top of page

2021 Yılının Ön Gösterimi-Nisan 2021

Güncelleme tarihi: 15 Nis 2021

2021 yılının genel hatlarıyla ön gösterimi, bu ay gerçekleşecek göksel konumlardan ortaya koyulacak. Bu yılki ilk tutulma olan 26 Mayıs’taki Tam Ay Tutulması’nın ayak seslerini de bu ay yaşayacağız.





Merkür: Gökyüzünde Güneş’e yaklaşmaya devam eden gezegen, ayın ortalarına doğru Güneş’in doğusuna geçiyor ve parlaklığı artıyor. Ayın son birkaç günü ideal gözlem koşullarında ve gün batımından hemen sonra parlak Venüs’ün üzerinde kısa sürelerle görülebilecek.

Venüs: Ay boyunca gökyüzünde Güneş’ten ayrılığını doğu yönünde artırmaya devam eden gezegen, ayın sın haftası çok kısa sürelerle gün batımından hemen sonra batı ufkunda parlak bir şekilde gözlenebilir. Gezegene Merkür ve ancak teleskopla ayırt edilebilecek Uranüs eşlik ediyor.

Mars: Boğa (Taurus) Takımyıldızı’ndaki kızıl gezegenin gözlem süresi hafifçe azalmaya devam etse de ay boyunca gece yarısına kadar gökyüzünde. 17 Nisan akşamı Ay ile oldukça yakın görünecek. Ayın son haftası ise gece yarısına varmadan batmaya başlayacak.

Jüpiter: Ufuktan fazla yükselmeyen gezegen Güneş’ten yaklaşık iki saat önce doğudan yükseliyor. Ay sonuna doğru yavaş yavaş Oğlak (Capricornus) Takımyıldızı’ndan ayrılmaya başlayacak ve parlaklığı da hafifçe artacak. Ay sonunda iki saat geçen sürelerle gökyüzünde kalmaya başlayacak.

Satürn: Gözlem süresi yavaş yavaş artan halkalı gezegen, gün doğumundan önce iki saati geçen sürelerle ay boyunca doğuda gözlenebilecek. 6 ve 7 Nisan sabahı parlak Jüpiter ve Ay ile yakın görünecek ve gün doğumuna kadar gözlenecek.


Gök Olayları

Bu ayki gezegen ve asteroidlerin konumları ve etkileri ise şöyle:


4 Nisan: Merkür Balık burcundan Koç burcuna geçiyor. 19 Nisan’a kadar hızlı, girişimci ve meydan okuyucu düşünce ve iletişim kurma şeklimiz olacaktır. Yalnız yeni atılımlara, yeni başlangıçlara başlarken iletişim dilimizin agresif ve kırıcı olmamasına dikkat etmemiz gereken bir dönem. Aynı zamanda düşünmeden hızlı karar vermemeye, sabırsızca ve inat ederek bir fikrin peşinden gitmemeye de dikkat etmeliyiz. Kendi isteklerinizi düşünüp karar vermeden önce de farklı fikirleri dinlemek, soru sormak, araştırmak; sonrasında karar vermek gerekir bu dönemde.


6 Nisan: Venüs ve Mars’ın olumlu açısı ile ikili ilişki ve birlikteliklerde aşk dolu bir gün olmasına rağmen takıntı, kıskançlık, aşırı şehvet, bağımlılık ve düşük enerjili olma gibi durumlara da dikkat etmeliyiz. 14 Aralık 2020 Güneş Tutulması etkisiyle başlayan bir tanışma, kadersel bir ilişkiye dönebilir bu dönem.

Ay-Satürn kavuşumu ile de duygularımıza hakim olup, özdenetimi elden bırakmamamız gereken bir gün. Duygusal olarak da kendimizi kısıtlanmış hissedebiliriz. Sosyal sorumluluk projeleri ya da yardıma muhtaçlara yardım konusunda her zaman harekete geçebiliriz elbette ama bugün gökyüzü bizi destekleyen pozisyonda.


7 Nisan: Ay, Jüpiter ve Satürn gün doğumundan önce doğuda birbirlerine yakın görünümde olacak. Duygularımızı ifade etmede sorunlar ya da aşırı abartma durumları, şansımızın yaver gitmediği bir gün olabilir.

Bugün aynı zamanda saat 10.01’de Güneş-Ceres kavuşumu meydana gelecek. Venüs’le de 3 orb kavuşum halinde olacak bu günde, baba tarafındaki akrabalarımızla bir araya gelebilir, aile yemekleri yenilebilir.


10 Nisan: Venüs-Eris kavuşumu saat 02.02’de gerçekleşecek. Özellikle kadınlardan gelecek fitne, fesatlık gibi durumlara karşı dikkat edelim. Tartışmalar ve fikir ayrılıkları söz konusu olabilir, sakin kalmak ve durumları iyi analiz ettikten sonra harekete geçmek önemli.


12 Nisan: Saat 05.30’da 22 derece Koç burcunda Yeniay gerçekleşecek. Plütonik etkilere sahip olacak bu sert yeniayın etkileri için takipte kalın!

Bugün aynı zamanda Mars-Juno karşıtlığı tetiklenecek. Juno’nun “S” Durağan pozisyonda olması ve Retro hareketine başlayacak olması, kadersel tanışmalar tetikleneceği gibi gelen bu kişiler karma sorunları neticesinde gelenlerdir. Dikkat etmekte fayda var. Juno’nun göksel konumundan dolayı 4 Ağustos’a kadar ilişkilerde aldatılma ve kandırılma eğilimleri, kıskançlık ve ikili ilişkilerde haksızlıklar da ortaya çıkacaktır.


13 Nisan: Güneş-Eris kavuşumu gerçekleşecek. Aynı zamanda Ay-Uranüs kavuşumu olacak. Erkeklerden ve/veya otorite figüründe insanlardan gelecek fitne, fesatlık gibi ayrıştırma durumlarına karşı dikkat edelim. Çılgın, sıradışı tavırlar sergilenebilir ve isyan duygusunu ön plana çıkması söz konusu olabilir. Ego kontrolümüzü kontrol edip, manipüle olmaması için üçüncü kişilerden gelen yorum ve eleştirilere karşı mantığımızı kullanarak düşünüp hareket etmekte fayda var.


14 Nisan: Ay Dünya’ya en uzak konumunda (406.100 km)

Mars-Plüton 150’liği ile 14 Nisan-21 Nisan arası nereden geldiğini göremediğimiz kazalara açık olan bir dönem olacak. Trafik dahil ev ve iş yeri kazalarına karşı dikkat etmeli, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına, trafik kurallarına daha özenle uymamız gereken bir dönem. Jüpiter’in koruyucu açısı olmasına karşın, dikkat etmekte fayda var.


15 Nisan: Venüs yöneticisi Boğa burcuna geçiyor.


16 Nisan: Güneş Plüton karesi kesinleşecek. Bu dönemki çekişmeler netlik kazanıp ortaya serilecek. Manipülatif olaylara karşı dikkat etmekte fayda var.


17 Nisan: Ay ve Mars birbirlerine çok yakın görünümde olacak; saat 15.08’de kavuşum halinde olacak. Mars-Jüpiter üçgen açısı ile girişimlerimiz destekleyici bir konumda olacak. Ancak Plüton’un Ay ve Mars ile 150’lik açısı ile duygusal manipülasyonlar, takıntılar ve acımasız davranışlar söz konusu olabilir. 14 Nisan’dan beri başlayan etki, 21 Nisan’a kadar devam edecek.


18 Nisan: Merkür ile Plüton arasındaki kare açı keskinleşecek. Düşünce ve iletişimde takıntılar, güç savaşları, stratejik ve taktik düşünmelerle dönüşüm meydana gelebilir bu dönem. Sırlar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Aşırı şüpheci olmamak da önemli. 14 Nisan’da başlayan bu etki, 22 Nisan’a kadar devam edecek.

19 Nisan: Merkür Boğa burcuna geçecek. İstikrarlı ve reel fikirleri ortaya koyacağımız bu dönemin detayları için takipte kalın.


20 Nisan: Güneş Boğa burcuna geçerken, saat 18.20’de Mars-Psyche kavuşumu olacak. Yaralı duygular, bilinçaltındaki saklanan duygular öfkeyle dışa vurulabilir. Özellikle erkeklerin duygu ve kırgınlıklarını öfke ve kavga ile gösterebilir. Bencilce ve öfkeyle kırgınlıklarımızı dile getirmememiz önemli.


22 Nisan: Hanuman Aslan burcuna geçecek. 11 Ağustos’a kadar doğum haritalarınızda Aslan burcuna hangi eviniz düşüyorsa, o evin gündem konularında destek göreceğiniz bir dönem olacak.


23 Nisan: Mars Yengeç burcuna geçecek. Ev ve aile, barınma ile ilgili gündemlerin tetikleneceği Mars Yengeç burcunda etkileri için takipte kalın.

Bugün aynı zamanda Venüs-Uranüs kavuşumu keskinleşiyor. Ekonomik belirsizlikler, sevgi ve ikili ilişkilerde dengesizlikler, ani başlayıp biten ilişkiler, bağlanma zorlukları, özgürlüğünü gözeterek değer yargılarında sapmalar ve tuhaf zevklerin ortaya çıkacağı bu dönemde maddi kaynak ve yatırımlarımıza dikkat etmeli, sevgi konularında aşırılıklara kaçmamalıyız. 16 Nisan’da başlayan etki, 29 Nisan’a kadar devam edecek.


24 Nisan: Merkür-Uranüs kavuşumu ile beklenmedik, sıradışı haberler alabilir, teknoloji ve bilimle ilgili haberler duyabilir, bu alanda fikirler geliştirebilir ve yeni proje başlangıçları yapabiliriz. Ancak Hamal Sabit Yıldızı etkisi altında olduğu için, şiddet eğilimlerine, iletişimle başlayan kavgalara ve toprak kaymasına dikkat etmeliyiz.


25 Nisan: Venüs ve Satürn karesi bugün kesinleşecek. İlişki, para ve kişisel değer yargıları ile gelişmeler kısıtlanabilir. Maddi sıkıntılar, kıtlık duygusu, değersizlik ve sevgide yetersizlik gibi durumlar yaşanabilir. Ekonomi ve ilişkiler sınava tabii tutulabilir. 19 Nisan’da başlayan bu etki, 1 Mayıs’a kadar devam edecek.


26 Nisan: Psyche Yengeç Burcuna geçecek ve 15 Temmuz’a kadar Yengeç burcunda olacak. Ay’la birlikte ruhun ve bilinçaltının derinliklerini gösterdiği gibi mitolojide Eros ile birlikte incelendiğinde ise aşk, kıskançlık ve kavuşma temalarını da barındırır. Ay’ın yönetici gezegeni ve bir su grubu olan Yengeç’e geçmesiyle birlikte, aşırı hassas bir ruh hali içinde olabilir, sezgi ve duygularımız artabilir. Ev, aile konularında anlayış, aidiyet duygusu ve beslenme temalarının artacağı bir dönem. Aynı zamanda çocukluktan kalan travmalar ortaya çıkabilir. Erkeklerde kadınların ruhunu anlayan bir dönem aynı zamanda.

Bugün aynı zamanda Merkür ve Venüs kavuşumda, güzel haberler duyabilir, konuşarak duyguları ifade ederek yeni ilişki başlangıçları meydana gelebilir.


27 Nisan: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (357.400 km) olacak. Aynı zamanda 7 derece Akrep burcunda dolunay meydana gelecek. Maddi konular ve ekonomi ile ilgili dönüşümlerin etkilerini göreceğimiz bu dolunayın etkisi için takipte kalın!

Bugün aynı zamanda Plüton retrosu başlayacak ve 8 Ekim’e kadar Oğlak burcunda Retro hareketine devam edecek. Korkular ve takıntılar su yüzüne çıkacak, gizli kapaklı işler, saklanan gerçekler, skandallar ortaya çıkacaktır. Bu dönemde yaşanan olayların benzeri 29 Nisan 2022’de, 1 Mayıs 2023’te ve 2 Eylül 2024’teki Oğlak burcundaki son Retro hareketi ile tekrar yaşanacak ve sonlanacak; Plüton’un Kova’ya geçişiyle birlikte bir devir kapanacak. 2023 ve 2024’lerdeki salınım hareketleri olacağı için noktalar tam anlamıyla konması 2025’i bulacaktır.


30 Nisan: Güneş-Uranüs kavuşumu keskinleşirken, Hamal Sabit Yıldızı etkisinde olacak ve “beklenmeyeni bekle” dediğimiz bir dönem. Aniden değişebilen, istikrarsız olaylarla karşılaşıp, isyankar ve ukala bir tavır içinde olacağımız bir dönem. Ekonomik dengesizlikler yaşanırken, Ege denizi kaynaklı depremler yaşanabilir. 21 Nisan’da başlayan bu etki, 10 Mayıs’a kadar devam edecek.



Kaynak:

Tübitak 2021 Gök Olayları Yıllığı

Dharma Karma ve Oğuzhan Ceyhan ile Zümrüd-ü Anka Yoldaşlığı Ders Notları

Asteroidlerin Büyülü Dünyası, S.Eriçdem

Astroloji Dersleri, B.İlhan



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page