top of page

Baharın Açılan Kapıları ile Ruhun Arınacağı Bir Mart Ayı

Merkür: Sabah gökyüzüne geçen gezegen ufuktan fazla yükselemiyor. Ayın ortalarına kadar temiz bir gökyüzüne sahip yüksek bir gözlem yerinde, gün doğumundan hemen önce doğu ufkunda parlak Jüpiter’in yakınlarında gözlenebilir. Gezegen, günler ilerledikçe gökyüzünde Güneş’e yaklaşmaya devam edecek.

Venüs: Ayın son günlerinde Güneş’in doğusuna geçmeye başlayan gezegenin gözlenebilir olması için gelecek ayın sonunu beklemek gerekiyor.

Mars: Gecenin ilk yarısının hakim gezegeni olan Mars, ayın ilk haftası gece yarısından yarım saat sonrasına kadar gözlenebilir. Günler ilerledikçe gün batımında gökyüzünün batı bölgesinde görünecek olan gezegenin parlaklığı hafifçe azalmaya devam ediyor. 19 Mart akşamı Ay ile oldukça yakın görünecek ve ay sonuna doğru gece yarısında batacak.

Jüpiter: Ay boyunca gün doğumundan önce doğu ufkunun en parlak gezegeni ve gözlem süresi yavaş yavaş artacak. 5 Mart’ta Merkür ile gökyüzünde adeta birbirine değecek kadar yakın görünecek. Oğlak (Capricornus) Takımyıldızı bölgesindeki Satürn’e yaklaşmaya başlayan gezegen ayın sonlarında Güneş doğmadan önce bir buçuk saate varan bir süreyle parlak bir şekilde doğuda gözlenebilir.

Satürn: Güneş’ten olan ayrılığını yavaş yavaş arttırmaya başlayan gezegen gün doğumundan önce kısa sürelerle doğu-güneydoğu ufkunda. Gezegen ufuktan fazla yükselemeyeceği için gözlemleri uygun hava koşullarında ve yüksek bir gözlem yerinden yapmakta fayda var. Ay sonuna doğru gün doğumundan 2 saate varan sürelerle gözlenebilir. Gezegenin halkaları teleskoplu gözlemciler için uygun bir konumda olacak.





Gök Olayları


2 Mart: Ay, Dünya’ya en yakın konumunda (365.400 km)

3 Mart: Mars 29 derece, anaretik dediğimiz kriz açısında olacak. Aynı zamanda Uranüs 7 derece Boğa burcunda, Hamil Sabit Yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Riskli ve sinirli davranışlardan, bu tarz kişilerden uzak durmaya çalışalım!

4 Mart: Mars, Boğa burcundan çıkıp İkizler burcuna geçiyor. 23 Nisan’a kadar İkizler burcunda hareket edecek. Boğa’nın pasif, kontrolcü hali üzerimizden kalkacak.

5 Mart: Merkür ve Jüpiter gün doğumundan önce doğuda birbirlerine çok yakın görünümde. Saat 06.06’da kavuşum halinde olacak Merkür ve Jüpiter ile kendimizi net bir şekilde ifade edeceğimiz, İyimser düşüneceğiniz, öğrenmeye hevesli, iş hayatında destekleyici bir konumda.

Neptün ve Ay’ın olumlu açıları ile saat 07.30’a kadar dilek dilemek, dua etmek ve spiritüel konularda yoğunlaşmak için güzel bir zaman dilimi.

Mars ile Satürn arasında üçgen açının olumlu etkileri başlayacak; sağlam, emin, kontrollü ve uzun soluklu bir başlangıç yapmak için destekleyici olacak.

6 Mart: Merkür en büyük batı uzanımında (270)

8 Mart: Pallas, Kova burcundan Balık burcuna geçiyor. 14 Şubat 2022’ye kadar Balık burcunda hareket edecek.

11 Mart: Güneş-Neptün kavuşumu. Dua, şifa ve meditasyon için uygun bir gün. Haberci rüyalar görebilir, spiritüel konulara yönelebiliriz. Ancak irade göstermekte zorlanabiliriz. Maddi konularda beklenmedik kayıplar, aldanmalar söz konusu olabilir.

13 Mart: Balık burcunun 23 derecesinde yeniay meydana gelecek. Yeniay yazımız için takipte kalın!

14 Mart: Venüs- Neptün kavuşumu. Sevgi konularında fedakarlığa gidebileceğimiz bir gün. Aldanma, aldatılmalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Özellikle bu dönem maddi harcamalarda, alış-veriş yaparken güvenilir yöntemler kullanmak önemli.

Mars-Merkür kare açısı etkilerini göstermeye başlayacak. İletişimde kırıcı sözler söylememeye, sinirlenmemeye, düşüncesiz ve fevri hareketlerden, mantıksız hareketlerden uzak durmaya dikkat etmek gerekir.

16 Mart: Merkür, Kova burcundan Balık burcuna geçiyor. 4 Nisan’a kadar Balık burcunda hareket edecek.

18 Mart: Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (405.300 km)

19 Mart: Ay ve Mars birbirlerine çok yakın görünümde. Saat 21.24’te tam kavuşum halinde olacak ve duyguları ifade etmede iletişimsel sorunlar yaşayabilirken, duygularımızda şifa ve şefkat bulacağımız bir zamanı da işaret ediyor.

19-21 Mart tarihlerine dikkat etmekte fayda var. Önce Güneş, sonra da Venüs, boğulma, cinayet ile ilişkili Scheat Sabit Yıldızı ile kavuşumda olacak. Ancak hem Venüs ile kavuşması hem de olumlu sayılabilecek açıları ile korunan bir konumdadır.

20 Mart: İlkbahar ılımı (gece ve gündüz süreleri eşit). Astrolojik yeniyıla giriş; Güneş’in Koç burcuna geçişi.

Güneş-Şiron ve Venüs-Şiron kavuşumu ile sevgi konularında duyguları ifade etmek, kadınlarda cinsel enerjilerinde dengesizlikler, otorite figürlerine karşı memnuniyetsizlikler, eleştirilere tahammül edememe, ego kontrolü sorunları, kişiliğimizi başkalarına karşı kanıtlama ihtiyacı söz konusu olurken, geliştirici ve ruhsal sıçrama sağlayabilecek bir dönem. 7 Nisan’a kadar bu etki söz konusu.

21 Mart: Venüs, Balık burcundan Koç burcuna geçiyor. 15 Nisan’a kadar Koç burcunda hareket edecek.

22 Mart: Eros, Oğlak burcuna geçiyor. 28 Kasım’a kadar Oğlak burcunda hareket edecek.

5 Mart’ta başlayan Mars-Satürn üçgeni, bugün tam partil açıda olacak ve sağlam, emin, kontrollü ve uzun soluklu bir başlangıç yapabiliriz.

24 Mart: 14 Mart’ta etkilerini göstermeye başlayan Mars-Merkür karesi, bugün tam partil kare açısı yapacak. İletişimde kırıcı sözler söylememeye, sinirlenmemeye, düşüncesiz ve fevri hareketlerden, mantıksız hareketlerden uzak durmaya dikkat etmek gerekir. Söylediğimiz kırıcı sözler daha sonradan pişmanlık yaratabilir.

26 Mart: Güneş-Venüs kavuşumu ile sevgiyle şifa bulabileceğimiz bir gün. Uyumlu bir sosyal gün. Ancak Jüpiter ile yapılan 45’lik açı ile aşırıya kaçmadan, gereğinden fazla hoşgörü ve sahte tavırlar göstermemek önemli. Fazla yeme içme durumlarına girmemeye dikkat edilmeli. Kilo almaya yatkınlık söz konusu.

28 Mart: Terazi burcunun 8 derecesinde dolunay meydana gelecek. Dolunay yazısı için takipte kalın!

29 Mart: 20 Mart’ta etkisi başlayan Güneş-Şiron ve Venüs-Şiron kavuşumu ile sevgi konularında duyguları ifade etmek, kadınlarda cinsel enerjilerinde dengesizlikler, otorite figürlerine karşı memnuniyetsizlikler, eleştirilere tahammül edememe, ego kontrolü sorunları, kişiliğimizi başkalarına karşı kanıtlama ihtiyacı söz konusu olurken, geliştirici ve ruhsal sıçrama sağlayabilecek bir dönem. 7 Nisan’a kadar bu etki söz konusu.

30 Mart: Ay, Dünya’ya en yakın konumunda (360.300 km)

Merkür-Neptün kavuşumu ile istemeden, farkında olmadan, sonradan pişman olabileceğimiz fevri, sinirli, mantıksız konuşmalar içerisine girebiliriz. 25 Mart’ta başlayan bu etki, 3 Nisan’a kadar devam edecek.




Kaynak:

Tübitak 2021 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Karma ve Oğuzhan Ceyhan ile Zümrüd-ü Anka Yoldaşlığı Ders Notları

Asteroidlerin Büyülü Dünyası, S.Eriçdem

Astroloji Dersleri, B.İlhan


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page