top of page

2021 Yılı: “Değişmeyen Tek Şey, Değişimdir”

Uranüs, teknoloji, mühendislik, bağımsızlık ve özgürlük konularıyla birlikte, uçaklar, beklenmedik hava olaylarını da temsil eder. Boğa burcunda; toprak elementinde olmasıyla da yerkabuğunda meydana gelecek değişimleri, depremleri ifade eder.





2021 yılında Uranüs Boğa burcunda iken, Kova burcunda olan Jüpiter ve Satürn ile iki önemli, sarsıcı açısı vardır. Bu yılki gündem maddelerine etki edecek olan bu dev gezegenlerin açıları ile değişime zorlanarak, daha hümanist, insancıl ve özgürlükçü dünyaya adım atacağız.


1- Uranüs - Jüpiter Karesi

16 Aralık 2020’de başlayan Uranüs-Jüpiter Karesi başladı 18 Ocak 2021’de tam kare açıda olacak ve 18 Şubat 2021’e kadar devam edecek. Uranüs Jüpiter karesi ile dini ve felsefi anlaşmazlıklar, isyan, sosyal değerlerin yeniden yapılanması, tuhaflıkların çoğalması, isyan gibi konular tetiklenecektir.


18 Ocak 2021’deki tam karede etkilenecek bölgeler: Brezilya’nın orta kesimi, Avusturalya’nın iç kesimi, Japonya’nın Kawasaki bölgesi, Çin ve Rusya’nın doğu kısmında deprem hareketlerinde artış beklenmektedir.


2- Uranüs - Satürn Karesi

10 Aralık 2020’de başlayan Uranüs-Satürn Karesi, 17 Şubat 2021’de tam kare açıda olacak ve önce 11 Eylül 2021’e kadar devam edecek. Daha sonra ise Uranüs’ün ve Satürn’ün geri hareketi ile salınım göstermesi ile 25 Eylül 2021-26 Şubat 2022 tekrar kare açı durumunda olacaklar ve 14 Haziran 2021’de tekrar tam kare durumunda olacak. Satürn Uranüs karesi ile de özgürlüğün sınırlanması, otoriteyle anlaşamamak, baskı ve isyanların artması, eskiyle yeninin çatışması, zamansız başkaldırılar gündemde olacaktır.


17 Şubat 2021’deki tam karede etkilenecek bölgeler: Fransa’nın doğusu, ABD’nin doğu bölgesi, Çin’in orta bölgesi ve Rusya’nın doğusu, Cezayir, İspanya’nın batı kısmı.


14 Haziran 2021’deki tam karede etkilenecek bölgeler: İzmir ve İstanbul bölgeleri, Batı Almanya, İtalya’nın Kuzey bölgesi, ABD’nin doğusu, Ekvador ve Peru civarı, Tayland ve Malezya


24 Aralık 2021’deki tam karede etkilenecek bölgeler: Azerbaycan, İran’ın batısı, Suudi Arabistan, Doğu Avusturalya, Japonya-Tokyo civarı.


Satürn, Kronos yani zaman yöneticisidir. Bu 3 tarihlerde döngü başlar, tekrarlanır ve tamamlanır.


Bu yılın sonunda değişeceğiz, değişmeye zorlanacağız. M.Ö 535-475 yılları arasında Efes'de yaşamış olan filozof Herakleitos’un da dediği gibi “Her şey değişir. Değişmeyen tek şey değişimdir”.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page