top of page

5-6 Haziran 2020 Ay Tutulması

Bu sene her seneden farklı olmak üzere tam 6 tutulma gerçekleşecek. Tutulmaların ikincisi olan Ay Tutulması, dün saat 22.26 itibariyle Yay burcunun 15 derece 42 dakikada gerçekleşti. Ay Tutulmaları aynı zamanda dolunay zamanıdır. Yani sonlanma ve bitiş enerjilerini barındırır. Ancak Ay Tutulmaları, dolunaylardan 4 kat daha etkilidir. Geçmişteki kişilerden ve özellikle kadınlardan haberlerin geldiği yoğun zamanlardır. Sonlanma enerjisinin yoğun olduğu ve özellikle duygusal konularda, ikili ilişkilerde bitişlerin başlayacağı bir dönem.


Tutulma Türkiye’nin dışında ayrıca Avusturalya, Antarktika, Asya, Afrika, Avrupa, Hint Okyanusu, Atlantik Okyanus’unun güneyi ve Pasifik Okyanusu’nun batısından gözlemlenebilecek. Astronomi ve gök gözlemcileri tarafından tutulmaların izlenebiliyor olması heyecan ve mutluluk kaynağı olsa da, astrolojik olarak tutulmaların gözlemlendiği yerlerde o tutulmanın etkisi daha çoktur. Örneğin, eğer ki tutulma açıları iyi değilse, yani olumsuz etkileri yoğun bir tutulma ise, Tutulma sırasındaki astrokartografi haritasında, görünen yerlerde yani tutulmanın gözlemlendiği yerlerdeki olumsuz etki de maalesef ki artış gözükür. Olumlu açısı varsa, tam tersi, olumlu etkisi daha fazla görülür.




Foto: Türkiye saati ile 20.43-00.06 saatleri arasında gerçekleşen Ay Tutulmasının haritası


2002’de Yaşadığınız Olayların Benzerlerinin Karmik Döngülerle Yaşanacağı Bir Dönem Bizleri Bekliyor…


Her tutulma, belirli bir Saros döngüsü içerisinde gerçekleşir. Bu tutulma, 111 numaralı Saros döngüsünde gerçekleşecek. 26 Mayıs 2002 tarihinde olan tutulma ile aynı döngüde. Yani o dönemlerde ne yaşadığınızı hatırlamaya çalışın. Bu 6 aylık dönemlerde de, parça parça benzer etkileri yaşadığınızı fark edeceksiniz.


Hümanizm, eşitlik, sosyal konular gibi gündemlerin etkisi ile 15 gün öncesinden Ay Tutulması etkisi tüm dünyada etkisini göstermeye başladı. Yay’ın fanatiklik ve abartı duygularına çabuk öfkelenme, acelecilik gibi ateş elementi özelliklerini de hissedilecek. Özellikle Güneş-Mars karesi ile bu saldırganlık, öfke, kavga, ısrarcılık ve inatçılık daha da körüklenecek. Ve bu etki aralıklı olarak da 6 ay boyunca gündemimizde olacak. Bu tutulma ile Ay-Uranüs 144’lük açısı söz konusu. Karmik olan bu açı ile özellikle anavatan ve ev/aile konularında ani değişimler, gelişmeler, beklenmedik etkiler söz konusu olabilir.


Venüs Retro hareketine devam ederken, Ay’ın Venüs’le yaptığı karşıt açı, çocuk, sanat, ilişkiler, flört ve hobilerinizle duygularınız karşı karşıya olacağını gösteriyor. Sakinliğinizi korumak, yeni girişimlerde bulunmamak gerekiyor. Ay-Mars karesi maddi konularda duygusal düşünüp ani ve fevri karar vermemek yine Venüs geri hareketini yaparken önemli bir konu iken Mars-Güneş karesi ile Kuzey ve Güney Ay Düğümleri de Yay-İkizler hattında iken, egonuzun sizi ele geçirmesine, iletişim ve bilgi alışınıza etki etmesine izin vermemiz gereken bir dönem.


Bu tutulma sırasında, Ay-Neptün ve Güneş-Neptün karesi söz konusu ki, aldanma, aldatma ve kafa karışıklığının bu dönem yoğun olacağına işaret ediyor.

Ay-Şiron (Chiron) olumlu açısı ile maddi konularda ve iletişimde olumlu etkiler verebilir.

Güneş-Venüs kavuşumu (inferior) 5. Evde gerçekleşecek ki, İkizler burcunda geri harekette olan Venüs’ün bu konumu Venüs’ün o karanlık yüzünü net bir şekilde gösterecek. Bu etkinin mitolojideki hikayeleri için yazımızı okuyabilirsiniz:

Özellikle tutulmanın yaşandığı 5-6 Haziran’da hayatınızın hangi alanında bir etki dikkatinizi çektiyse, sizi o alanda etkileyecek demektir. O yüzden özellikle dün ve bugün neler yaşadığınızı iyi gözlemleyin. 6 ay süresiyle aralıklı olarak gündem konularınız, o alanlardan gelecektir.

Yükselen Burcunuza Göre Ay Tutulmasının Etkileri



Yukarıdaki bu etkileri daha çok hangi alanlarda hissedeceğiz diye soracak olursanız, yükselen burcunuza göre etkileri şu şekilde:

Yükselen Burcu Koç Olanlar:

Bu tutulma sizin yükseköğrenim, felsefi konular ile kardeşler ve iletişim evinizde etkili olacak. Duygularınıza yenilmemeniz, kişiliğinizden ödün vermemeniz, ani çıkışlar yapmamanız ve iletişimde dikkat etmeniz önemli.


Yükselen Burcu Boğa Olanlar:

Hem maddi anlamda hem de eğer hukuksal işlemleri ya da miras gibi işlemleri söz konusu ise, bu konularda zorlanacaklar. Ani kazalara, yaralanmalara, krizlere açık bir dönem. Dikkatli olmalarında fayda var. Fanatiklik düzeyinde olmadan bilgi ve iletişime yönelmeniz size olumlu etkiler getirecektir.


Yükselen Burcu İkizler Olanlar:

Ay tutulmasından en çok etkilenecek burçlardan biri sizsiniz. Kendi öz benliğinizde ve ikili ilişkilerinizde, evlilik ve ortaklıklarla ilgili hayatınızda önümüzdeki 6 aya yayılmış etkiler sizi bekliyor. Karma sorunları yaratmamak için, geçmişten gelen kişiler ya da olaylarla ilgili ortaya çıkan gündem konularında karar verirken dikkatli olmalısınız. Pek çok gezegenin Retro olduğu bu dönemde ani karar vermemek, fevri olmamak, kafa karışıklığına karşın mantığınızı kullanarak hareket etmenizde fayda var.


Yükselen Burcu Yengeç Olanlar:

Sizin iç dünyanız, rüyalarınızla ve iş yeri, hizmet sektörü alanlarında sizi zorlayacak. Sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem. Bağışıklık sistemine, böbrek, bağırsak ve cinsel organlar ile dolaşım sistemine dikkat edilmesi gerekiyor. Gizli düşmanlıkların ortaya çıkacağı ve rüyalarınız aktif olacağı bir dönem. Beklenmedik gelişmelerin, krizlerin sorumluluklarınızı yerine getirmemeniz taktirde, karma sorunlarının ortaya çıkabileceği bir dönem.


Yükselen Burcu Aslan Olanlar:

Sosyal hayatınız, arkadaş çevreniz ile çocuklar, flörtlerle ilgili zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Sanat ve hobi çalışmalarında yaratıcılığınız özellikle Venüs retrosu süresince azalabilir. Geçmişten gelen, geride bıraktığınız insanlar sizinle tekrar iletişime geçebilir. Eğer onlara şans verirseniz, karma sorunlarına sebep olabilirsiniz. Unutmayın ki, geçmiş geçmişte kalmıştır. İleriye bakmanızda fayda var.


Yükselen Burcu Başak Olanlar:

Kariyer alanınızda ve ev/aile konularında zorlanmalar yaşayacağınız bir tutulma. İş ve ev değişikliği gibi gündemler meydana gelebilir. Neptün’ün Retroya gireceği 24 Haziran’dan sonra karar verirken çok daha dikkatli olmalısınız. Yıl sonunda vermiş olduğunuz bu karar için pişman olmayın.


Yükselen Burcu Terazi Olanlar:

Bu tutulma sizin yükseköğrenim, felsefi konular ile kardeşler ve iletişim konularında etkili olacak. Ailede sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz takdirde bir genişleme ya da şanslı günler sizi bekliyor olabilir.


Yükselen Burcu Akrep Olanlar:

Hem maddi anlamda hem de eğer hukuksal işlemleri ya da miras gibi işlemleri söz konusu ise, bu konularda zorlanacaklar. Fanatiklik boyutuna gelmeden, yeni bilgilere kendinizi açmanız ve iletişimde ahlaklı olduğunuz taktirde olumlu gelişmeler sizi bekliyor. Ancak bu süreç içerisinde sorumlulukları yerine getirmeniz çok önemlidir.


Yükselen Burcu Yay Olanlar:

Ay tutulmasından en çok etkilenecek burçlardan bir diğeri de sizsiniz. Kendi öz benliğinizde ve ikili ilişkilerinizde, evlilik ve ortaklıklarla ilgili hayatınızda önümüzdeki 6 aya yayılmış etkiler sizi bekliyor. Pek çok gezegenin Retro olduğu bu dönemde ani karar vermemek, fevri olmamak, kafa karışıklığına karşın mantığınızı kullanarak hareket etmenizde fayda var. Bilgiye, iletişime ve araştırmalara kendinizi vermeniz ve bunu yaparken de fanatiklik boyutundan uzak durmanız karma sorunlarına sebep olmanızı önleyebilir.


Yükselen Burcu Oğlak Olanlar:

Sizin iç dünyanız, rüyalarınızla ve iş yeri, hizmet sektörü alanlarında sizi zorlayacak. Sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem. Bağışıklık sistemine, akciğer ve solunum sistemine dikkat edilmesi gerekiyor. Gizli düşmanlıkların ortaya çıkacağı ve rüyalarınız aktif olacağı bir dönem. Maddi kaynakları kendinize verdiğiniz değerle bağlantılı olduğunu düşünüp para konularında aşırıya kaçmaktan uzak durmanız, karma sorunlarının ortaya çıkmasını önler.


Yükselen Burcu Kova Olanlar:

Sosyal hayatınız, arkadaş çevreniz ile çocuklar, flörtlerle ilgili zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Sanat ve hobi çalışmalarında yaratıcılığınız özellikle Venüs retrosu süresince azalabilir. Karma sorunları yaratmamak için yeteneklerinizi fazla zorlamamaya, çocuklarla ilgili fedakarlıkları abartmamaya özen göstermelisiniz. Kadersel tanışmalar ve flörtler yaşanabilir.


Yükselen Burcu Balık Olanlar:

Kariyer alanınızda ve ev/aile konularında zorlanmalar yaşayacağınız bir tutulma. İş ve ev değişikliği gibi gündemler meydana gelebilir. Neptün’ün Retroya gireceği 24 Haziran’dan sonra karar verirken çok daha dikkatli olmalı, duygularınıza yenilmeden mantığınız ile karar vermeye özen göstermelisiniz. Özellikle ikili ilişkiler ve evlilik konularında kadersel karşılaşmalar söz konusu.

Gökyüzündeki her gezegenin konumu ve birbirleriyle yaptığı açıya göre tutulma etkileri harmanlanınca, o tutulmanın sizin için olumlu mu olumsuz mu olduğu anlaşılır. Her harita, her doğum özeldir ve farklıdır. Unutmayın ki burada verilen yükselen burçlara göre sadece bu Ay Tutulmasının hangi alanlarda etkileyeceğini söylemekteyiz. Detaylı bilgiler için iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Karma Astroloji-Oğuzhan Ceyhan Ekolü, Ders Notları

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page