top of page

21 Haziran 2020- Parçalı Güneş Tutulması

Yaz Gündönümünün yani en uzun gündüz, en kısa gecenin olduğu gün, 137 Saros Döngüsüne ait Güneş tutulması; 0 derecede, Öncü Burç olan Yengeç burcunda sabah saat saatlerinde gerçekleşecek.


10 Haziran 2002’de yaşanan Güneş tutulmasındaki aynı Saros döngüsünde olacağı için, o dönemki benzer etkilerin görüleceği, karmik döngülerin yaşanacağı ve eski bir devrin kapanıp yeni bir devrin başlayacağı bir dönem bizleri bekliyor. 2002’deki gündem konuları sizin için hangileriyse, yine benzer gündemler ortaya çıkacak. Etkisi aralıklı olarak ortaya çıkacak. Ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!..



Foto: NASA


Astronomi ve gök gözlemcileri tarafından tutulmaların izlenebiliyor olması heyecan ve mutluluk kaynağı olsa da, astrolojik olarak tutulmaların gözlemlendiği yerlerde o tutulmanın etkisi daha çoktur. Örneğin, eğer ki tutulma açıları iyi değilse, yani olumsuz etkileri yoğun bir tutulma ise, Tutulma sırasındaki astrokartografi haritasında, görünen yerlerde yani tutulmanın gözlemlendiği yerlerdeki olumsuz etki de maalesef ki artış gözükür. Olumlu açısı varsa, tam tersi, olumlu etkisi daha fazla görülür.


Genel zaman ile 03.46-09.34 saatleri arasında gerçekleşecek bu tutulma ülkemizden de gözlenebilecek olan bu tutulma, Ay, Dünya'dan en uzak olduğunda ve Güneş’in tüm görünümünü engellemediğinde gerçekleşen parçalı Güneş tutulması şeklinde olacak. Bazı illere göre tutulmanın zamanları (Türkiye saati) aşağıdaki tablodan görülebilir. Ülkemiz bu tutulmanın merkez hattında olmadığından Güneş’in az bir kısmı Ay tarafından örtülecek. Bu tutulmanın merkez hattı Afrika, Arabistan, Hindistan, Çin ve Tayvan topraklarından geçecek.


Şunu not düşmekte fayda var, bu görsel gökyüzü şöleni için; güneş tutulması sırasında hiçbir zaman güneşe bakmayın! Güneşe bakmak tehlikelidir. Gözlerinize zarar verebilir.




Özellikle sosyal anlamda göç, mülteci gibi ayaklanmaların artacağı, arkadaş ve sosyal çevrede gerginliklerin artacağı sorumluluklar ve görevlerin, yasaların yerine getirilmemesi halinde karma sorunlarının açık olacağı bir tutulma.


TUTULMANIN ASTROLOJİK ETKİLERİ NELERDİR?


Güneş tutulmaları aynı zamanda yeniay zamanlarıdır, ama etkisi çok daha fazladır. Başlangıç enerjisi ile birlikte hem Öncü Burç olan ve 0 derece Yengeç’te hem de Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum halinde gerçekleşecek olan bu Güneş tutulmasına, kişisel gezegenlerden Merkür ve Venüs ile birlikte Satürn, Jüpiter ve Plüton Retroları da eşlik ediyor. Bu da demek oluyor ki, hem toplumsal hem de kişisel konularda yepyeni başlangıçlar meydana gelecektir.


Göçmenler, hümanizm, kişisel hak ve özgürlükler, toplumsal ve sosyal konular, yeni bir dünya düzenine geçiş gibi temaların gündemde olacağı bir dönem bizleri bekliyor.

Retro halindeki Merkür de bu tutulma esnasında yanlış anlaşılmalar, güvenlik sorunları, ev/aile konularında zorlanmalar, vatan sınır bütünlüğü konuları gündemde olacaktır.


Güneş-Mars karesi, bu tutulmanın en olumsuz açılarından biri. Agresif ve yıkıcı bir enerji ile sosyal konular, iç savaş, ev-aile ve güvenlik konularının tetikleneceği bu tutulmada; sabretmeli, gereksiz tartışma ve kırıcı konuşmalardan uzak durmalı, bir işe başlamadan önce her açıdan değerlendirmeliyiz. Neptün’ün retroya gireceği 24 Haziran öncesinde gerçekleşen tutulmada, Mars-Neptün kavuşumu da etkili olacak. Flörtler, hobiler ve çocuk konularında amaçsızca sürüklenmek, aldanmak, aldatmak, hayallerin yıkılması söz konusu olabilir.


Bu dönemde, alkol ve uyuşturucudan uzak durup, fakir ve yoksullara yardım etmeli, gönüllü hayır işlerine kendimizi vermeli, birlikteliğin gücüne inanarak birlikte özverili bir şekilde işler ortaya koymalıyız.


Sağlıkla ilgili olumsuz gelişmeler yaşanabilir. Özellikle Covid-19’un bir belirtisi ateş olduğu için, Güneş-Mars karesi ile de bu tetiklenip, vaka sayılarında artış yaşanabilir. Güneş-Satürn 150’liği ile örneğin yanlış tedavi ya da medikal cihazların bozulması gibi sağlık konularında ani gelişen olumsuz olaylar yaşanabilir.


Sağlam temeli olmayan evliliklerde içe dönüş, evliliğindeki güven sorunları ve eksiklikler konusuna yoğunlaşma ve devamında yıkımla birlikte gelecek olan olumlu gelişmeler söz konusu olabilir.


YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE GÜNEŞ TUTULMASI ETKİLERİ


Bu tutulmadan en çok Yengeç, Oğlak, ikincil olarak da Koç ve Terazi’ler etkilenecek. Unutmayın ki, buradaki etkiler genel olup, her kişinin haritasında farklılık gösterecektir.



Yükselen Burcu Koç Olanlar: Sizin ev, aile konularında başka bir yere taşınma, evde bir yenilenme gibi yeni başlangıçların yaşanacağı gayrimenkul konularında gündemlerin olacağı bir dönem. Sosyal hayatınızda, arkadaş çevrenizde gereksiz büyütülen ani gelişmeler yaşanabilir. İç dünyanızdaki agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Alkol ve uyuşturucu gibi maddelerle rahatlamaya çalışmak yerine, doğa yürüyüşleri, nefes terapileri gibi iç dünyanızı zenginleştirmeye çalışmak sizi iyi gelecektir.

Yükselen Burcu Boğa Olanlar: Sizin iletişim, kardeşler, komşular, yakın akrabalar konusunda yeni başlangıçların yaşanacağı bir dönem. Kısa yolculuklar gerçekleştirebilir, yepyeni bir iletişim kanalıyla yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Kariyer ve iş hayatında gereksiz büyütülen ani gelişmeler yaşanabilir. İç dünyanızdaki agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Alkol ve uyuşturucu gibi maddelerle rahatlamaya çalışmak yerine, doğa yürüyüşleri, nefes terapileri gibi iç dünyanızı zenginleştirmeye çalışmak sizi iyi gelecektir.

Yükselen Burcu İkizler Olanlar: Maddi konularda yeni başlangıçlar yaşanacağı bir dönem. Gelir kaynaklarınızda değişiklikler meydana gelecektir. Merkür’ün yine para evinizde retroda olduğu bu dönemde yeni atılımlarda bulunmamak yararınıza olur. Yabancı kültür, felsefe ve dini konularda gereksiz büyütülen ani gelişmeler yaşanabilir. Arkadaş çevrenizde ve sosyal hayatınızda sinirlerinizin gergin olacağı, pek çok yanlış anlaşılmaların olacağı bir dönem. Dinleyerek, yargılamadan hareket etmekte fayda var.

Yükselen Burcu Yengeç Olanlar: Bu tutulmada en çok etkilenecek olan burç, sizsiniz. Kendinizde kişisel olarak deneyimleyeceğiniz yepyeni başlangıçlara hazır mısınız? Artık eskisi gibi olmayacaksınız. Bunu en derinden hissedecek olan sizlersiniz. Kayıplarla, iş hayatındaki zorluklarla kısacası pek çok alanda zorlanacağınız bir dönem sizleri bekliyor. Değişim elbette ki acıdır. Ama küllerinden yeniden doğan Anka kuşu gibi olacaksınız. Sabrınızı koruyun.

Yükselen Burcu Aslan Olanlar: İç dünyanızda yepyeni algıların ortaya çıktığı, rüyalarınızda derinleşmelerin yaşanacağı, spiritüel anlamda değişeceğiniz bir dönem. Sağlık ve ikili ilişkiler gibi konularda gereksiz büyütülen ani gelişmeler yaşanabilir. Yabancı kültür, felsefe ve dini konularda agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin.

Yükselen Burcu Başak Olanlar: Arkadaş çevreniz, sosyal hayatınızda yeni başlangıçlar yaşanacağı bir dönem. Yeni arkadaşlıklar edinebilir, farklı sosyal çevrelerde kendinizi bulabilirsiniz. Flörtler, hobiler ve çocuklarla ilgili konularda sorumluluklarınızı yerine getirmeli, konularda gereksiz büyütülen ani gelişmeler yaşandığında sakinliğinizi korumaya devam etmelisiniz. Evlilik ve ikili ilişkilerde agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Zaten sağlam temeli olmayan bir evliliğin içindeyseniz, yepyeni başlangıçlar size yılsonuna kadar gelmeye başlayacaktır.

Yükselen Burcu Terazi Olanlar: İş ve kariyer hayatında yeni başlangıçlar yaşanacağı bir dönem. İş hayatınızda farklı bir pozisyona gelebilir, iş değiştirebilir ya da bambaşka bir sektörde kendinizi bulabilirsiniz. Bu tutulma sizin kariyer hayatınızda değişiklikler meydana getirecek. Sağlığınıza önem vermeniz gereken bu dönemde, bağışıklık sisteminizin kuvvetli olduğuna emin olun. Ev ve aile konularında gereksiz büyütülen ani gelişmeler yaşandığında sakinliğinizi korumaya çalışın.

Yükselen Burcu Akrep Olanlar: Miras, ölüm gibi konularda yeni başlangıçları yaşayacağınız; krizle birlikte dönüşümlerinizin olacağı bir tutulma. Ameliyat, kaza gibi gündemler yaşayabilirsiniz. Özellikle ailenizin sağlık kontrollerinizi yaptırmayı unutmayın. Flörtler, hobiler ve çocuklarla ilgili konularda agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. İletişim, kardeşler, komşular, yakın akrabalar konusunda ani gelişmeler yaşandığında sakinliğinizi korumaya çalışın.

Yükselen Burcu Yay Olanlar: Evlilik, ikili ilişkiler, ortaklıklar konusunda yeni başlangıçları yaşayacağınız bir dönem. Sağlam temeli olmayan bir evliliğiniz varsa, yıkımla birlikte yepyeni başlangıçlar size yılsonuna kadar gelmeye başlayacaktır. Ev, aile konularında agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Maddi konularda zorlanacağınız, paranızın nasıl harcandığını pek de kontrol edebileceğiniz bir dönem değil. Bu dönemde yeni girişimlerde bulunmayın.

Yükselen Burcu Oğlak Olanlar: Bu tutulmayla birlikte sizin evlilik, ikili ilişkiler, ortaklıklar konusunda yeni başlangıçları yaşayacağınız bir dönem. Kişisel anlamda kendinizi ifade etmede sorunlar yaşayıp, aşırı sorumluluğun altına girme gibi sorumluluk konusunda sıkıntılar yaşayacağınız bir dönem. Bu durumda, iletişimde agresifliğin, kafa karışıklığının sizi ele geçirmesine izin vermeyin.

Yükselen Burcu Kova Olanlar: Flört, hobiler, çocuklar evinde yepyeni başlangıçlara hazır mısınız? Marjinal olsanız da, kendi kalıplarınızın dışına çıkmayı pek sevmediğiniz halde, çıkacak, yapamam dediklerinizi yapacaksınız. İç dünyanızda yoğunlaşmaların olduğu, rüyalarınızda derinleşmelerin yaşanacağı, spiritüel anlamda sizi zorlayan bir dönem aynı zamanda. Geçmiş düşmanlarınız ortaya çıkabilir. Maddi konularda aldanmalar yaşanabilir. Agresif karar vermeyin. İyice düşünerek harcamalarınızı gerçekleştirin.

Yükselen Burcu Balık Olanlar: Ev, aile konularında yeni başlangıçların yaşanacağı bir dönem. Yeni bir yere taşınabilir, evinizde değişiklikler meydana gelebilir. Güvende olma ihtiyacı bu dönem artacaktır. Kendinizle ilgili karar verirken iyice düşünmeli, agresiflikten uzak, mantıklıca kararlar almalısınız. Arkadaş ve sosyal çevrenizde zorlanmalar yaşanabilir.

Kaynak:

Tübitak Bilim ve Teknik Dergisi, 2020 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Astroloji, Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü, Ders notları

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page