top of page

Gökyüzünde Haziran Ayında Neler Olacak?

Merkür: Akşam ufkuna geçmiş olan gezegen çok parlak olmasa da ayın ortalarına kadar uygun hava koşullarında günbatımından hemen sonra batı ufkunda kısa sürelerle gözlenebilecek. Ay sonunda doğru gökyüzündeki konumu Güneş’e yaklaşmaya başlayacak gezegenin gözlenmesi mümkün olmayacaktır. Bunun sebebi, 18 Haziran’dan 12 Temmuz 2020’ye kadar sürecek olan Merkür Retrosu’dur.

Venüs: Ayın ilk haftasından itibaren Güneş’in batısına geçmeye başlayan gezegenin görünebilir olması için ayın ortasını beklemek gerekecek ve gündoğumundan önce giderek artan sürelerle doğuda gözükebilecek. Bu da zaten Venüs retrosunun son tarihi olan 23 Haziran 2020’yi gösterecek tarihler. İnferior kavuşumda Venüs Dünya ile Güneş’in arasında olacak ki, Venüs retrosu devam ettiği bu süreçteki astrolojik etkisi için Venüs Retrosu yazısını okuyabilirsiniz:




Mars: Gezegenin ay boyunca parlaklığı artacak. Gece yarısından yaklaşık 1 saat sonra doğacak ve sabaha kadar gökyüzünde kalacak. Ayın 13’ünde Ay ve Neptün gezegeni ile gökyüzünde güzel bir yakınlaşma olacak.


Jüpiter: Gecenin ikinci yarısının en parlak gezegeni olacak Jüpiter, gece yarısında doğacak ve sabaha kadar gökyüzünde kalacak. Jüpiter’in 15 Mayıs’tan itibaren geri harekette olduğunu unutmadan, özgürlüğe olan ihtiyacımızı dizginlemeye çalışarak, maddi konulardaki sorumlulukları unutmamak gerekir.

Ayın 9’unda Satürn ve Ay ile yakın görünecek. Büyük çaplı teleskobu ve kamerası olan amatörler özellikle ayın sonlarında Jüpiter’e gökyüzünde çok yakınlaşacak olan sönük Plüton’u görüntülemeyi deneyebilirler.


Satürn: Gezegen artık gece yarısından önce gökyüzünde olacak. Jüpiter ve gözle görülemeyecek kadar sönük Plüton ile aynı bölgeyi paylaşacak Satürn’ün parlaklığı yavaşça artacak. Gezegen ay sonuna doğru günbatımından yaklaşık 2 saat sonra doğudan yükselecek.




Bu ayki Önemli Gök Olayları Nelerdir?


3 Haziran: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (364.380 km)

Balık Burcunda ve 12. Evde olacak olan Ay ile, duygu değişimlerimiz artacağı gibi, vücudumuzdaki su ihtiyacı artacaktır. Bol su içerek, duygularınızdaki gel-gitleri kontrol ederek kendinizi rahatlatıcı aktiviteler yapabilirsiniz. Aynı zamanda bilinçaltımız ve rüyaların yoğun olacağı bu günde, haberci rüyalar görebilirsiniz.


4 Haziran: Merkür en büyük doğu uzanımında (240)

İletişim trafiğinizin yoğun olacağı bir gün. Ailenizdeki büyüklerden, hukuksal süreciniz varsa onlarla ilgili olumlu haber alabilirsiniz.


5 Haziran: Parçalı Ay Tutulması, Dolunay

Sonlanma enerjisinin yoğun olduğu ve özellikle duygusal konularda, ikili ilişkilerde bitişlerin başlayacağı bir dönem.


9 Haziran: Satürn, Jüpiter, Plüton ve Ay birbirine yakın konumlarda

Satürn ve Ay Kova Burcundaki kavuşumunda, özellikle hizmet sektöründe olanların iletişimlerinde duygusal yaklaşmamaları, sorumlulukları yerine getirirken teknolojiyi kullanmada dikkat etmeleri önemlidir.


13 Haziran: Mars, Neptün ve Ay birbirlerine yakın konumlarda

Mars-Neptün-Ay kavuşumu Balık burcunda gerçekleşecek. Çocuklar, hobiler, sanat ve yaratıcılık ile flörtler evinde gerçekleşecek olan bu kavuşum, bu alanlarla ilgili duygusal yargılamalar yapmaya, saldırıya uğrama gibi temalar ortaya çıkabileceği gibi aynı zamanda bağışıklık sisteminde düşüş meydana gelebilir.


15 Haziran: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (404.595 km)


17 Haziran: Uranüs ve Ay birbirine yakın konumda

Çocuklar, hobiler, sanat ve yaratıcılık ile flörtler ve hizmetler evinde gerçekleşecek olan bu kavuşum, bu alanlarla ilgili ani ancak olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir gün. Ancak bu olumlu etki iş hayatınızda yanlış duygusal karar vermeye açık, karma yaratmaya açık bir gün. Dikkat etmeniz gerekir.


19 Haziran: Venüs ve Ay birbirine yakın konumda

Ev ve aile ortamında, Venüs retrosunun devam ettiği bu günde, duygusal kararlar vermekten, ani duygu gel-gitlerinden uzak durmamız gerekir.


21 Haziran: Yaz Gündönümü (en uzun gündüz, en kısa gece), Yeniay, Parçalı Güneş Tutulması

Özellikle sosyal anlamda göç, mülteci gibi ayaklanmaların artacağı, arkadaş ve sosyal çevrede gerginliklerin artacağı sorumluluklar ve görevlerin, yasaların yerine getirilmemesi halinde karma sorunlarının açık olacağı bir tutulma.


30 Haziran: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (368.960 km)

İletişimimizde takıntı yapmadan, kıskançlık ve dedikodudan uzak durmamız gereken bir gün.


Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page