiter, 15 Mayıs-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Oğlak Burcu’nda geri hareketinde olacak. Özgürlüğü çağrıştıran, yolumuzdan çıkaran, duygusal açlığı kısıtlayan bir Jüpiter retrosu bizleri bekliyor.



Foto: NASA


Oğlak burcundaki Jüpiter, dışadönüklük ile içedönüklüğün pozitif ve negatif harmanı gibidir. Bilgi ve iletişim alanlarında meydan okumaların artacağı, ancak bunları yaparken etik ve ahlaki değerler ile sorumlulukları yerine getirmeyi unutmamamız gereken bir dönem. Kibri bir kenara bırakıp yardımlaşmaya önem vermemiz, empatimizi yükseltmemiz gereken bir dönem.


Bu dönemde Jüpiter’in negatif etkileri de ortaya çıkabilir; abartma, aşırılık, fanatizm, aşırı derinleşme, inanç sistemlerinde değişiklik ve sorgulama, savurganlık, kilo alımı, aşırı iyimser ya da aşırı kötümser olma durumu, deli cesareti ve gözü karalık gibi…

İş ve özel ilişkilerimizde beklediğimiz gelişmeler, Eylül’den önce gerçekleşmeyebilir. Sıkı çalışmadan, organize olmadan, hedeflerimizi belirlemeden adım atarsak, elimiz boş dönebiliriz.

Oğlak Burcunda Retro Plüton’a Jüpiter’in de eşlik etmesiyle, iletişim ve bilgi hızında, iş hayatındaki çalışmalarda artış söz konusu olacak.


Bilgi, iletişim sistemlerimizin değişeceği, çağımızla birlikte yapay zeka ve dijitalleşmenin başlayacağı bir döneme başlıyoruz. Ve bu 30 Mayıs 2020’de NASA dışında özel bir şirket olan Space X’in Falcon 9 roketiyle fırlatılan Dragon kapsülü iki astronotu yörüngeye taşımasıyla, bu çağın ilk sinyallerini vermekte.


Hizmet alanlarında, sağlık konularında yaralı şifacı Şiron (Chiron) ile Jüpiter arasında 72’lik karmik bir açı söz konusu. Özellikle bu Covid-19 Pandemisi sürecinde edindiğimiz tecrübeleri Eylül ortasına kadar hayata geçirmeliyiz.

Maddiyata yönelip, fiziksel dürtülerde özgürleşmeler yaşanabilir. Ancak bu karma sorunlarına sebep olabilir. Fiziksel dürtüler yerine daha spiritüel tutkuların peşinden gittiğinde mutlu olunabilir. Bilgi arayışında doyumsuz ya da yetersiz görünen ani sonuçlar, gelişmeler karşımıza çıkabilir.


Kendimizi ifade etmede, aşırı özgürlükçü ya da aşırı tutucu gibi uç noktalarda kendimizi yanlış ifade etme durumları olabilir.


Jüpiter-Güneş olumlu açısı ile Özellikle erkek aile büyüklerinden maddi anlamda, ikili ortaklıklarda olumlu gelişmeler yaşayabiliriz.


Venüs’ün Retro olduğu 14 Mayıs-23 Haziran 2020 tarihleri arasında, yabancı kültür, göç, inançlar ile ilgili konulardaki iletişimlerde, bilgi alış-verişlerde yanlış anlaşılmalar karma sorunlarına sebep olabilir, bu etki ile özgürleştirici bir sonuç verebilir. Ancak Jüpiter’in geri hareketini bitirdiği Eylül ortasında, bu etkilerin zararlarını fark edebiliriz.


Duygusal manipülasyonların artacağı, öfke ve saldırganlığın artacağı bu dönemde, Venüs retrosundan sonra sanata yönelmekte fayda var.


Jüpiter Retrosunda Dönem Dönem Bizi Neler Bekliyor?


Yukarıdaki etkilere ilaveten, dönem dönem Jüpiter retrosunun etkisi şu şekilde:




14 Haziran- 16 Temmuz 2020: Yaşam amacını keşfetme adına olumlu karmik açısı ile sosyal çevre ve arkadaş ortamlarında sanat, güzellik konularının gündemde olacağı bir dönem. Ama bununla birlikte savaşla beslenen ruhların artacağı, iddiacı yapıların, çatışmaların, kızgınlık ve öfke nöbetlerinin, kendine ihtiyaç duyanları reddetme potansiyellerinin artacağı bir dönem. Duygusal manipülasyonlara mahal vermeden sakinliği ve sağduyuyu korumak önemlidir. Merhameti elden bırakmamak gereken bir dönem.


17 Temmuz-19 Ağustos 2020: İletişim alanında yaratıcılığın artacağı olumlu açılar söz konusu. Aynı zamanda sanat, yaratıcılık, hobi, çocuklar ve flört ilişkilerinde ani gelişmelerle olumlu sonuçlanabilecek olayların görüldüğü bir dönem. Ancak, ego sorunlarının artacağı, aile ve ev konularında sıkıntı yaşayacağınız bu dönemde, şifa, bilgiye ve sanata yönelmekten geçiyor.


20 Ağustos- 11 Eylül 2020: İnançlar, manevi dünya ve felsefi konularda duygusallığın artacağı olumlu açılar söz konusu. Maddi anlamda var olan belirsizliklerin artacağı ancak karar verirken duygusal davranmazsak olumlu şekilde geri dönüşü olan etkiler de söz konusu. Seyahatler, akademik hayat, yasal konular, dini ve manevi konularda sakinliği korumak, sorumlulukların farkına varmak, fanatiklik ve takıntıdan uzak durmak ve kafa karışıklığını önlemek için dikkatlice düşünerek hareket etmek önemli olacaktır.


12-13 Eylül 2020: Jüpiter “S” Durağan pozisyonda olacak. Gezegenlerin durağan konumlarında çok daha dikkat edilmesi gereken, kontrol edilmesi güç zamanlardır. Bu günlerde özellikle sağlık ve hizmet sektöründe duygusallığa yer vermeden, maddi kaynakları olumlu yönde kullanarak ani gelişen olumlu değişimleri fark edebiliriz. Yani bu pandemi süreciyle ilgili aşı ya da ilaçlarla ilgili olumlu haber duyabiliriz. Ancak bunun yanında, ani gelişen kazalara karşı dikkatli olmalıyız.

Kaynaklar:

Dharma Karma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Ekolü, Ders Notları

Asteroidlerin Büyülü Dünyası, S. Eriçdem

Astroloji Dersleri, B. İlhan

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page