top of page

40 Yıl Sürecek Değişimin Perdeleri Açılıyor- Aralık 2020

Merkür: Gezegen ayın büyük bölümünde konum olarak Güneş’e yakın bulunacağından gözlenmesi mümkün olmayacak. Ayın son haftası Güneş’in doğusuna geçmeye başlayan gezegenin tekrar günbatımında gözlenebilir olması için gelecek yılı beklemek gerekecek.

Venüs: Yılın son günlerinde konum olarak gökyüzünde Güneş’e yaklaşmasını sürdürecek gezegen, sabahları gündoğumundan önce doğu ufkunda yine de kolayca gözlenebilecek kadar parlak olacak. Ayın son haftası gündoğumundan önce bir saate varan sürelerle doğu ufkunda görülebilecek.

Mars: Gözlem süresi kısalmaya devam edecek gezegen yine de günbatımından itibaren gecenin büyük bölümünde gökyüzünde kalacak. Parlaklığı azalmaya devam edecek gezegen ayın sonuna doğru günbatımında gökyüzünün güney-doğu bölgesinde iyice yükselmiş olacak.

Jüpiter: Bu ay gezegenin gözlenebilmesi için son şans. Günbatımında Satürn ile birlikte batı ufkuna yakın görünecek ve hala parlak olan gezegen ayın ilk haftasında iki saat kadar gökyüzünde kalacak. Özellikle 21 ve 22 Aralık tarihlerinde günbatımından sonra batı ufkunda adeta Satürn’e değecek gibi yakın görünecek. Gökyüzü fotoğrafçıları bu fırsatı iyi değerlendireceklerdir.

Satürn: Günbatımında batı ufkunda Jüpiter ile birlikte iyice alçalacak gezegenin görülebilmesi için son fırsat olacak. Günler ilerledikçe gözlem süresi iyice kısalacak gezegenin parlaklığı da azalmaya devam edecek. Ayın sonuna doğru özellikle 21 ve 22 Aralık’ta batı ufkunda parlak Jüpiter ile yakınlaşması görülmeye değer.




Bu Ayki Önemli Gök Olayları Nelerdir?


1 Aralık: Merkür Yay burcuna geçiyor. 21 Aralık tarihine kadar Yay’da olacak. Merkür Yay burcunda zararlı konumdadır. Aşırı iyimserlik haliyle mantıksal ve rasyonel düşünmekte zorluk yaşatabilir. Yükseköğretim, din, felsefe , yargı ve yabancı kültür konuları gündemde olabilir.


7 Aralık: Pallas Kova burcuna geçiyor. Saat 15.12’de. Zeka, bilgelik, sanat, strateji, ilham ve barış temalarını içeren Pallas Athena, Kova’ya geçmesiyle birlikte 21 Aralık’ta Kova burcunda gerçekleşecek Satürn-Jüpiter kavuşumu Sahipkıran’la birlikte sıra dışı, çığır açabilecek, ileri görüşlü, dahi, gerçek bir liderin doğacağının ayak sesleridir.


12 Aralık: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (361.775 km) olacak.

Ay Akrep burcunda ilerlerken hislerin, dürtülerin yoğun olacağı, 6.hissin ve durugörünün çok olacağı, gerçeği arama konusunda gizli olanı keşfedileceği; bunun yanında Akrep burcunun gölge yönleri olan nefret, kıskançlık, ölüm isteği gibi aşırı duyguların da hissedilebileceği bir gün olacak. Güç savaşlarına girmeden, irade ve kontrolü elimizden bırakmamamız gerekir.


12 Aralık: Venüs ve Ay birbirine yakın konumda olacak. Saat 23.58’de 26 derece Akrep burcunda tam kavuşum halinde olacak. Evlilik asteroidi olan Juno dahil Mars, Jüpiter, Satürn gibi hem kişisel hem de kollektif gezegenleri ile çok olumlu açıları olan bu kavuşumla, özellikle sosyal medya gibi iletişim yoluyla gelen sürpriz ve kadersel ilişki başlangıçları olabilir.


14 Aralık: Yeniay, Yay burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması yazımız için takipte kalın!


15 Aralık: Venüs Yay burcuna geçiyor. 8 Ocak 2021’e kadar Venüs bu konumda, ilişki kurmaya açık, iyimser ve neşelidir. Ateş elementinde olduğu için özellikle bekar olanlar hızlıca ilişkiye başlama eğiliminde olabilir. İlişkisi olan ve evli olan çiftler ise, eşlerinize pahalı, lüks eşya alma eğiliminde olabilirsiniz.

15 Aralık: Şiron (Chiron) Koç burcundaki retrosu durağan (S) pozisyonuna gelecek ve 2 gün zorlanmalar uç noktaya gelebilir. Koç burcu hangi evinize geliyorsa, o konularla ilgili sert mücadelelere girip, şifalanabilirsiniz. 17 Aralık’ta ileri hareketine başlıyor. Böylelikle 10 Temmuz’dan beri duran, aksayan, mücadele edilen ve acı veren durumlar çözüme kavuşmaya başlayacak.


17 Aralık: Jüpiter, Satürn ve Ay birbirine yakın konumlarda olacak. Ruh halimiz depresif, olaylara karşı aşırı inatçı olabiliriz. Özellikle ikili ilişkiler ve evlilikte takıntılı ruh haline girebiliriz. Duygularımızı kontrol edip mantıklı hareket etmekte fayda var.

17 Aralık: Satürn Kova burcuna geçiyor. 7 Mart 2023’e kadar Kova burcunda olacak ve yeni, modern, özgürlükçü, hümanist bir düzenle birlikte bilim ve teknoloji alanında hızla ilerleme görülebilir. Herkesin farklılığını saygı duyulduğu takdirde bu dönemi daha az acılı atlatabiliriz.


18 Aralık: Saat 20.25’te Juno Yay burcuna geçiyor. 14 Kasım 2021’e kadar Yay burcunda kalacak olan Juno, yabacılarla evlilik oranları yükselebilir. Felsefe, din, yükseköğretim konuları gündemde olacak. Evliliklerde eşitlik kavramı sorgulanabilir. Pek çok evlilik bitme noktasına gelirken, özellikle Güneş’i ve Venüs’ü Yay olanların evlilik gündem maddeleri arasında olabilir.


19 Aralık: Jüpiter Kova burcuna geçiyor. 29 Aralık 2021’e kadar Kova burcunda hareket edecek olan Jüpiter, tarafsızlık, eşitlik, özgürlük duygularını insancıl bir düzen için kullanması yönünde etki edecektir. İfade özgürlüğü vurgusu bu dönem gündem maddeleri arasında olabilir. Başkaldırı ve isyan noktasına gelmeden, düşünce ve isteklerin soğukkanlılıkla ifade edilmesi bunun da eleştiriye açık bir şekilde dinlenip yaptırıma gidilmesi gerekir.


20 Aralık: Merkür Oğlak burcuna geçiyor. 8 Ocak’a kadar Oğlak burcunda olacak olan Merkür, gerçekçi, sorumluluk sahibi, disiplinli çalışma ortamlarını sever. Olumsuz özellikleri olan karamsar, kurnaz, maddi ihtiraslı, katı, kontrolcü ve dar görüşlü yanlarını da göz ardı etmeden bitirmek istediğimiz gündem maddeleriniz varsa yoğunlaşmak için uygun zamanlar.


21 Aralık: Jüpiter ve Satürn birbirine çok yakın konumda. Sahibkıran denilen 40 yılda bir olan bu özel kombinasyon (Jüpiter-Satürn birleşmesi) 615 yıl önce, 15 Ocak 1405 yılında yine Kova burcunda gerçekleşti. Yeni dünya düzeni yazımız için takipte kalın!

21 Aralık: Doğum gününüz kutlu olsun Oğlak’lar. Güneş Oğlak burcuna geçiyor.


23 Aralık: Mars, Uranüs ve Ay birbirine yakın konumlarda olacak. Beklenmedik duygusal ataklar, bastırılmış öfke patlamaları yaşanabilir. Sağlığımıza dikkat etmemiz gereken bir dönem.


24 Aralık: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (405.010 km) olacak. 01.50-13.55 saatleri arası Ay boşlukta olacağı için bu saatler arasında hiçbir yeni girişimde bulunmadan, kendimize vakit ayırabiliriz.


30 Aralık: Dolunay. Yengeç burcunda gerçekleşecek olan dolunay yazısı için takipte kalın!


Kaynak:

Tübitak 2020 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Astroloji ve Oğuzhan Ceyhan Akademi Ders Notları

Astroloji Dersleri, B.İlhan.

Asteroidlerin Büyülü Dünyası, S. Eriçdem



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page