top of page

Deneyim Alanları Değişiyor: İkizler-Yay Aksındaki Son Güneş Tutulması-4 Aralık 2021

4 Aralık 2021 günü saat 10.42’de 12 derece Yay burcunda Tam Güneş Tutulması meydana gelecek ve hem yılın hem de İkizler-Yay aksının son Güneş Tutulması olacak.


Etkisi yaklaşık 2 yıl sürecek olan 152. Saros Serisine ait olan bu tutulma, Güney Afrika, Güney Pasifik ve Antarktika’dan görülebilecek.



4 Aralık 2021 Tam Güneş Tutulması, NASA


Genel anlamda 152 saros tutulmaları dürtüsel hareketler, halk ayaklanmaları, isyanlar ve sosyal gündem maddelerini ortaya çıkartır. Güney tutulması olan bu tutulma ile tıkanıklıklara sebep olur.


Tutulma esnasında Ay hızlı olacağından, olayları hızla gerçekleştiğini göreceğiz.


Vesta ve Merkür kavuşumlu olacak bu tutulma ile iletişim sorunları, yanlış anlama ve anlaşılmalar, aldanma ve aldatılma temaları yoğun olacak. Merkür Hamal sabit yıldızı ve Alcyone sabit yıldızı kontraparaleli ile kendimizi adadığımız konu ve kişilerle ilgili hayal kırıklıkları, Facies sabit yıldızı paraleleli ile diz ve omuzlarda hastalıklar gündeme gelecektir.


Merkür tutulma esnasında deklinasyon sınırı dışında olacak. Yalancı, kaba, hatalı iletişim ve iletişimle saldırı, algıların kapanması yoğun olarak yaşanacak.


Vesta, Kronos yani Satürn’ün ilk çocuğu, Zeus’un en büyük ablasıdır. Girit Adası ile alakalıdır. Özellikle Aralık’ın ilk 15 gününde Girit Adası’nın bulunduğu Helen Yayı’ndaki depremselliğe dikkat etmekte fayda var.


Tutulma yöneticisi Jüpiter, Mars ile 2 orb kare açıda olacak. Yani maddi ve değer kaynakları ile ilgili sıkıntılı süreçler söz konusu olurken, kumar gibi illegal oyunlarda artış, kibirli, pervasız ve toplum içinde problemli insanları etrafımızda görebiliriz.


Jüpiter aynı zamanda Ceres’e de kare açıda olacak. Beslenme ile ilgili sorunlar, kıtlık, ekinlerin doğaya (hava koşulları ve hayvanlar) yenik düşmesi, aldatılma, yozlaşma, ahlakın çöküşü gözlemlenirken, her türlü iletişim, kısa geziler ve seyahatler ile ilgili kısıtlanmalar söz konusu olacak.


Jüpiter Denebola sabit yıldızı kontraparaleli ile çevredeki insanların ikiyüzlülükleri ve gizli düşmanlıkları ortaya çıkarken, iftiraya uğrama, hapse girme gibi olaylarda artışlar yaşanacak. Yurt dışı ile konularda sıkıntılar yaşanacak.


Venüs tutulma esnasında deklinasyon sınırı dışında olacak. Ahlaksız, kontrolsüz dürtü, çapkınlıklar maddi kaynaklardaki sorunlar, değer olgusu kaybı yoğun olarak yaşanacak.


Tutulma esnasında Mars Agena sabit yıldızı kavuşumu, Arcturus sabit yıldızı kontraparaleli ve Mirzam sabit yıldızı paralelinde olacak.

Tutulma, Uranüs ile 150’lik kriz açısı var. Halk ayaklanmaları, otorite figürleri ile ani krizler, isyanlar, anarşik durumlar söz konusu. Özellikle iletişim kanalı ile başlayan sorunlardır bunlar.


Tutulma, Neptün ile 8 orb ile kare açıda olacak. Karmik aldanma, aldatılmalar yaşanırken, kurban rolüne girme, günlük hayatta dertlerden kaçma eğilimi, illüzyonlar, kimlik bunalımı yaşanabilir.


Tutulma esnasında Pallas ile de 2 orb ile kare açıda olacak. Özellikle maddi ve değer algıları konularında stratejik zeka kısıtlanacak. Yeni atılımda bulunurken tüm seçenekleri değerlendirmekte fayda olacak.


Bu 6 aylık dönem içinde başlayan ilişkiler, evlilik yoluna gitme oranı daha yüksek olacaktır. Ancak Venüs retrosunun Aralık ve Ocak ayında etkili olduğunu unutmayın. Bu dönem haritalarınıza göre değişkenlik gösterse de, retro zamanı başlayan ilişkilerin sıkıntılı olacağını unutmamak gerekir.


Ezoterik Astroloji’de Yay, Samek, Samekka kelimesidir. Samek, güvenmek, desteklemek, desteklenmek anlamına gelir. Güneş Tutulmasının Yay’da olması, kollektif anlamında Dünya’daki güvenin sarsılacağı ve bunla birlikte yeni bir hukuki, felsefi düzenin ortaya çıkacağı yorumu yapılabilir. Samekka kelimesinin altında İbranice eşzamanlılık vardır. Yani bu ay, tutulmayla birlikte eşzamanlı olaylara sebebiyet verir. “Neden bu oldu? Neden bununla/bu kişiyle karşılaştım?” dediğiniz anlarda, evrenin size vermek istediği bir mesaj vardır. Bu eşzamanlılıklara dikkat edin!


152 Saros Döngüsü ve İkizler-Yay Tutulmaları

Kasım 1985 ve Kasım 2003 zamanlarını hatırlamaya çalışın. Toplumsal olarak gündem maddeleri nelerdi, hangi değişimler oldu, hayatınızda hangi gündem maddeleri kapandı, hangi başlangıçlar oldu? 18 yıllık bir döngü kapanıp, yeni bir döngü başlıyor.


Haziran 2020 ve Aralık 2002 yıllarını hatırlamaya çalışın. Benzer derecelerde Yay burcunda Güneş Tutulması olmuştu. Hayatınızda önemli gelişme ne olmuştu? Benzer gündem maddeleri bu tutulma ile yeniden aktif olacak.


Bu tutulma, İkizler-Yay tutulmalarının sonu olacak. Böylelikle Kuzey ve Güney Ay Düğümleri de burç değişiyor olacak. İkizler-Yay tutulmaları ile güven, desteklenme, iyi ile kötünün farkı, ikiye bölünmeler, yol ayrımları ve ikilikler ile ilgili deneyim alanları gerçekleştirmiş olduk. Şimdi bu son tutulma ile son noktayı koyma ve yeni deneyim alanlarına gitme zamanı.


Tutulmalarla Kehanet Yapmak

Tutulmalar, gökyüzünde birer çentik bırakır. O çentiğe yaklaşan gezegenler, tutulma konularını hızlandırır, olayları su yüzüne çıkartır. Bu, tutulma avcısı olan bizlerin kehanetlerimizin dayanağıdır. Çünkü Hermes’in dediği gibi: “Gökyüzünde ne varsa, yeryüzünde o vardır”.


· 9 Aralık günü tutulma derecesine Vesta gelecek. Kendimizi adadığımız şeylerin değiştiğini göreceğiz.

· 31 Aralık günü tutulma derecesine Mars gelecek. Provokasyonlara gelmemeye çalışmak önemli. Antares etkili Mars’ın dürtüsel, kavgacı ve saldırgan olduğunu unutmamamız gerekiyor. Sakin kalmaya, düşünerek temkinli hareket etmeye özen göstermekte fayda var.

· 22 Ekim 2022 günü tutulma derecesine Karma Asteroidi gelecek. Tutulmanın karmik yanlarını ortaya çıkartacak.

· 8 Kasım 2022 günü tutulma derecesine Hygeia Asteroidi gelecek. Tutulma zamanı özellikle Covid’in Güney Afrika mutasyonu Omicron varyantı ile ilgili gelişmeler ortaya çıkacak. Ayrıca Karaciğer ile ilgili tetkikleri yaptırmakta fayda var.

· Ve tutulmanın Merkür’ü 25 Kasım 2022’de tutulma derecesine gelerek tamamen su yüzüne çıkartacak olayları. Ertesi gün yani 26 Kasım 2022’de de tutulma anında deklinasyon sınırı dışında olan Venüs gelecek ki, maddi ve değer konularında sarsıcı bir gün bizi bekliyor olacak. Mars da bu dönem retroda olacağı için, askeri operasyonlar, savaş, kargaşa ve hastalıklar da bu dönemde etkili olup, ekonomik ve sosyal buhranlar gündeme gelebilir.


Tutulmanın Burçlara Etkisi

Tutulmada en çok etkilenecek burçlar, İkizler, Yay, Oğlak ve Yengeç’lerdir. Yay, İkizler, Başak ve Balık burçlarının 12 derecelerinde gezegeni olanlar, tutulma etkilerine dikkat etmeli. Aslan, Kova, Koç ve Terazi burçlarının 12 derecelerinde gezegen kombinasyonları olanlara tutulma iyi gelecek.



Yükselen Burcu Koç Olanlar: Yurtdışı bağlantıları, yükseköğretim, eğitimler, felsefe ve dini konular ile ilgili gündem maddeleri olacaktır. Bu alanlarla ilgili beklettiğin ya da aksayan konular çözüme ulaşacaktır. Arkadaş çevrende hayal kırıklıkları yaşayabilirsin.

Yükselen Burcu Boğa Olanlar: Bu tutulma ile borç-alacak, miras, tazminat ve ameliyat gibi beklenmedik konular gündemlerinde olacak. Maddi anlamda karmaşalar zorlayacaktır. Kariyerinde hayal kırıklıkları yaşayabilirsin.

Yükselen Burcu İkizler Olanlar: İkili ilişkiler, ortaklıklar, evliliklerle ilgili gündem maddeleri olacak. Özellikle evli ve aldatma şüphesi olan İkizler, eşlerinin iş ve kariyer alanındaki bir kişi ile aldatılma haberlerini duyabilir. Devam eden davaları, hukuksal süreci olan durumlar, eğitim ya da yurt dışı konularında hayal kırıklıkları yaşayabilir.

Yükselen Burcu Yengeç Olanlar: Çalışanları ile sorunlar, günlük işlerinde sorunlar, sağlık sorunları tutulmanın ana gündem maddeleri. Sağlık sorunlarınız varsa ihmal etmemeniz, kontrollerinizi yaptırmanız gereken bir dönem. Miras gibi bir gündem maddeniz de varsa, eli boş dönme ihtimaliniz yüksek.

Yükselen Burcu Aslan Olanlar: Bekar olan Aslanlara yeni ilişkiler, flörtler getirirken; hobilerle, çocuklarla, sanat ve eğlenceyle daha çok vakit geçirecekleri bir dönem olacak. Ortaklıklar açısından ise, sizi zorlayacak bir dönem sizi bekliyor.

Yükselen Burcu Başak Olanlar: Ev, aile ile ilgili gündem maddeleriniz olacak. Yeni bir ev ya da dekorasyon ile evinizle ilgili değişimler yaşayacağınız, aile üyeleriniz ile daha çok vakit geçireceğiniz bir dönem. Sağlığınızı da ihmal etmeyin.

Yükselen Burcu Terazi Olanlar: Akraba, kardeş ve komşularla ilgili gündem maddeleriniz olacaktır. Aile üyeleri ile ilgilenirken, flörtleriniz ve hobileriniz ile yeteri kadar ilgilenemediğinizi fark edeceksiniz. Önceliklerinizi belirlerken, kendinizden de ödün vermeyin.

Yükselen Burcu Akrep Olanlar: Bu tutulma ile maddi kaynaklar, para alış-verişleri, kişisel değer konuları konular gündemlerinde olacak. Özellikle arkadaş çevrelerinde ve sosyal çevrede maddi anlamda kendisini zorlayan ve kendisini değersiz hissettirenlere karşı dikkatli olmalılar.

Yükselen Burcu Yay Olanlar: Tutulmadan en çok etkilenecek olan burç. Dış görünüşlerinde değişikliğe gidebilir, sağlık sorunları ile ilgili gündem maddeleri olabilir. Özellikle akraba, kardeş ve komşularıyla ilgili hayal kırıklıkları yaşayabilir.

Yükselen Burcu Oğlak Olanlar: Bilinçaltı konuları, gizli düşmanlar, rüyalar ile ilgili gündem maddeleri olacaktır. İnzivaya çekilmek, içe dönmek isteyebilirsiniz. Bu dönemde terapi almak sizi iyi gelecekken, maddi konularda hesabınızı iyi yapmayı ihmal etmeyin.

Yükselen Burcu Kova Olanlar: Sosyal çevre, arkadaşlar, dernekler tutulmanın gündem maddesi olacak. Bu organizasyonlar içinde bulunurken, sağlığınızı ihmal etmemeye özen gösterin.

Yükselen Burcu Balık Olanlar: İş kariyer alanlarında zorlanmalar, iş değişikliği gibi gündem maddeleri tutulmanın ana maddeleri olacak. Duygusal karar vermemek, strese girmemek, psikolojik anlamda kendini rahatlatmak önemli olacak.




KAYNAK:

Oğuzhan Ceyhan Pinhan’dan Ayan’a ve Zümrüd-ü Anka Ders Notları,

Ezoterik Astroloji, O. Ceyhan

NASA, Solar Eclipse

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page