top of page

2021'in Son İyicil Ayı-Eylül 2021

Çalışma, eğitim hayatıyla ilgili atılımların olacağı, sağlık konularında yeni yaptırımların geleceği bir ay olacak. Ekim’den itibaren yılsonuna kadar zorlu birkaç aydan önce bu ayın keyfini çıkarmaya bakın.





Merkür: Gezegenin Güneş’ten ayrılığı artmış olsa da, ufka yakınlığı sebebiyle ay boyunca görülmesi çok zor olacak. Yine de ideal hava koşullarında, yüksek bir gözlem yerinden ve gün batımından hemen sonra batı ufkuna yakın bir konumda el dürbünü yardımıyla görülme imkanı var.

Venüs: Gökyüzünde Güneş’ten ayrılığını daha da artıran gezegen yine de ufuktan fazla ulaşamıyor, dolayısıyla gözlem süresi bir saat civarında. Parlaklığını hafifçe artırmaya devam eden gezegen ay boyunca gün batımından sonra batı gökyüzünde etkileyici bir şekilde parlamaya devam edecek.

Mars: Geçtiğimiz ayın sonuna doğru gökyüzünde Güneş’e yaklaşmaya başlayan gezegenin bu hareketi devam edecek be bu ay görülmesi mümkün olmayacak.

Jüpiter: Gün batımında doğudan yükselmiş olan gezegen ulaşabileceği en yüksek parlaklıkta gün doğumundan iki saat öncesine kadar gökyüzünde kalacak. Günler ilerledikçe daha erken doğmaya başlayacak ve ay boyunca Oğlak (Capricornus) Takımyıldızı’nda gözlenebilecek.

Satürn: Gözlem süresi yavaş yavaş kısalmaya başlayan gezegen gün batımında daha parlak Jüpiter ile doğudan yükselecek. 17 Eylül akşamı Ay ve Jüpiter ile yakın görünmesi, gökyüzü fotoğrafçılarının ilgisini çekebilir. Günler ilerledikçe daha erken doğmaya başlayan gezegen ayın son günlerinde artık gece yarısından yaklaşık bir saat sonra batmaya başlayacak


Bu Ayki Önemli Gök Olayları

1 Eylül: Ay-Betelgeuse sabit yıldızı kavuşumu olacak. Ancak Merkür ile kare açıda olduğu için, girişimde bulunurken, cesaret gerektiren atılımlar gerçekleştirirken dikkat etmekte fayda var. Dürtüsel hareket etmememiz önemli.

2 Eylül: 22 Ağustos’ta başlayan Mars-Neptün karşıtlığı bugün keskinleşecek. 13 Eylül’e kadar devam edecek olan bu etki ile, yemek, tatlı gibi bağımlılıklar tetiklenebilir. Harekete geçmekte zorlanabilir, pasif kalınabilir ve manevi düşüncelerde çatışmalar yaşanabilir.

5 Eylül: Merkür ile Satürn arasında üçgen açı meydana gelecek. 31 Ağustos’ta etkisi başlayan ve 11 Eylül’e kadar devam edecek olan bu etki ile, sağlam, kalıcı temelli işlere başlamak için uygun bir dönem bizleri bekliyor olacak. Özellikle iletişim, bilim ve teknoloji, toplumsal konular, diplomasi ve sanatla ilgili kalıcı adımlar atabiliriz.

Venüs, bugün saat 15.42’de Spica sabit yıldızı ile kavuşacak. Aşk, para, maddi kaynaklar, özdeğer konularında şanslı bir gün olacak. Mavi bir aksesuar takmayı unutmayın!

6 Eylül: Venüs-Plüton karesi bugün kesinleşiyor. 31 Ağustos’ta başlayan bu etki, 12 Eylül’e kadar devam edecek. İlişkiler, maddi konular ile ilgili güç savaşları, kıskançlıklar, manipülasyonlar, bağımlılıklar ve açgözlü davranışlarda bulunma eğilimleri yüksek olacak.

Mars ile Plüton arasında da üçgen açı kesinleşecek. 26 Ağustos’ta başlayan bu etki, 17 Eylül’e kadar devam edecek. Dönüşümü sağlayan, hırslı, kuvvetli, cesaret gerektiren mücadelelere girme güdüsü artacak.

Bu dönemde Venüs-Plüton karesinin olumsuz etkilerini gözeterek, özellikle ilişkilerde, ortaklıklarda kalıcı dönüşümler sağlayabiliriz.

7 Eylül: Başak burcunda Uranüsyen bir Yeniay meydana gelecek. Detaylar için takipte kalın!

8 Eylül: Merkür Chiron (Şiron) karşıtlığı keskinleşecek. 2 Eylül’de etkisi başlayan bu etki, 15 Eylül’e kadar devam edecek. İletişimde, konuşmalarımızda çok daha özenli olmamız, karşımızdaki kişiyi kırıcı ifadelerde bulunmamamız gereken bir dönem. Baş, boyun bölgesinde bir sağlık probleminiz varsa, nüksedebilir; sonuçları yine bu dönem gelebilir.

10 Eylül: Ay ve Venüs gün batımından sonra batıya yakın görünümde olacak.

Venüs Akrep burcuna geçiş yapıyor. Detaylar için takipte kalın!

11 Eylül: Ay Dünya’ya en yakın konumunda (368.450 km) olacak.

14 Eylül: 6 Eylül’de etkisi başlayacak ve 23 Eylül’e kadar etkisi devam edecek olan Güneş-Neptün karşıtlığı bugün keskinleşecek. Kişisel benliğimizi ortaya koymakta, irademizi göstermekte zorlanabilir, kafa karışıklığımız artabilir, olmayacak hayaller peşinde koşabiliriz. Yeni girişimlerde bulunurken dikkat etmekte fayda var.

15 Eylül: Mars Terazi burcuna geçiş yapıyor. Detaylar için takipte kalın!

17 Eylül: Ay, Satürn ve Jüpiter birbirine yakın görünümde olacak.

Güneş-Plüton arasındaki üçgen açı kesinleşiyor. 8 Eylül’de başlayacak bu etki, 26 Eylül’e kadar devam edecek. Değişim için içsel gücümüz bize destek verecek, detaylı analizler yapabileceğimiz, yaratıcı gücümüzü kullanabileceğimiz, etkili ve lider olabileceğimiz bir dönem bizleri bekliyor.

18 Eylül: Ay ve Jüpiter Deneb Algedi sabit yıldızı üzerinde kavuşum halinde olacak. Duygularda abartıya kaçmadan, şanslı olabileceğimiz bir gün. Olayların, konuların çifter çifter geleceği bir gün olacak. Hygiea ile 150’lik kriz açısı yapması sebebiyle, sağlıkla ilgili konularda dikkat etmekte fayda var.

19 Eylül: Ay, Fomalhaut sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Düşüncelerimize, dileklerimize dikkat edelim. Ay-Mars 150’liği ile kazalara, duygularda öfke patlamalarına dikkat etmekte fayda var. Eyleme geçerken de dikkat etmekte fayda var.

Saat 23.40’tan sonra da Ay-Venüs üçgen açısı meydana gelecek. Aşk, sevgi ve maddi konularda olumlu gelişmeler yaşanabilir.

21 Eylül: Balık burcunda dolunay meydana gelecek. Detaylar için takipte kalın!

Bugün aynı zamanda 13 Eylül’den beri devam eden Merkür-Jüpiter üçgen açısı keskinleşiyor. 10 Ekim’e kadar devam edecek. Ancak 25 Eylül’den sonra Merkür geri hareketine başlayacağı için şanslı ve olumlu etkisi azalacaktır. İletişimde şanslı, yapıcı, eğitici ve olumlu gelişmeler, haberler alabiliriz. İlham verici bir dönem olacaktır.

22 Eylül: Sonbahar ılımı (Gece ve gündüz süreleri eşit). Güneş Terazi burcuna geçiş yapıyor. Doğum gününüz kutlu olsun denge, uyum ve diplomasiye önem veren sanatçı Terazi’ler!

23 Eylül: Venüs-Uranüs karşıtlığı ile ilişkilerde, maddi durumlarda ani değişimler, ayrılıklar, beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Özellikle bağlanma ve özgürlük temalarının çatışmaları, sadakatsizlikler yaşanabilir. Ani tanışmalar da yaşanabilir. Ancak Uranüs etkisi ile ilişki başlangıçları sağlam temelli olmayıp, yine bir Uranüs etkisi ile sonlanacaktır.

25 Eylül: Bu yılki son Merkür retrosu Terazi burcunda gerçekleşecek. 20 Ekim’e kadar sürecek olan Merkür retrosunun etkilerini öğrenmek için takipte kalın!

26 Eylül: Mars-Satürn üçgeni ile yapmak istediğiniz, güç almak istediğiniz konular, girişimler varsa gökyüzü sizden yana olacak. Üçgen açı kadar çok destek vermese de, kalıcı, sağlam, güçlü başlangıçlar, yapıcı faaliyetler yapabilirsiniz.

27 Eylül: Ay, Dünya’ya en uzak konumunda (404.650 km) olacak.

28 Eylül: Ay, Betelgeuse sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Ticari atılımlar, maddi birikimler için olumlu zamanlar. Başak erkeklerine yardımlar gelebilir.

29 Eylül: Ay, Sirius sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Bugünün nasıl geçtiğini iyi gözlemleyin, bir ay boyunca bu etkileri yaşayacaksınız.

Venüs-Neptün üçgeni Neptün’ün sisli haliyle aşk ilişkilerinde başınızı döndürecek, romantik gelişmeler yaşanabilir, maddi konularda yardımseverliğiniz artabilir.

30 Eylül: Güneş-Satürn üçgeni çalışırken kişiliğinizi ortaya koyabileceğiniz, sorumluluklarınızı kolayca üstlenebileceğiniz, üstleriniz ile iyi anlaşıp, destek bulabileceğiniz, ileriye yönelik fikirlerinizde ciddi kararlar alabilirsiniz.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page