top of page

Gökyüzünde Eylül Ayında Neler Olacak?

Merkür: Geçen ay, akşam ufkuna geçmiş olan gezegen, günbatımında batı ufkundan fazla yükselemeyeceğinden gözlenmesi neredeyse imkansız olacak.

Venüs: Hafif azalmaya başlayan etkileyici parlaklığı ile yine gündoğumundan önce gökyüzünün tek hakim gezegeni olacak. Gökyüzünde giderek Güneş’e yaklaşmaya başlayacak olsa da üç saate varan sürelerle doğu gökyüzünde görülmeye devam edecek.

Mars: Günbatımından yaklaşık 2 saat sonra doğmaya başlayacak gezegenin parlaklığı oldukça artacak. Ayın 5’inde dolunay evresine yaklaşan Ay ile çok yakın görünecek. Giderek gözlem süresi artacak olan gezegen, ay sonuna doğru günbatımından kısa bir süre sonra doğacak ve tüm gece gökyüzünde olacak.

Jüpiter: Ayın ilk günlerinde günbatımında güneyde Satürn ile birlikte yükselecek olan gezegen, parlaklığını koruyacak ve gündoğumuna kadar gökyüzünde kalacak. Ayın 25’inde Satürn ve Ay ile yakın görünecek ve gece yarısına varmadan batacak.

Satürn: Ayın başlarında günbatımında güney gökyüzüne yakın görülmeye başlayacak gezegenin parlaklığı giderek hafifçe azalacak. Günler ilerledikçe Jüpiter’e yakın görülmeye başlayacak gezegen ayın son haftası günbatımından sonra ancak gece yarısına kadar gökyüzünde kalacak.




Bu Ayki Önemli Gök Olayları ve Bize Etkileri Nelerdir?


2 Eylül: Balık burcunda Dolunay. Dolunay yazımızı okumayı unutmayın!

3 Eylül: Neptün ve Ay birbirine yakın konumda.

Saat 03.09 ‘da Ay-Neptün kavuşumu ile özellikle yurtdışı, yabancı kültürler ile ilgili konularda aldanıcı, kabullenici bir yapı içine girebilir, hayalperest yaklaşımlarda bulunabilir, yanlış anlaşılma ve anlama gibi iletişimle ilgili problemler yaşayabiliriz. Bunun yanında gizli düşmanlarımızı da sezgisel olarak fark edeceğimiz bir gün.

6 Eylül: Mars ve Ay birbirine çok yakın konumda. Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (405.606 km)

Saat 07.44’te Ay-Mars kavuşumu; iletişimle ilgili özellikle hukuksal konularda gizlenen, beklenmedik gelişmeler yaşatabilir. Öfkemizi kontrol ederek, kazalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Bunun yanında, ev, aile ve toprak bütünlüğü ile ilgili huzursuz, zorlayıcı, engelleyici ve baskıcı gelişmeler yaşanabilir.

Venüs Aslan burcuna geçiyor. Aslan burcunda Venüs, sıcak, yaratıcı, sevgiyi dışardan bekleyen ve pohpohlamaya ihtiyacı olan ama aynı zaman da ateşli ve romantiktir.

Merkür Terazi burcuna geçiyor. Hukuksal konuların, eşitlik, adalet, sanat ve entelektüel eğilimli konuların gündemde olacağı bir ay bizleri bekliyor.

7 Eylül: Mars, Uranüs ve Ay birbirine yakın konumlarda

Özgürlük duygusunun yoğun olacağı bir gün. Ev-aile konularında sıradışı, olumlu bir değişme yaşanabilir. Ancak baş, boyun yaralanmaları ve toprak kayması gibi ani gelişen olaylar yaşanabilir.

9 Eylül-13 Kasım: Mars Koç burcunda geri hareketi yapacak. Mars retrosu yazımızı okumayı unutmayın!

14 Eylül: Venüs ve Ay birbirine yakın konumda

Saat 09.53’te Ay-Venüs kavuşumu ile özellikle iş ve kariyer alanında olumlu gelişmeler yaşanabilir. İkili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik konularında ani gelişen zorlayıcı etkiler söz konusu olabilir. Bağlanma ihtiyacı ile özgürlük arzusu arasında çatışmalar gündeme gelebilir.

Jüpiter retrosu sona eriyor. 12 Eylül’de S (durağan) konumunda iken 12-16 Mayıs’taki gündem konularınnızla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayın 14’ünde saat 03.41’de ise düz hareketinde olacak olan Jüpiter şifalandırmaya başlayacak. Sağlık alanında istikrarlı büyüyen olumlu gelişmeler yaşanabilir.

17 Eylül: Başak burcunda Yeniay. Yeniay yazımızı okumayı unutmayın!

18 Eylül: Ay, Dünya’ya en yakın konumunda (359.075 km)

22 Eylül: Sonbahar Ilımı (Gece ve Gündüz süreleri eşit)

Merkür ve Spika birbirine çok yakın konumda.

Saat 08.40 sularında iletişim ve bilgi gezegeni Merkür, şanslı şöhret, cazibe sabit yıldızı Spica ile kavuşum halinde olacak. Ünlüler dünyasından sarsıcı, şiddet içerikli, sorumsuz davranışlarını yansıtan haberler duyabiliriz. Bunun yanında, özellikle sanat, hobiler ve flört konularında sezgisel algının açılacağı, doğanın sembollerle bizimle konuşacağı, önsezimizin kuvvetli olacağı bir gün olacak.

25 Eylül: Satürn, Jüpiter, Plüton ve Ay birbirine yakın konumlarda.

Özellikle akşam saatlerinde büyük manipülasyonlarla takıntılı bir dönüşüm yaşanabilecek konular gündeme gelebilir. Mars retrosu ile çatışma, patlamaya hazır öfke, saldırganlık ön plana çıkabilir. Temkinli davranmalı, manipülasyonlara gelmeden birlik bilinciyle hareket etmeliyiz.

Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü, Ders Notları

Astroloji Dersleri, Barış İlhan

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page