top of page

14 Aralık 2020- Tam Güneş Tutulması

14 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 19.16’da Yay burcunun 23 derecesinde Tam Güneş Tutulması gerçekleşecek.



Az görülen fenomen tutulmalardan biri olup tam anlamlandırılamayan ama halkalı Güneş tutulmaları gibi de evlilikler verip ilişki gündemlerinin ortaya çıkacağını gösteren bir tutulmadır.


Ülkemizde gözlemlenmeyip, Güney Amerika’da; Şili, Güney Pasifik, Arjantin ve Güney Atlantik’te gözlemlenecek olan bu tutulma, özellikle Şili’de depremleri, Arjantin’de de ekonomik kaos ve rejim değişikliğini getirebilir.


Her Güneş Tutulması aynı zamanda Yeniay olduğu için yeni başlangıçları da beraberinde getirir.


Ras Alhague ve Lesath Sabit Yıldızlarının etkisi altında olacak olan bu Güneş tutulması, Neptün ile de kare açı yapmasıyla birleşince zehirlenmeler, asit kazaları, ilaçlar ve enfeksiyonlarla ilgili gelişmelerin olacağına işaret ediyor.


Din, ahlak, yükseköğrenim, felsefe ve etik konularında farkındalık yaratacak gündemler olacak.


Sağlık alanında yapıcı yeni başlangıçlar getirirken, iletişimsel problemler ve aldanma/aldatılma gibi gündemlerin de olacağına işaret ediyor. Özellikle covid aşıları ile ilgili alerjiler, yan etkiler gündemde olabilir.


Mars ile olumlu açısı olan bu tutulma ile isteklerimizi gerçekleştirebilecek gücü kendimizde bulabilir, atılgan, kararlı ve girişimci olabiliriz.


Satürn’ün zararlı 29 derecede; aneritik derecede olması ve Uranüs ile kare açı yapması; tutulmayla da 135’lik açı yapması sebebiyle toplumsal konularda beklenmedik gelişmelerin, kaosların yaşanabileceğini; Satürn’ün Kova burcuna geçişiyle özgürlük, eşitlik, toplum refahı gibi gündemler için toplumsal ayaklanmaların, baskıya karşı isyanların, otoriteyle ilgili sorunların, zamansız başkaldırıların ortaya çıkabileceğini gösteriyor.


2002 ve 2003 yıllarındaki gündem maddeleriniz nelerdi, bir düşünün. 142. Saros ailesinden olan bu tutulma 4 Aralık 2002’de gerçekleşen Güneş tutulması ile hayatımızda meydana gelen değişimlerin tamamlanacağına işaret ediyor. 142. Saros gündemleri ise; doğal afetler, toplumsal ayaklanmalardır.


Türkiye’nin 6. Evinde gerçekleşecek olan bu tutulma, sağlıkla ilgili gündemlerde halkın isyanını ve ilerleyen günlerde otoriteyle ilgili sorunları işaret ediyor.


Bu tutulmanın etkileri 14 Kasım 2020 ila 14 Ocak 2021 arası tam etkili olup, 15 Ocak 2022’de yeniden bu tutulmanın gündem maddeleri ortaya çıkacak ve döngü sona erecektir. Yani bu tutulma 2 yıl boyunca etkili olacaktır.


En çok etkilenecek burçlar arasında; Yay, Yengeç ve Oğlak’lar yer alacak.


Yükselen Burçlarına Göre Güneş Tutulmasının etkisi ise şöyle olacak:




Koç Burcu: 9. Evlerinde olacak tutulma ile yurtdışı, yükseköğretim gündemlerinde yeni başlangıçlar yaşanabilir. Dini ve felsefi yeni akımlara ilgi duyabilirsiniz. Sosyal ve arkadaş çevreleri de olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle arkadaş çevremizde dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Boğa Burcu: 8. Evlerinde olacak tutulma ile miras, eşinin ailesi, burslar ve ameliyatlarla ilgili gündemler yaşanabilir; yeni gelişmeler başlayabilir. Aynı zamanda iş ve kariyer alanlarında olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle kariyer hayatınızda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağınızı da gösteriyor.

İkizler Burcu: 7. Evlerinde olacak tutulma ile evlilik ve ikili ilişkilerde yeni başlangıçlar, yeni gelişmeler yaşanabilir. Bekar olanların yeni bir ilişkiye başlama olasılıkları mevcut. Aynı zamanda yurtdışı, yükseköğrenim, din ve felsefe alanlarında olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle yurtdışı, yükseköğrenim ve dini konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Yengeç Burcu: Tutulmadan en çok etkilenecek burçlar arasındadır. 6. Evlerinde olacak tutulma ile sağlık, günlük işlerle ilgili yeni başlangıçlar, yeni gelişmeler yaşanabilir. Aynı zamanda miras, burs ve ameliyatlarla ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Aslan Burcu: 5. Evlerinde olacak tutulma ile flört, hobi ve çocuklarla ilgili yeni başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda evlilik ve ikili ilişkilerinde ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Başak Burcu: 4. Evlerinde olacak tutulma ile ev ve aile konularında taşınma gibi yeni gündemler ortaya çıkabilir, yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda sağlık, günlük işler ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Terazi Burcu: 3. Evlerinde olacak tutulma ile iletişim, sosyal medyada yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Blog açma gibi bir fikriniz varsa, bu tutulma size yarayacaktır. Kardeş, akraba ve komşularla ilgili yeni gündem maddeleriniz olabilir. Aynı zamanda flört, çocuklar ve hobilerle ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Akrep Burcu: 2. Evlerinde olacak tutulma ile yeni gelir kaynakları elde edebilir, maddi olarak yeni başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda ev, aile ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Yay Burcu: Tutulmadan en çok etkilenecek burçtur. 1. Evlerinde sağlık, dış görünüş ile ilgili kişisel anlamda yeni başlangıçların ve değişimlerin yaşanacağı bir döneme giriyorsunuz. Stilinizi değiştirme, estetik operasyonları yaptırma gibi gündem maddeleriniz olabilir. Aynı zamanda iletişim, akrabalar, komşular ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.

Oğlak Burcu: Tutulmadan en çok etkilenecek burçlardan biri de sizsiniz. 12. Evlerinde olacak tutulma ile gizli düşmanların ortaya çıkacağı, spiritüel alanda yeni gelişmeler yaşayıp rüyaların haberci niteliği olduğu gündem maddeleri yaşayabilirler. Aynı zamanda maddi konular ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor. Özdeğerinizle ilgili farkındalıklar yaşayabilirsiniz.

Kova Burcu: 11. Evlerinde olacak tutulma ile sosyal hayatları ve çevreleri yenilebilir, yeni başlangıçlar yaşayabilirler. 2021 ile birlikte pek çok kollektif gezegenin burçlarına gelmesiyle birlikte yepyeni başlangıçlara hazır olmalılar. Aynı zamanda dış görünüş ve sağlığınızla ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle bu konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşanacağını da gösteriyor.

Balık Burcu: 10. Evlerinde olacak tutulma ile iş, kariyer hayatlarında yeni başlangıçlar, iş yerinde farklı pozisyonlara getirilme ya da iş değiştirme gibi gündemler olabilir. Aynı zamanda iç dünyanız ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir, gizli düşmanlarınızı fark edebilir, haberci rüyalar görebilirsiniz. Ancak Jüpiter’in Satürn ve Plüton ile kavuşuyor olması sebebiyle iç dünyanız, rüyalar ve spiritüel konularda dersler çıkarıp dönüşüm yaşayacağımızı da gösteriyor.


Kaynak:

Dharma Astroloji Ders Notları.

Oğuzhan Ceyhan Karma Astroloji Akademi Zümrüd-ü Anka Sınıfı Ders Notları.

Astroloji Dersleri, B.İlhan.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page